AIDAdiva auf See
GEZE MSW an Deck
GEZE - Schiebetüranlagen bei AIDAdiva
VTM 300 Schiebetüranlage

GEZE om bord på AIDAdiva

Et spektakulært lysshow i Hamborgs havn dannede den 20. april 2007 ramme om dåben af et enestående luksusskib: „AIDAdiva". AIDAdiva er den første i en serie af krydstogtskibe, som AIDA Cruises har bestilt. Passagererne nyder godt af forbindelse med moderne teknik og komfortabelt udstyr. De fleste kabiner er udvendige kabiner, mange med egen balkon. Det særlige ved atmosfæren om bord på et krydstogtskib er, at det er udstyret med moderne scene- og underholdningsteknik. „AIDAdiva" lagde den 30. april ud fra Hamborg med kurs mod Palma de Mallorca.

Til disse giganter, der besejler verdenshavene, leverede GEZE GmbH forskellige produkter fra deres brede produktpalet til dør-, vindues- og sikkerhedsteknik. Skydedørsautomatikker som f.eks. GEZE VTM 300 eller GEZE Slimdrive VTM er ideelle til stærk publikumstrafik eller letter passagen af en dør, der ellers ville være svær at håndtere, hvis den kun var udstyret med en manuel aktivering. Forskellige runde og teleskopskydedørssystemer supplerer den særlige arkitektoniske gestaltning om bord på et skib på bedste måde. Alligevel er ikke alle GEZE-produkter synlige ved det første øjekast. F.eks. er den integrerede dørlukker GEZE Boxer usynlig, da den er komplet integreret i dørbladet og kun lader sig se med sin dørskinne, når døren er åbnet. Andre produkter er f.eks. dørlukker TS 2000, TS 4000, TS 5000 eller TS 4000 Tandem. GEZE’s innovative teknik møder passagererne, når de åbner dørene og vinduerne i deres kabine, i restauranterne, i barerne, eller bare når de dagligt slentrer frem og tilbage på dækkene.

Underholdningstilbuddet på AIDAdiva er lige så afvekslende og storstilet som alt andet om bord. På 13 dæk fremviser skibet et stort spektrum af muligheder for gæsterne, som f.eks. syv restauranter, elleve barer, et fitness- og wellness-område samt et kasino. Også i disse områder blev der anvendt GEZE-løsninger.

I poolbarens område er der også indbygget GEZE-produkter. Et manuelt skydevægssystem (MSW) med ellipseformede glasruder omgiver DJ-pulten på øverste dæk. Hele dette område kan under ét åbnes manuelt uden at bruge de store kræfter eller åbnes lige så meget man ønsker det. GEZE-konstruktørerne gav et bevis for deres professionelle kunnen ved poolbaren. Rundt om baren slynger der sig et nærmest changerende forhæng af skydeelementer, der minder om surfbrætter. Disse forhæng bevæges af en MSW-løbeskinne. Men især når der gælder styreskinner og korrosionsbeskyttelse krævedes der særlige kompetencer.

AIDAdiva supplerer AIDA Cruisers verdensberømte flåde af krydstogtskibe med endnu en luksuriøs gigant. Som forgængerne (AIDAcara, AIDAvita, AIDAaura) havde AIDAdiva sin vugge på Meyer-væftet i Papenburg. Siden 1795 har Meyer-væftet gennem seks generationer været synonymt med kvalitetsprodukter og især luksuskrydstogtskibe – værftet anvender af samme grund gerne GEZE-produkter, der stiller samme høje kvalitetskrav til sig selv.