GEZE - fire and smoke protection doors, Landesbank Baden-Württemberg, Stuttgart
TSA 160
GEZE - door closers TS 5000, Landesbank Baden-Württemberg, Stuttgart
TS 5000

Nybyggeri i Stuttgarts bymidte

Arkitekturbureau: WWA og WMA Architekten, Stuttgart/München

Landsbanken Baden-Württemberg (LBBW) har rejst et nyt varetegn med sit nybyggeri i Stuttgarts bymidte. Den ca. 70 meter høje skyskraber afsluttes med en markant glasspids. Synligt på lang afstand ses dette opadstræbende glastårn lige ved siden af hovedbanegården. En torveagtig udvidelse mellem de flade bygninger, den såkalde "Piazetta", danner en indbydende forbindelser for fodgængene i dette område.

Det delvist glasbelagte tag forbinder bygningerne og skaber et flot byrum. Bygningskomplekset blev formgivet af de samarbejdende arkitekter Wöhr, Mieslinger og Heugenhauser fra München og Stuttgart, der har skabt fantastiske arbejdspladser i økologiske og økonomiske bygninger.

Mange GEZE-produkter gør adgangen gennem dørene i bygningen let og ubesværet. De hængslede døre er udstyret med TSA 160-automatik og TSA 160 F automatik til brand og røgbeskyttelsesdøre samt TSA 160 IS til de to-fløjede varianter. TS 5000 og TS 5000 R dørlukkere med glideskinne og integreret røgdetektor lukker dørene sikkert og pålideligt. Dørcentralerne TZ 220 N sikrer redningsvejsystemet.