GEZE - Türschließer TS 4000 bei e-mail Fabrik, Amberg
TS 4000
GEZE - Verglasung und Schiebetür bei e-mail Fabrik, Amberg
Slimdrive SL

Innovative koncepter i byggeriet

Arkitekturbureau: Harth & Flierl, Amberg

E-Mail-fabrikken ligger midt i Amberg. Lavenergibygningen dækker et areal på 5000 m2 til kontorer, butikker og spisesteder. Med åbenhed i tanke og sind har bygherrerne Annette og Georg Baumann stået i spidsen for projektet. Der blev udarbejdet et energikoncept, hvor alle energetiske aspekter (passiv varmeindstråling, intern varmegenindvinding) blev afstemt efter hinanden. Det centrale element er et 530 m2 stort atrium i kernen af bygningen med en totalhøjde på 15 meter. Dette rum tjener som varmelager. Om sommeren forsynes de omliggende kontorer med kølig luft.

Aktivering af en betonmassebuffer ved hjælp af brøndvand gør det muligt at se bort fra den almindelige bygningsklimatisering. Bygningens form afbrydes hele vejen op af det fremskudte atrium. Det understreger forpladsen til indgangen og øger bygningens transparens. De indre videreførende åbningsveje, den frie trappe og glaselevatoren ses dag og nat udefra i forskellige lyssætninger. Den udvendige facade ændrer det visuelle indtryk i kraft af skyggesystemet af alu-lameller, der regulerer sig selv efter solens vinkel.

Forskellige skydedørsvarianter supplerer den udsædvanlige arkitektur perfekt. En Slimdrive SL skydedør med GEZE IGG-glas skaber transparens i café-området. Indgangsområdet består af en usædvanligt udformet vinkelskydedør med Slimdrive SLV drev.