GEZE - Perlan KS bei EnBW Biberach
Perlan KS
GEZE - Perlan KS bei EnBW Biberach

Det nye EnBW-areal Biberach an der Riss

Intelligente skyggeløsninger på fintbyggede facader med skydedørs-beslagsystemet Perlan 140 fra GEZE

Sidste år fik EnBW Energie i Baden Württemberg et centralt beliggende domicil med byggeriet af en ny administrationsbygning i Biberach i øvre Schwabien. På grundlag af tegningerne fra wma-arkitektbureauet, Wöhr Mieslinger Architekten, i Stuttgart byggede man en supermoderne og økologisk kontorbygning inde midt i byen med et samlet areal på 15.600 m².

Særlige karaktertræk ved arbejdspladsen for de 550 medarbejdere er den store glasfacade, beplantede tag arealer og et grønt atrium, der har en udendørsterrasse til virksomhedens restaurant og ikke mindst et forbilledligt energikoncept, der endda går under de strenge krav i energispareforordningen. Facadens over femhundrede aluprofil-skydeskodder, der kan betjenes manuelt indefra med henblik på syns-, sol- og klimabeskyttelse, bevæges med skydedørsbeslagene af type GEZE Perlan 140 KS. Alu-skydebeslagene bidrager til at reducere en såkaldt "kuldebro", da de ikke forringer varmeisoleringen. Den korrosionsbeskyttede variant KS, Perlan 140 er desuden et bidrag til bæredygtigt byggeri. 

Med sit ædle design understøtter Perlan 140 den æstetiske lethed i bygningens facade, der udgøres af elementer i en stolpe/overligger-konstruktion, idet skinne og rullevogn forsvinder fuldstændigt i facaden, hvorved inddækninger ikke er nødvendige. Netop her træder en væsentlig fordel ved Perlan 140 i karakter: Det manuelle skydedørsbeslag er velegnede til skydefløje med meget forskellige indbygningsmål – i dette tilfælde smalle og høje – der kun lægger beslag på lidt "parkeringsplads" og alligevel bevæger store dørvægte på op til 140 kg roligt og sikkert. Kvalitetslejer og selvrensende løberør garanterer en lang levetid også ved automatiserede løsninger.

Perlan 140-teleskop – en storfladet solbeskyttelse, der er let at parkere

Nyt fra GEZE er Perlan 140 teleskop-skyggeanlægget med en storfladet beskyttelse mod solens stråler. Der kan installeres og automatiseres to- eller tre-fløjede skyggeanlæg med en monteringslængde på op til 6000 mm i vidt forskellige dørmaterialer – kunststof, træ eller metal. Da systemet også kan anvendes på indvendige døre, øges anvendelsesspektret for denne pladsbesparende teleskopløsning.