GEZE - GEZE-Drehtüre bei Schlossarkaden, Braunschweig
Schlossarkaden
GEZE - Bodentürschließer TS 550 bei Schlossarkaden, Braunschweig
Bodentürschließer TS 550
GEZE - T-Stop Drehlager bei ECE Projektmanagement
T-Stop Drehlager
GEZE - TSA 160 NT bei Schlossarkaden, Braunschweig
TSA 160 NT
GEZE - EMD F-IS Drehtürantriebe bei Schlossarkaden, Braunschweig
EMD F-IS
GEZE - Türschließer TS 5000 bei Schlossarkaden, Braunschweig
Türschließer TS 5000

En af de mest spektakulære genopbygningsprojekter i Europa

Arkitekturbureau: ECE Projektmanagement  

Efter en rekordhurtig byggetid på kun tyve måneder og to uger er et af de største og mest spektakulære genopbygningsprojekter i Europa færdigt: Den 29. marts 2007 åbnede slotsarkaderne i Braunschweig.

Bygningen af indkøbscentret var et af Tysklands mest ambitiøse projekter, når det gælder planlægningen af en bymidte. Slottet blev beskadiget under krigen og revet ned i 1960, men ECE rekonstruerede facaden på den senklassiske residensslot i Braunschweig. Ud over de næsten 600 udgravede og møjsommeligt sorterede originaldele fra det historiske slot brugte stenhuggere, der tidligere havde været med til at genopbygge Dresdner Frauenkirche, tusindvis at timer på at fremstille de resterende facadeelementer. Således blev der pustet nyt liv i den tidligere bygmester Carl Theodor Ottmers slotsfacade.

Det arkitektonisk spektakulære Shopping-Center er nu et attraktiv storbyindslag med over 150 specialforretninger på tre udstillingsniveauer. Kombinationen af slotsfacade og moderne arkitektur er enestående i Tyskland. Blandt Centrets highlights er den indvendige slotshal samt to rotunder, der gennemstrømmes af lys, 1.600 kvadratmeter udstillingsvinduer og indbydende restauranter og boulevard-caféer inde og ude.  

I slotsarkaden integrerede GEZE ét af sine første EMD F-IS automatik til sidehængte døre, den elektromekaniske automatik til to-fløjede døre og med en byggehøjde på kun 7 cm. Forskellige dørlukkere i serien TS 5000 letter adgangen til forskellige områder i indkøbscentret, ligesom der også anvendes et antal TS 550 gulvdørlukkere. TSA 160 NT-IS til sidehængte døre er bygget ind i de vigtigste indgange i Shopping Mall.