GEZE - GEZE TSA 325 revolving doors, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
TSA 325
GEZE - Slimdrive SD-Servo drive, Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
Slimdrive SD-Servo
GEZE - GEZE IGG bei Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
GEZE IGG
GEZE - TSA 160 Invers bei Mercedes-Benz Museum, Stuttgart
TSA 160 Invers

GEZE-helglassystemer åbner for udsynet

Arkitekturbureau: Van Berkel en Bos Architecten, Amsterdam

Som en del af den nye Mercedes-Benz-verden indbyder Mercedes-Benz-museum til en usædvanlig udforskningsrejse i virksomhedens og bilens historie.

Grundstrukturen i den arkitektonisk bemærkelsesværdige museumsbygning ligner et trebladet kløverblad. Midt i den hvælvede form åbner der sig et trekantet atrium, som udstillingsrummene omkranser. I en mægtig dobbelthelix snor to rundgange sig gennem forskellige niveauer, der omfatter et udstillingsareal på 16.500 m². Gæstene starter således ikke deres rundgang i stueetagen men når op til museets højeste punkt med elevatorer og følger derfra vindingerne nedad i takt med bilernes alder. På denne måde kan den besøgende følge mærkets kronologiske udvikling ovenfra og nedefter og leve sig ind i Mercedes-myten.

Allerede når man går ind i museet får gæsterne i kraft af GEZE TSA 325 karusseldørene med GEZE helglassystem GGS frit udsyn over den storslåede indgangshal og udstillingsgenstandene. Det virker, som om karusseldørene glider ind i glasfacaden af sig selv og danner en fuldendt harmoni med museets særprægede arkitektoniske stil. Det integrierede helglassystem IGG er desuden indbygget sidehængslede døre.