GEZE - Lüftungstechnik und Rettungswegsysteme RWA 100 E am Gutenberg Gymnasium, Erfurt
RWA 100 E
GEZE - Lüftungstechnik und Rettungswegsysteme TS 5000 IS am Gutenberg Gymnasium, Erfurt
TS 5000 IS

Renovering af fredede bygninger

Arkitekturbureau: Koch + Partner, München

Ved konkurrencen i Erfurt, februar 2003, om renoveringen af det imposante Gutenberg-gymnasium bygget i jugendstil, vandt Arkitektbureauet Koch + Partner i München. I november 2003 startede renoveringen af det 9,9 millioner euro dyre projekt. I forbindelse med projektet fik gymnasiets elever lejlighed til at fremkomme med deres ønsker til omformningen og udvidelsen af bygningen.

Med henblik herpå blev de vejledt af landskabs-, indendørs- og udendørsarkitekter. Ved den højtidelige overdragelse i august 2005 kunne man gå op ad en indbydende fritliggende trappe, der fører op til den gamle renoverede bygnings hovedindgang, der som det historiske midtpunkt forbindes med det flade nybyggeri. Denne omfavnelse af gammelt og nyt gjorde det muligt at forbinde den nye aula og sportshal med de eksisterende bygninger på en flot og funktionel måde. Hermed etableres det kommunikationssted, som et moderne skolecentrum er.

Hvor elegant GEZE-produkterne kan bruges, ikke bare til nybyggeri men også ved renoveringen af gamle bygninger, viste sig endnu engang med al tydelighed ved dette projekt. Der blev monteret mere end 100 dørlukkere samt produkter fra områderne RWA (RWA 100E og RWA 105E), ventilationsteknik og redningsvejsystemer i det gamle såvel som i det nye byggeri.