GEZE - TSA 160 NT-IS in der neuen Messe Stuttgart
GEZE TSA 160 NT IS
GEZE - TS 5000 L-ISM in der neuen Messe Stuttgart
GEZE TS 5000 L-ISM
GEZE Boxer
TSA 160 F-IS

Den nye messe i Stuttgart: "Innovation møder emotion"

Arkitekturbureau: Wulf & Partner, Stuttgart

Den nye messe i Stuttgart begyndte i 2007 sit virke med en perfekt infrastruktur og et enestående vejnet, der skaber forbindelse til hele Europa. Efter Stuttgart-arkitekternes Tobias Wulf og Kai Bierichs skitser voksede der et højmoderne samt økonomisk og økologisk retningsgivende messelandskab op med et halareal på i alt 100.000 m2, der fordeles på otte messehaller og ét kongrescenter. Det spektakulære parkeringshus med et tilplantet tag som messeparkeringsplads strækker sig ud over autobahn’en. Det ambitiøse projekt har fået prisen "Immobilien-Award", der tildeles af Immobilienzeitung, idet deres projekt overbeviste dommerne in casu arkitektur, lønsomhed, innovation og brugervenlighed. Til forskellige områder i byggeteknik har GEZE bidraget som leverandør af komplette færdigløsninger.

De vigtigste adgange til messekomplekset skal kunne klare et stort publikumspres og dermed øgede sikkerhedskriterier. Hallens facade blev udstyret med det automatiken for sidehængte døre GEZE TSA 160 NT  og med den kompakte højeffektmagnet MA 500 til flugt- og vareindleveringsdøre. Magneten fikserer dørene uden at låse dem. I tilfælde af fare kan dørene åbnes hurtigt og sikkert også ved strømudfald. Dørene til højhallens trappeopgange og facadedørene i det Internationale Kongres-center blev udstyret med GEZE TSA 160 NT. De giver messegæsterne let passage i en åben og transparent atmosfære.

Dørene til messehallernes forbindelsesgange blev udstyret med den overliggende døråbner GEZE TS 5000 L med T-Stop glideskinne. Med den integrerede åbnebegrænsning forhindrer GEZE T-Stop at gæsterne kommer i klemme mellem dørblad og stopper og øger dermed sikkerheden og æstetikken, da der kan etableres ind- og udgange uden forstyrrende dørstoppere. Med henblik på en gnidningsløs og sikker logistik blev de to-fløjede døre i forsynings- og mediegangene under messehallerne forsynet med GEZE-dørlukker TS 5000 R-ISM med integreret røgdetektorcentral. Ved brand aktiveres røgmelderen, og døren lukker automatisk.

I brandbeskyttelsesdørene af træ blev den integrerede dørlukker Boxer med røgdetektor RSZ 6 indbygget. I kraft af integreringen i dørbladet er dørlukker og glideskinne usynlige, når døren er lukket. GEZE-røgbeskyttelsescentralen gør en tidlig registrering af røg og brand mulig og lukker automatisk brandbeskyttelsesdørene i tilfælde af brand.

Bygningskonceptet vedrørende dør-, vindues- og sikkerhedsteknik fra GEZE, der kom til udtryk i det nye messecenter i Stuttgart, genspejler de maksimale krav til sikkerhed, funktionalitet og design i det p.t. mest krævende messeprojekt i Europa.