En visionær iværksætter: Brigitte Vöster-Alber modtager Baden-Württembergs fortjenstmedalje

Brigitte Vöster-Alber stod i 52 år bag roret som administrerende selskabsdeltager hos GEZE, specialisten i dør- og vinduesteknik. Her stod hun i spidsen for den femte generation af familievirksomhed, og ledede den sikkert frem til dens nuværende position. Den 23. juli 2021 modtog hun Baden-Württembergs fortjenstmedalje i anerkendelse af hendes enestående evner som iværksætter og hendes sociale og kulturelle engagement.

Ministerpræsident Winfried Kretschmann med Brigitte Vöster-Alber ved ceremonien i Neues Schloss i Stuttgart.

Ministerpræsident Winfried Kretschmann med Brigitte Vöster-Alber ved ceremonien i Neues Schloss i Stuttgart.

Med empati, beskedenhed og modet til at opnå succes

Ved ceremonien i Neues Schloss (New Palace) i Stuttgart roste ministerpræsident Winfried Kretschmann Vöster-Albers resultater og beskrev hende som en "visionær iværksætter". Med empati, beskedenhed og modet til at træffe vigtige beslutninger har hun gjort GEZE til en succesrig og fremtidssikret familievirksomhed. Under hendes ledelse er virksomheden vokset konstant, også organisk. Hendes velovervejede økonomiske beslutninger har garanteret så meget uafhængighed som muligt, og de sikrer stadig virksomhedens vækst i dag på grundlag af dens egne ressourcer. Dette har hjulpet – og hjælper fortsat – virksomhedens overlevelse i økonomisk vanskelige tider. Som udearbejdende mor var hun et forbillede for mange kvinder på et tidspunkt, hvor det endnu var ualmindeligt.

Engagement i Baden-Württemberg

Lederen af forbundsstaten lagde også stor vægt på Brigitte Vöster-Albers engagement i regionen. Her har GEZE investeret betydelige beløb i løbet af de sidste ti år, alene 28,8 millioner Euro i det nye, ultramoderne udviklingscenter på hovedkontoret i Leonberg. Ved åbningen af udviklingscentret understregede økonomi-, arbejds- og byggerminister i Baden-Württemberg, Nicole Hoffmeister-Kraut, at GEZE "ikke bare er en eksemplarisk foregangsvirksomhed for Baden-Württemberg", men "også en succesfuld global virksomhed, der ekspanderer internationalt og samtidig styrker sine rødder og placering i Tyskland med målrettede investeringer."

Et omfattende socialt og kulturelt engagement

Ministerpræsident Winfried Kretschmann fremhævede også Vöster-Albers engagement på det sociale og kulturelle område, side om side med hendes professionelle aktivitet. Som eksempler på dette engagement, støtter virksomheden f.eks. 'Olgäle-Stiftung für das kranke Kind' (velgørenhedsfonden Olgäle for syge børn) samt organisationen "Plan International". GEZE fremmer også kunst, kultur, dyrevelfærd og sprog gennem regelmæssige donationer. For eksempel har virksomheden i mange år også støttet børnemuseet Junges Schloss (Young Castle) i Stuttgart, og den er en etableret partner i hesteshowet German Masters via sponsoreringen af GEZE-prisen. Men det er ikke kun virksomheden GEZE, som yder støtte: Brigitte Vöster-Alber donerer også privat til velgørende organisationer, hvis arbejde betyder noget særligt for hende. At give noget tilbage til mennesker og til samfundet for på den måde at lade dem deltage i virksomhedens økonomiske succes ligger Brigitte Vöster-Alber meget på hjerte, og samtidig føler hun det som sin pligt. Dette mindset er nu også blevet hædret med Baden-Württembergs fortjenstmedalje.

Brigitte Vöster-Alber tilbragte 52 ved roret i familievirksomheden, før hun foretog overgangen som medlem af bestyrelsen den 1. januar i år.