BIM bygningsplanlægning: GEZE udvider sin portefølje med waya fra BIMsystems

BIM (Building Information Modelling) er en af de mest innovative digitaliseringsemner inden for byggesektoren. GEZE, som er specialist i moderne dør-, vindues- og sikkerhedsteknik, tilbyder ikke blot BIM-indhold, men også skræddersyet rådgivning og service. Den internationale koncern har adgang til vidt forskellige værktøjer og platforme som understøtter planlægningsprocessen. Fabrikken ligger i Leonberg og udvider sit tilbud med værktøjet waya fra BIMsystems. 

Digitalisering af byggeindustrien

GEZE udvider sin BIM-portefølje med waya fra BIMsystems og tilbyder skræddersyet rådgivning og services.

GEZE udvider sin BIM-portefølje med waya fra BIMsystems og tilbyder skræddersyet rådgivning og services. © Lorenz Frey / GEZE GmbH

BIM gør det muligt at digitalisere byggeprojekter helt fra starten: Vigtige informationer vedrørende planlægning, design og infrastruktur kan således visualiseres i det der beskrives som den digitale tvilling. Et af kriterierne for implementering i praksis er BIM-kompatible data som informationskilde. Her er GEZE en pioner, der er på forkant inden for løsninger til døre, vinduer og sikkerhed. For yderligere at forenkle og accelerere de digitale processer for planlæggere og arkitekter, tilbyder GEZE nu sine skydedørssystemer som BIM-indhold via værktøjet waya fra BIMsystems.

Du får adgang til BIM-elementer online eller via et plugin, der kan anvendes med Revit eller ArchiCAD. Et BIM-objekt konfigureres før, under eller efter en konsultation via waya-platformen og står derefter til rådighed i CAD-softwaren med det samme. Resultatet: Netværksintegration uden tab i BIM-planlægningen, digitaliserede objekt- og produktdata og en modtagerorienteret information gennem hele planlægningsprocessen i et enkelt CAD-system. 

Konfigurerbare BIM-dørobjekter fra GEZE

GEZE tilbyder planlæggere og arkitekter konfigurerbare BIM dørobjekter med alle påkrævede komponenter, såvel som attributter, der endnu ikke er specificeret. Planlægning af døre er en særligt kompleks proces: Under planlægning og implementering, kræves ca. 150 enkeltinformationer for den korrekte planlægning af en dør. Vanskeligheden ved planlægningsprocessen ligger ofte ikke i at fylde objekterne med alt for meget information i en tidlig fase – det kan nemlig give problemer i en senere planlægningsfase eller når der skal foretages ændringer. De justerbare GEZE BIM-objekter gør det muligt for arkitekten eller planlæggeren at fastsætte alle døregenskaber en ad gangen.

FÅ MERE AT VIDE OM DØRPLANLÆGNING MED GEZE BIM-OBJEKTER

se BIM-dørobjekterne

Planlægning: Service og skræddersyet rådgivning fra GEZE

GEZE understøtter kunder og partnere gennem hele bygningens livscyklus – fra brainstorming, planlægning og implementering til betjening og afmontering eller rekonstruktion. Specialisten inden for dørplanlægning tilbyder målrettet support ved udviklingen af BIM-procesplaner og ved formulering af krav og tekniske betingelser for dørobjekter, så du sikrer en korrekt og professionel planlægning. Individuel rådgivning og service på et tidligt stadie sparer ressourcer for alle deltagere i projektet.