GEZE - Rettungswegsystem bei LTU arena, Düsseldorf
LTU arena
GEZE - Rauchabzugsanlagen bei LTU arena, Düsseldorf
RWA 105 E
GEZE - TSA 160 Behinderten-WC bei LTU arena, Düsseldorf
TSA 160 Behinderten-WC
GEZE - RWA 105 E bei LTU arena, Düsseldorf
RWA 105 E

Mangefarvet som den brogede verden

Arkitekturbureau: J.S.K. Perkins & Will, Düsseldorf

"LTU arena" er navnet på en multifunktionsarena, der blev rejst nord for Düsseldorf i stedet for det gamle Rheinstadion. Den bruges især som hjemmebane for Fortuna Düsseldorf og Football-holdet Rhein Fire. LTU arena har fået kvalitetsstemplet „Sprinkler Protected" – en pris for en forbilledlig brandbeskyttelse.  

Særligt interessant er stadionets sædekoncept. Sæderne i Arena forekommer at være placeret uden plan og i mange forskellige farver. Rent faktisk hviler fordelingen af de farvestrålende siddeskåle på en nøjagtig plan fra arkitektens side, for på denne måde gør stadion ved en fjernsynstransmission indtryk af at være pænt fyldt op, selv om der ikke er overvældende mange tilskuere. De farvede sæder passer på denne måde fint til mottoet og den olympiske bevægelses logo "Mangefarvet som den brogede verden", hvor farverne gul, rød, blå og sort sammen med det grønne græs svarer til farverne på de olympiske ringe.  

GEZE har bidraget til hallens sikkerhedskoncept og komfort med nogle af sine produkter. I kraft af det intelligente RWA-anlæg 105E forhindres røg i at brede sig i nødstilfælde. Automatiken for sidehængte døre TSA 160 er en specialvariant til handicappede, så døren er let at åbne siddende ved at trykke på en knap. Forskellige dørlukkere i TS 5000-systemet som f.eks. TS 5000 L samt TS 3000 V lukker døre sikkert og pålideligt.