GEZE - automatische Schiebetür Slimdrive SL bei John-Radcliffe Childrens Hospital, Oxford
Slimdrive SL
TS 4000
TS 4000

En venlig atmosfære til de små patienter

Arkitekturbureau: Parry Bowen

Når der bygges børnesygehuse er sammensmeltningen af den nødvendige klinikfunktionalitet og en børnevenlig atmosfære et must. Også i England er GEZE blandt de førende producenter af systemer til dør-, vindues- og sikkerhedsteknik. På John-Radcliffe-børnesygehuset i Oxford har GEZE Ltd. UK skabt ideelle dørløsninger til et indbydende, angstdæmpende indgangsområde for små patienter.

John-Radcliffe-børnesygehuset er bygget efter de nyeste standarder inden for sygehusarkitektur. Blikfanget ved hovedindgangen er den to-fløjede automatiske skydedør med det kraftfulde maskinsystem GEZE Slimdrive SL. Med sit kompakte design og den lave konstruktionshøjde på kun 7 cm er Slimdrive næppe til at få øje på. Det opfylder funktionelle og æstetiske krav på én og samme tid, idet det smukt og diskret indpasser sig den elegante, moderne klinikfacade. Robust og effektivt betjener automatikken de mange gæster og udfører hver dag tusindvis af bevægelsescykler.

GEZE-produkter bruges i hele klinikkomplekset, deriblandt også de automatik til sidehængte døre TSA 160 og den overliggende dørlukker TS 4000. Automatikerne i TSA-serien er særligt velegnet i de områder, hvor komfort og assistance ved passagen af døre er kvalitativt vigtige. Desuden blev automatikerne udstyret med elektromagnetiske låsesystemer, der sikrer følsomme sygehusområder som f.eks. operationsstuer og intensivafdelinger med stor pålidelighed. Ud over de sikkerhedsmæssige fordele egner TSA-automatikserien sig særligt til de stærkt besøgte sygehusområder, idet der er indbygget uundværlige fordele i seriens enheder. Dørfløjene åbnes med den allermindste kraftpåvirkning og gør det derved let for svagere personer og især børn at gå ind og ud ad dørene. Desuden gør TSA-automatikkerne det lettere for plejepersonalet at transportere patienter.

„Den krævende arkitektur i John-Radcliffe-børnesygehuset forlanger sikre produkter med en lang levetid, der ikke blot magter uafbrudt anvendelse, med også integrerer sig perfekt i bygningens æstetik. Slimdrive SL er den perfekte løsning i så henseende. automatikerne i TSA-produktserien er uundværlige i sygehuse, for de gør det muligt at gå ind og ud af sygehuset på en let og ubesværet måde og får al trafikken inde i sygehuset til at glide hurtigt og effektivt – en ufravigelig forudsætning, der kan redde liv i sygehuse,"udtaler Jules Quested-Williams, salgs- og marketingschef hos GEZE Ltd. UK. Klinikkens projektlederen, Vickie Holcroft, tilføjer: "Vi er meget glade for udformningen af vores indgangsområde. Den giver netop den atmosfære, som forventes ved et topmoderne børnesygehus. Og ikke mindst bidrager dens fine forarbejdning til, at patienter og medarbejdere trives i den venlige og indbydende atmosfære."