GEZE produkter vinder German Innovation Award 2018

”German Innovation Award finder detaljer, processer og produkter, der imponerer i forhold til deres påvirkning og merværdi,” forklarer initiativtageren til prisen, German Design Council. Ved German Innovation Award 2018 udnævnte ekspertjuryen GEZE ActiveStop dørdæmperen, der er påsat dørrammer og det klimaaktive facade systemløsning med GEZE IQ boks KNX som vindere i kategorien ”Bygning og Elementer”.

Innovative produkter og løsninger

German Innovation Award anerkender innovative produkter og løsninger fra alle brancher, der skiller sig ud fra de aktuelle løsninger på grund af deres særegne fordele. De gør på den måde ekstraordinær service synlig for det bredere publikum. GEZE har en lang række innovative produkter, der gør vores liv bedre, lettere og mere behageligt og som formgiver fremtiden. Nogle gange er det helt tydeligt med det samme, som fx med GEZE´s ActiveStop dørdæmper. Vi nyder det ofte, hvis et produkt byder på større komfort end normalt eller mere sikkerhed uden egentligt at tænke over den innovative styrke, der ligger bag. For mange af os er det tilfældet med den klimaaktive facade med GEZE IQ boks KNX.

En helt ny ”døroplevelse” med GEZE ActiveStop dørdæmper

GEZE ActiveStop dørdæmper påsat dørrammen

GEZE ActiveStop dørdæmper påsat dørrammen. Foto: GEZE GmbH © GEZE GmbH

Dørdæmperen byder på hidtil uset komfort for en dør. Med GEZE ActiveStop stoppes døre til rum blidt, de lukkes stille eller holdes åbne. Hvad end du giver døren et blidt eller et hårdt skub, så åbner systemet sikkert og uafhængigt op til den individuelt justerbare position. Samtidig bremser lukningsdæmperen svingdøren samtidig og holder den sikkert åbent i den ønskede position. Det er også en fordel, hvis døren truer med at smække ukontrolleret på grund af ventilering. GEZE ActiveStop sikrer, at døre kan holdes åbent sikkert. Takket være aktiv dæmpning lukker døren langsomt og stille og forhindrer larm fra smækket og uønskede mærker på væggen samt potentielle kvæstelser. Dørene bevæger sig frit mellem 25 og 60 grader. Dørdæmperen forebygger dem fra 25 eller fra 60 grader. Sidestillet med versionen integreret til dørfløjen er der nu også en eftermonteringsversion, der påføres dørrammen. Den kan påsættes og efterfølgende helt enkelt fjernes igen. Det gør den til den ideelle løsning til udlejningsboliger.

Klimaaktiv facade med GEZE IQ boks KNX

Klimaaktiv facade med GEZE IQ boks KNX.

Klimaaktiv facade med GEZE IQ boks KNX. Foto: GEZE GmbH

I bygningsautomatisering imødekommer en klimaaktiv intelligent facade moderne krav såsom energieffektiv ventilering et sundt indeklima og monitorering af vinduesstatusser. Det opnås gennem en intelligent kombination af vinduesdrev og sensorer. De kan driftes intelligent via IQ boks KNX interface-modulet og integreret til KNX kommunikationsstandarden. IQ vinduesdrev-serieprodukter kan integreres til KNX-bygningssystemer som direkte busdeltager for kontrolleret naturlig ventilering. Vinduesstatusser kan dermed vises, driftes og monitoreres centralt. De automatiserede vinduer kommunikerer direkte med andre komponenter i KNX-bygningssystemet såsom KNX-trykknapper og KNX-sensorer. Det betyder, at alle vinduer i en bygning kan lukkes centralt med et tryk på en knap. Hvis en KNX-vejrstation eller en KNX-luftkvalitetssensor rapporterer regn, vind, en overdrevet koncentration af CO2 eller temperaturforskel vil vinduesdrevet modtage et signal og lukke eller åbne via IQ box KNX. Via præcis aktivering af vinduesdrevet har drevet energibesparende potentiale og tilbyder mere sikkerhed: Efter at have udført en kommando rapporteres vinduesstatus tilbage til KNX-bygningssystemet eller bygningsstyringssystemet. Mere detaljeret vinduesinformation er også tilgængelig via IQ boks KNX, som fx den præcise åbningsvidde.

Om German Innovation Award

German Innovation Award er en eftertragtet pris uddelt af German Design Council, der oprindeligt blev oprettet af den tyske forbundsdag. I dag er det en uafhængig og international institution, der anerkender konkurrencedygtighed. Juryen udgøres af eksperter inden for industri, forskning, institutioner og den økonomiske sektor. Vurderingskriterierne inkluderer styrken til innovation, brugerfordele, omkostnings effektivisering, teknisk kvalitet og bæredygtighed.