GEZE - 25 Meter lange Rollbänder von Eingang bei Mövenpick Hotel, Hamburg
25 Meter lange Rollbänder von Eingang
GEZE - GEZE Slimdrive SCR Halbrundschiebetüren bei Mövenpick Hotel, Hamburg
GEZE Slimdrive SCR Halbrundschiebetüren
GEZE - Drehtürantrieb bei Mövenpick Hotel, Hamburg
TSA 160 NT F - IS
GEZE - Drehtür bei Mövenpick Hotel, Hamburg
TSA 160 NT F - IS

GEZE-dørteknik i det historiske, ombyggede vandtårn

Arkitekturbureau: Falk von Tettenborn, München

Midt i det offentlige parkanlæg Sternschanze står et vandtårn fra det 19. århundrede, hvorfra der er en vidunderlig udsigt ud over Hamborg. Dette fredede industrimindesmærke blev ombygget og renoveret i 2½ år, så det nu står som det nye Mövenpick Hotel. Ombygningen af det historiske vandtårn blev varetaget af PATRIZIA Projektentwicklung GmbH og blev udført af Architekturbüro Falk von Tettenborn i tæt samråd med fredningsmyndighederne.

I blandingen af nyt og gammel giver dette enestående hotel minder om bygningens fortid. Lobbyen ligger i det historiske vandlager, der var der før vandtårnet blev bygget. I hvælvingerne kontrasteres der mellem murene, der er bygget i de typisk nordtyske røde teglsten, og de moderne glasimplantater.

Gæsterne føres på lange, underjordiske, 25 meter lange rullefortove fra indgangen over for banegården Sternschanze til tårnets foyer. Indgangsområdet er udstyret med de halvrunde GEZE Slimdrive SCR skydedøre. Med den lave konstruktionshøjde og et stort antal helglaselementer skabes der transparens, lys og frirum i gennemgangen. Vindfanget drives også af en GEZE Slimdrive-automatik. Det 7 cm høje Slimdrive føjer sig visuelt perfekt ind i den traditionelle bygning og danner overgangen til moderne funktionalitet.

Den komfortable passage ved de sidehængte døre sikres af GEZE TSA 160. Det elektronisk styrede hydrauliske system er også pålideligt i områder med megen stærk færdsel.

Ved bredere gennemgang med 2-fløjede døre er GEZE TS 5000 ISM sikkerheden selv. Desuden kunne der etableres et ensartet dørteknisk design i hele bygningen, da de 226 værelser på 17 etager blev udstyret med GEZE TS 5000.