Bæredygtigt klima og byggeteknologi: Intelligent bygningsintegration fra GEZE på ISH messen i Frankfurt am Main

Bæredygtig airconditioning og bygningsteknologi og intelligent levemåde er dagens trends. Fra den 11. til den 15.marts 2019 handler det om innovative bygningsløsninger på ISH messen i Frankfurt. Lige midt i det hele: GEZE Cockpit bygningsautomatiseringssystemet med BACnet og KNX interface-moduler. Hvad har det at gøre med bæredygtighed? Vinduer og døre, der tilpasser sig brugerens adfærd, klima og vejr øger ikke kun komforten og sikkerheden, men hjælper også til at spare energi og dermed bidrage til klimabeskyttelse.

Fremtidsorienterede emner på ISH: bæredygtigt og energieffektivt

I alt 2.532 besøgende fra 57 lande og omkring 190.000 besøgende: ISH i Frankfurt am Main betragtes som verdens førende messe for fremtidsorienteret bygningsteknologi og HVAC (varme, ventilation and klimaanlæg). Fokus for 2019 er klar: ansvarlig og ressource overbevisende brug af vand og energi i bygninger.

Det er et lille mirakel fordi klimabeskyttelse og konservering af vores naturlige ressourcer ligger alle på sinde og har også spillet en øget rolle inden for bygningsteknologi siden EU´s klimamål blev vedtaget. Det er essentielt at gøre bygninger mere energieffektive og optimere energiforbruget for både arkitekter, planlæggere, operatører og slutbrugere.

Men design, komfort og sikkerhed skal heller ikke forsømmes i bygningsteknologien. Og det er her ”smart solutions” kommer ind: GEZE er en af verdens førende udbydere af systemløsninger og ydelser inden for døre og vinduer. Innovative løsninger kombinerer funktionalitet, sikkerhed, komfort og design og hjælper til at gøre bygninger mere energieffektive, bevare naturlige ressourcer og mindske CO2 emissioner.

Intelligent og energieffektiv: GEZE systemer til bygningsautomatisering

GEZE Cockpit viser, hvor energieffektivitet i en bygning kan kombineres med smart teknologi for mere komfort og sikkerhed. Takket være BACnet integration i bygningskontrolsystemer tilbyder det innovative bygningsautomatiseringssystem til intelligente dør-, vindues- og sikkerhedsteknologi enkel netværkstyring samt central brugervenlig kontrol af alle komponenter via en app. Det, som gør det så specielt er, at den bygningsteknologi, der automatiseres og netværksstyres med GEZE Cockpit, tilpasses dynamisk til den aktuelle brugeradfærd samt til omgivelsernes forhold såsom temperaturer og vejr. Det gør bygninger mere sikre, mere behagelige og mere energieffektive.

Mere om GEZE Cockpit

Intelligent løsning: overblik over fordelene ved GEZE Cockpit

  • mobil drift fra tablet eller PC takket være browserbaseret system med modulær og fleksibelt autoriseringskoncept
  • let at bruge takket være intuitivt set-up og konfiguration i interface
  • overblik over alle komponenter takket være grafisk visualisering af enhedens status og drift
  • scenariekontrol til kontrol af flere enheder simultant
  • tidsstyret automatisk udløsning af scenarier
  • evnen til at spore adfærd takket være EventLog
  • indsættelse af enhed på gulvniveau
  • enkelt forbindelse til nødudgangskontrolenhed, automatiske døre, røg- og varmeudsugningsventilationsklapper og automatisk vinduesdrev takket være BACnet og KNX teknologi

Pålidelig planlægning og let systemintegration

 Hos GEZE får du hele pakken: fra intelligente produkter til forbindelsen og ydelsen.

© iStock

Planlæggere og systemintegreringsmedarbejdere vil glæde sig over, at GEZE Cockpit enten kan bruges som uafhængig bygningsstyringssystem eller integreres i et bygningsautomatisering på højere niveau. Det er fordi GEZE Cockpit kommunikerer via BACnet interface IO 420. Desuden er nye komponenter og udvidelser lette at integrere i bygningsautomatiserings systemet og lette at drift fra en tablet eller computer.

Fordele ved intelligent bygningsteknologi i praksis

Intelligent bygningsteknologi har en helt speciel fordel sammenlignet med manuel drift af vinduer, døre og varme- og airconditioningsystemer. I modsætning til mennesker kan intelligente systemer tilpasses forskellige programmerbare scenarier. For eksempel gør GEZE Cockpit det muligt at regulere åbningsbredden af vinduet for at sikre bedre eller lettere adgang. Dertil kommer at intelligent sensorteknologi øger energieffektiviteten ved automatisk justering af åbning og lukning af vinduer og døre afhængigt af udendørs temperaturer. På den måde kan der spares energiomkostninger og bevares naturlige ressourcer. I tider med klimaændringer og EU´s klimaaftale er det mere vigtigt end nogensinde før.