GEZE - Econodrive EL Istanbul Racing Circuit, Türkei
Econodrive EL
GEZE - Türschließer Istanbul Racing Circuit, Türkei
Econodrive EL

GEZE på Formel 1-banen

Arkitekturbureau: Hermann Tilke, Aachen

Siden 2005 har Istanbul hørt til blandt værterne for Formel 1. Byens „Racing Circuit" blev tegnet af Aachen-arkitekten Hermann Tilke. Sammen med alle de moderne indretninger lagde Tilke vægt på, at tilskuerne langs banestrækningen fik en fornemmelse af det land, hvor de var gæster. Derfor kombinerede han orientalske ornamenter med moderne high–tech. Til dette formål passede GEZE-produkterne som dørlukker TS 5000 og den automatiske skydedør Econodrive som hånd i handske.

Området, hvor racerløbet finder sted, ligger i den asiatiske del af Istanbul og dækker 2,2 millioner kvadratmeter. Kørestrækningen er ca. 5 km lang med en gennemsnitlig bredde fra 14 til 21,5 meter. Opløbssiden er fra start til slut omkring 650 meter langt. Her går det over bjerge og dale, og på grund af strækningens sværhedsgrad har passagen fået kælenavnet "Adrenalinpumpen ved Bosporus". Istanbul Racing Circuit har allerede været vært for FIA GP-, FIA GP2- og DTM-løb.

Hovedtribunen har en kapacitet på 26.250 tilskuere, og sammen med den temporære tribune, naturtribuen og indgangsområderne kan der endda være plads til 130.000 tilskuere. Pittens bygninger er i to etager. De forskellige team råder over nederste etage, den øverste etage er et gæsteområde med en tilskuerkapacitet på ca. 5.000 tilskuere. På begge sider af pitten rager der to syvetagers VIP-tårne op.