INDUSTRY AWARD 2018: GEZE er en af det bedste - GEZE automatiserer sine fremstillingsprocesser på verdensplan via anvendelse af minimale mængder smøremiddel


Hos GEZE begynder bæredygtigheden med produktionen – på alle GEZEs produktionsanlæg over hele verden. Anvendelsen af kølesmøremidler er helt fjernet fra fremstillingen af udenpåliggende dørlukkere. Juryen for INDUSTRY AWARD (INDUSTRIEPREIS) 2018 blev især imponeret over dette: GEZE, der er specialiseret inden for dør-, vindues- og sikkerhedsteknologi samt bygningsautomatiseringssystemer, er endnu engang blevet rangeret blandt de bedste i kategorien "Production technology and mechanical engineering” efter 2017. Desuden indgår innovation som en del af vurderingen i forbindelse med INDUSTRY 2018: Både prisvinderne og en række særligt fremtrædende deltagere er anført i dette kompendium med innovative produkter og løsninger til mellemstore virksomheder.

Bæredygtig, effektiv og økonomisk
Procesautomatisering med minimale mængder smøremiddel betyder, at det ikke er nødvendigt at anvende kølesmøremidler. Der kræves kun en meget lille mængde luft-olie-blanding. Dette sikrer bæredygtig, effektiv og økonomisk drift på alle GEZEs produktionsanlæg på verdensplan. Denne nye teknologi og den tilhørende procesautomatisering gør det muligt at reducere selve produktionsarealet, gennemløbstiderne og vedligeholdelsesomkostningerne. Og der forekommer ikke nogen forurening forårsaget af de fine partikler i kølesmøremidlerne. Dette øger produktionsværktøjernes levetid. Bortskaffelse af kølesmøremiddel er heller ikke længere påkrævet. Dette bidrager til bæredygtigheden, beskytter miljøet og reducerer det vand- og CO2-forbrug, der er knyttet til den nye teknologi. Desuden reduceres alle andre omkostninger også: indkøb af kølesmøremiddel, driften af separate behandlingsanlæg samt brugen af højtrykspumper til køling af værktøjer.

Marc Alber, Managing Director technics hos GEZE, og Jasmina Brenner, Project Manager industrial engineering, med beviset for Industry Award 2018. Billede: GEZE GmbH


Fordele for inhouse-produktion og partnere over hele verden
“De kontinuerlige, miljømæssige forbedringer af vores produkter og produktionsanlæg samt vores ansvarlige tilgang til naturressourcerne har den højeste prioritet”, siger Marc Alber, Managing Director technics hos GEZE. “Det er ikke kun vores produktionsanlæg, der får gavn af de positive aspekter ved denne nye fremstillingsproces, det gør vores partnervirksomheder over hele verden også.” Og den største fordel for fremstillingsindustrien: da de komponenter, der fremstilles under processen, ikke længere er forurenet af kølesmøremiddel, kan de uden videre inkorporeres i produktionsprocessen.

Nye tendenser er bestemmende for Industry Award 2018
Under mottoet "Integrated Industry” har mere end 1.000 virksomheder deltaget i INDUSTRY PRIZE 2018, der uddeles af organisationen Initiative Mittelstand og forlaget Huber Verlag für Neue Medien GmbH. Hele branchen er under forandring pga. de nye trends inden for machine learning, robotteknologi og Industry 4.0. Alle bidrag blev evalueret af en uafhængig jury af professorer, videnskabsfolk, brancheeksperter og journalister med specialviden inden for området. Der blev lagt særligt vægt på progressiviteten samt de miljømæssige, sociale, økonomiske og teknologiske fordele ved de indsendte industriløsninger.