GEZE - Rettungswegsystem bei Stiftskirche, Stuttgart
GEZE SecuLogic RWS

Gammel glans i ny herlighed

I fire år blev Stuttgarter Stiftskirche renoveret for knap 14 millioner euro. „Gamle og nye kunstværker skal danne en helhed". På denne måde formulerede arkitekt Bernhard Hirche, Hamborg, sit ambitøse forehavende.

Med tre væsentlige elementer prægede han stiftskirkens nye fremtoning: Et nyt tag, alterets placering midt i kirken og et nyt orgel. Ved den nye gestaltning af kirken måtte forbindelsen til fortiden ikke brydes. "Der må kun tilføjes elementer af vores tid, ombygningen efter krigen, der fortæller om ødelæggelsen, skal fortsat kunne ses". Kirkens nye indre giver de besøgende en følelse af åbenhed og lethed. Den gamle tøndehvælving blev erstatter af en fin tagkonstruktion i stål og glas. Nye glasvinduer og en ståltrappe med glastrin til pulpituret danner sammen med den eksisterende byggemåde en enhed af vidt forskellige materialer og kan dermed ses som en videreførelse af det over 1.000 gamle bygningsværks transparente historie.

Under hensyntagen til sikkerheds- og designkrav blev flugtvejen udstyret med GEZE SecuLogic-redningsvejsystem og forskellige automatiker til sidehængte døre i serien TSA 160. Den automatiske vinduesåbning i kirkens indvendige rum tager det næsten lydløse kædedrev E640 sig af.