GEZE Insights

#GEZEhack – individuelt mesterværk med GEZE Slimchain-drev

Automatiske vindues- og dørdrev fra GEZE imponerer ikke kun i store projekter såsom hoteller, hospitaler, men også i individuelle løsninger. Dette ”mesterværk” fra Jonas Wessler viser, hvor alsidige vores produkter kan være i DIY-projekter.

Mesterligt: Skænk med lydanlæg og tekniske highlights

Jonas Wessler er i lære som snedker. Hans svendestykke er en vigtig del af uddannelsen. Han opdagede hurtigt, at han elsker musik og teknik. Derfor skulle hans svendestykke selvfølgelig indeholde musik og en innovativ teknisk overraskelse.

  • Målet: En skænk, han selv havde designet og med integreret musiksystem.
  • Det smarte ved den: Lydanlægget kan trækkes ud som brugeren ønsker det og med brug af en intelligent fjernbetjening på mobilen.
  • Udfordringen: Lydanlæg og løftedrev skulle have et imponerende slankt design og intelligent anvendelighed.
  • Løsningen: Bose Soundbar 300, kombineret med Slimchain-kædedrev og Somfy Smart Home-app.

På jagt efter et mål – fra første udkast til komplet teknisk løsning

Skænken - lydanlægget er stort set ikke synligt.

© Jonas Weßler / Weßler GmbH

Takket være Slimchain-drevet bevæger lydanlægget sig ud af møblet.

© Jonas Weßler / Weßler GmbH

Jonas Wessler fortæller, hvordan hans bevægelige elektriske musiksystem, som han har integreret i møblet og som han selv har designet, kom i stand.

”Efter jeg var klar med det første udkast, købte jeg en Bose Soundbar 300, fordi dens slanke design passede godt til mit overordnede koncept. Eftersom der ikke var særlig meget plads, var jeg nødt til at finde en lille motor.”

Vanskelighederne lå i at finde en motor, der havde et slankt design og som ikke lavede meget larm. Det var her Jonas Wesslers specialiserede baggrundsviden kom i spil:

”Som tredje generation i vores familievirksomhed, der producerer fordøre til salg i hele Tyskland og også fører en regional tømmerhandel, er jeg bekendt med mange produkter. Det var min fordel: Jeg købte GEZE's Slimchain-kædedrev, der normalt bruges til åbning af vinduer og som var let at få installeret i mit møbel takket være det slanke design. Efter flere forsøg lykkedes det for mig at bevæge lydanlægget elektrisk præcis, som jeg ville ved at bruge dette drev.”

Ideen om at bruge det intelligente GEZE Slimchain-vinduesdrev gav også DIY-projektet en anden fordel:

Bagefter stødte jeg på problemet om, hvordan jeg skulle styre motoren, så lydsystemet kunne trækkes ud via mobilen. Dertil valgte jeg Somfy Smart Home-kontrol. Det gav mig mulighed for at bruge Somfy-appen, der normalt bruges til at køre skodder op og ned med, til at styre GEZE's Slimchain-drev.

Jonas Wessler

Resultatet er imponerende: Når det er lukket, er lydanlægget ikke synligt, så det er noget af et højdepunkt, når lydanlægget rulles ud via GEZE-drevet og Somfy-appen.

”Selv i dag finder jeg stadig løsningen fænomenal, fordi jeg nu kan bruge min mobil til at trække lydanlægget ud fra møblet og forbinde anlægget til Bluetooth, før jeg spiller den musik, jeg vil.”

Imponerende løsning med intelligent brugervenlighed

Dette intelligente system imponerede ikke alene Jonas Wessler og hans lærere. Den 10. november 2018 havde han mulighed for at præsentere sin ”skænk med lydsystem” i Koblenz for et stort publikum i “Nacht der Technik”-showet. Minister Julia Klöckner, der besøgte messen, var også vild med løsningen.

Så vi spørger: Er der flere GEZE-kunder derude, der bruger innovative GEZE-systemer til deres DIY-projekter? Hvis det er dig eller du kender nogen, der gør, så skriv til os! Vi kan ikke vente og glæder os til at høre dit #GEZEhacks!

Individuelle løsninger fra GEZE

Er du på udkig efter en innovativ løsning til et bestemt projekt? Lad vores eksperter rådgive dig: Vi finder en individuel løsning til dit projekt. For eksempel tilbyder et automatisk GEZE- svingdørsdrev ikke kun komfort på hoteller: Bruges det i en brændeovnsdør bliver det meget lettere at lægge mere brænde i ovnen. Lyder det godt? Læs mere om individuelle svingdørsløsninger fra GEZE.

Læs mere om individuelle svingdørsløsninger fra GEZE