GEZE - Schiebetüre in Sony Center, Berlin
Slimdrive SL
Slimdrive SL

Berlins moderne varetegn

Arkitekturbureau: Helmut Jahn Architecten, Berlin

Sony Center på Potsdamer Platz i Berlin repræsenterer innovativ arkitektur i byen med sit nye varetegn. Komplekset, der består af syv bygninger, omfatter kontorer (68.000 m2), boliger (26.500 m2), et filmhus (17.500 m2) , et Urban Entertainment Center (17.000 m2) samt arealer til butikker og spisesteder. Hovedtrækket i arkitekten Helmut Jahns udkast er den ovale form på det stort anlagte tagdækkede forum. Rundt om den offentlige plads er Sony Centers bygninger grupperet. Andre markante punkter er kontortårnet på Potsdamer Platz og Sony Europas bygning på Kemperplatz. Disse særprægede former etablerer en åndelig og arkitektonisk forbindelse til de omkringliggende bygninger på Kulturforum og særligt til Berliner Filharmonikerne.

Gastronomiområdet blev udstyret med usædvanlige, hældende skydedøre med Slimdrive SL automatik.

Teknikplanlægger Store dele af det tekniske udstyr inkl. ventilation, klima og køling blev planlagt af IGH. IGH-gruppen er et uafhængigt forbund af virksomheder, der optræder på partnerbasis. Virksomhederne i IGH-gruppen har i årevis leveret internationale ingeniørydelser inden for byggeområdet og har mange års erfaring i forbindelse med de mest forskellige projekttyper i enhver størrelsesorden.

Arkitekten Den transparente og fremtidsorienterede arkitektur af glas og stål blev skabt af Helmut Jahn, der er direktør for Murphy & Jahns kontor i Chicago. Helmut Jahn blev født i Nürnberg i 1940. I 1965 afsluttede han sin eksamen på Teknisk Universitet i München. Som 26-årig udvandrede den unge arkitekt til Chicago. Efter at have afsluttet et årsstudium på Illinois Institute of Technology i USA har han tegnet og udført en række retningsvisende bygninger. 1980 blev han æresdoktor ved St. Mary’s College in Notre Dame (Indiana). I 1982 blev han direktør for arkitektkontoret Murphy & Jahn i Chicago. Helmut Jahn har vundet en lang række arkitektkonkurrencer. Bl.a. Frankfurter Messeturm (1991) samt llinois Center (1985) og United Airline Terminal (1987) i Chicago. I Berlin har han allerede afsluttet to projekter. Bygningen på Kurfürstendamm 70 (1994) og på Kurfürstendamm 119 (1995).