GEZE - capricorn
capricorn
GEZE - Slimdrive SLV
Slimdrive SLV
GEZE - Slimdrive SLV
Slimdrive SLV

Byggeteknik i fremtiden

Arkitekturbureau: Gatermann + Schossig, Köln

Capricorn-kontorbygningen ligger i mediehavnen i den sydvestlige del af byen Düsseldorf. På dette areal har internationale og førende regionale arkitekter deres domicil.

De store glashaller i den mæanderformede bygning fungerer som lyddæmpningsmembraner. Glasfacadens vinduer er accentueret i changerende røde farvetoner. Bygningen, der er tegnet af arkitekterne Gatermann + Schossig, sammensmelter økologiske fordringer med den største arbejdspladskvalitet. Den kompakte konstruktion, den enestående varmeisolering, de innovative ventilationsanlæg med varmegenvinding, betonkerneaktivering i forbindelse med geotermisk teknik og en naturlig udluftning hører til bygningens lavenergi-koncept.

Med sine højteknologiske produkter kunne GEZE fuldt ud leve op til de stillede krav. En Slimdrive SLV-vinkelskydedør, der kun er tilspidset med nogle få grader, danner ingangsområdet. GEZE SecuLogic-redningsvejsystemer styrer indgangene og udgangene i nødstilfælde. Automatiken til sidængte døre TSA 160 samt det to-fløje TSA 160 IS og skydedørsautomatikken Slimdrive SL-FR til flugt- og redningsveje letter passagen gennem forskellige adgange i bygningen.