GEZE - Türschließer TS 5000 bei Paul-Löbe-Haus, Berlin
Türschließer TS 5000
GEZE - Slimdrive SD Servo bei Paul-Löbe-Haus, Berlin
Slimdrive SD Servo
GEZE - Bodentürschließer bei Paul-Löbe-Haus, Berlin
TS 550
GEZE - Rettungsweg-System bei Paul-Löbe-Haus, Berlin
SecuLogic RWS

Regeringskvarter i stråleglans

Arkitekturbureau: Braunfels-Architekten, Berlin

Et stenkast fra den tyske rigsdagsbygning ligger Pau-Löbe-huset, der er opkaldt efter Weimar-republikkens sidste demokratiske rigsdagspræsident. Berlin-arkitekten Stefan Braunfels stræbte efter at skabe en moderne, lysbadet bygning med plads til 1000 kontorer, bl.a. til medlemmerne af parlamentet, 20 møderum til udvalgsmøder og et parlamentsbibliotek. Transparens og åbenhed, indseende og udsyn bestemmer det ca. 200 m lange og 102 m brede bygningsværk. Gennemsigtigheden begynder allerede ved hovedindgangen. Den enorme glasflade genspejler kanslerkontoret, der ligger overfor.

Gennemsigtighed kendetegner også de 23 m høje sidefacader hver med fem sidefløje med mellemliggende grønne atriumgårde. Med deres sidevægge af glas står de i kontrast til ydermurenes grå og synlige beton. Kontorerne til parlamentsmedlemmerne og mødelokaler fører ud til atriumgårdene. Parlamentarikerne har et godt udsyn, og borgerne har et godt indseende i arbejdet, som folkets repræsentanter udfører. Den kæmpemæssige hal med sit glasdækkede tag giver et åbnet indkik i hele komplekset – fra de otte åbne etager til de seksten glaselevatorer.

En gnidningsfri passage ind og ud af bygningen gøres mulig af de automatiske glas-skydedørssystemer i Slimdrive SL serien, dørlukkerne i TS 5000 Familie og gulvdørlukkerne i TS 550-serien. GEZE‘s SecuLogic redningsvejsystem opfylder de høje krav til brandbeskyttelse.