Hædret med ICONIC AWARDS 2017: Interior Innovation Design-skydedørssystemet GEZE Levolan 120


At finde og belønne det bedste inden for alle områder af boligindretning – det er målet for 'ICONIC AWARDS 2017: Interior Innovation', en af de mest prestigefyldte designpriser inden for den globale boligindretningsbranche. Prisen uddeles af Det tyske designråd1). Design-skydedørssystemet Levolan 120 er prisvinderen i kategorien for fast boliginventar. Som en yderligere hædersbevisning vil Levolan 120 blive præsenteret på udstillingen på det internationale boligindretningsshow i Köln fra d. 16. til d. 22. januar 2017 i Kölnischer Kunstverein's lokaler.

Levolan 120 brillerede inden for vurderingskriterier, såsom fordele, design, designkvalitet, innovation, anvendelighed, funktionalitet, tilgængelighed, sikkerhed og slidstyrke. Med det samlede beslagssystems strømlinede design og kompakte dimensioner passer dette skydedørssystem perfekt ind i enhver arkitektur og enhver installationssituation. Takket være sit kompakte, modulære design er Levolan 120 ikke større end sin 'lillebror', Levolan 60, men alligevel klarer Levolan 120 dobbelt så meget vægt og er derfor den optimale løsning til tungere dørfløje. Glas- eller træskydedøre med en vægt på op til 120 kg. pr. fløj kan bevæges med elegant
lethed og uden anstrengelse. Hele beslagteknikken i Levolan 120 er integreret i en køreskinne, som har en højde på kun 50 mm. Levolan 120 SoftStop-dæmpningssystemet, der også kan integreres i køreskinnen, giver sikkerhed og komfort. Skydedørsfløjene styres blidt og sikkert til deres endepunkter, så der i praksis ikke er mulighed for, at noget kan komme i berøring med rammen, eller at fingre kan komme i klemme. Specialdesignede ruller sikrer en glimrende vægtfordeling og en jævn og glidende bevægelse. Afsporingssikringen aktiveres automatisk, når dørfløjens højde skal indstilles, hvilket giver yderligere sikkerhed. Klemmerulleanordningen på Levolan 120 er designet til glastykkelser på 10-12,76 mm. Dette gør det muligt nemt at integrere standardglastykkelser til lamineret sikkerhedsglas. Levolan Smart fix-monteringssystemet gør monteringen hurtig og nem.
1)    Det tyske designråd organiserer denne konkurrence og skaber således en enestående platform for netværksarkitekter og ejendomsudviklere inden for boligindretningsbranchen. Rådet blev oprettet for mere end 60 år siden på initiativ af Den Tyske Forbundsdag. Rådets opgave er at fremme kvaliteten af vore boligmiljøer via godt design på alle områder. En højt kvalificeret, uafhængig jury bestående af repræsentanter fra områderne design, handel og medier bedømmer bidragene fra deltagerne i Interior Innovation-konkurrencen og udvælger vinderne.