GEZE - Schiebetürantriebe Econodrive EL-BO bei Flughafen, Barcelona
Econodrive EL-BO
GEZE - TSA 160 bei Flughafen, Barcelona
TSA 160
GEZE - Schiebetürantriebe Econodrive EL-FR bei Flughafen, Madrid
Econodrive EL-FR
GEZE - Schiebetürantrieb Econodrive EL-FR bei Flughafen, Madrid
Econodrive EL-FR

Tildelt "Arkitektur-Oscar"!

Arkitekturbureau: Richard Rogers Partnership

Udbygningen af den største og vigtigste lufthavn i Spanien „Madrid-Barajas" er afsluttet. Med åbningen af en ny terminal er der nu skabt forudsætninger for en kapacitet på op til 70 millioner passagerer hvert år. Den spanske arkitekt Antonio Lamela og hans britiske kollega Richard Rogers har tegnet den 120.000 m2 store bygning, der hører til de mest spektakulære lufthavnsbygninger overhovedet. Dette arkitektoniske mesterværk fik i 2006 Stirling-prisen, også kaldet "Arkitektur-Oskar". Den vigtigste arkitekturpris i England blev givet til seks byggeprojekter i London.

Hovedterminalen ligger i tre niveauer. Et enormt tag, der hviler på stål-"træer", minder med sin svungne form om læber eller fløje. Det simple sortiment af materialer, masser af dagslys og rumlig klarhed giver arkitekturen en direkte karakter – og udstråler storhed og funktionalitet. Også det tekniske udstyr lige fra check-in via informationssystemet til passager- og bagagetransporten er helt up to date af hvad der kan fås i dag.

De indbyggede GEZE-produkter fortryller med samspillet af funktionalitet og en diskret dialog med arkitekturen. De opfylder den højeste sikkerhedsstandard i en lufthavn og understreger samtidigt det futuristiske design og bygningens modernitet. Indgangsområderne, der er udstyret med de automatiske skydedørsautoamtikker GEZE Econodrive EL-FR, passer flot ind i farveholdningen og helhedsindstrykket i indgangshallerne, har højeste sikkerhedsstandard og fungerer også som vindfang.