Moderne fredning 5-stjerne-hotellet-Hotel Richer de Belleval

I bymidten af den sydfranske by Montpellier ligger det luksuriøse 5-stjerne-hotel-restaurant Richer de Belleval. Bygningen, der stammer fra det 17.århundrede, er blevet fredet i 2015.  Under hensyntagen til de strikse forskrifter, der gælder i Frankrig vedrørende arbejder på fredede bygninger er hotellet blevet grundlæggende restaureret. Resultatet er en prægtig bygning, der ved siden af hoteller også omfatter et gourmetrestaurant samt en samlign af moderne kunst. I Richer de Belleval smelter moderne komfort og historisk flair sammen – ikke mindst via intelligente dørsystemer fra GEZE.

Richer de Belleval: Historiske elementer oplever en renaissance

Reception og spisesal i 5-stjerne-hotel Richer de Belleval

Reception og spisesal i 5-stjerne-hotel Richer de Belleval © Samuel Duplaix / GEZE GmbH

Relais-et-Châteaux-huset er givet i de kyndige hænder af en af de største specialister, den parisiske arkitekt Philippe Prost, som har gjort den historiske arv til kernen i restaureringsprocessen. Særlig bemærkelsesværdig er arbejderne i den indre gård med glastaget, der hviler på fire søjler og synes at væve i luften. Indendørsarkitekten Christian Collothar indrettet de 15 værelser og 5 suiter i en still "à la française" med pudertoner og silkestoffer i harmoni med de oprindelige elementer. Pejse, fresker og træarbejder er blevet restaureret omhyggeligt af Atelier de Ricou, som har specialiseret sig på restaurering af malerier og skulpturere for historiske monumenter.

Barrierefrit indgangsområde med kontaktløse døråbner

Det barrierefrie og kontaktløse indgangsområde er udstyret med kombisensor GC 363.

Det barrierefrie og kontaktløse indgangsområde er udstyret med kombisensor GC 363. © Samuel Duplaix / GEZE GmbH

Indgangsområdet er det mest besøgte område i et hotel Automatisk åbnede døre modtager alle besøgende med komfort, en barrierefri adgang i gejsten af en inkluderende modernisering indgår i moderniseringen. Kombisensoren GC 363 styrer åbning af fløjene uden stor kraft og uden berøring. Gæsterne kan således nyde en forhindringsfri og sikker gennemgang og gå ind og ud i ro og mag. Desuden overbeviser kombisensoren med sit store detektionsområde og køreretningregistrering: Personer, der går gennem dørområdet parallelt med døren, skjules. Dette bidrager til dørsystemet energibesparelse og forhindrer den unødvendige uro gennem døre der hele tiden åbner og lukker.

Mere om tilgængelighed

Kombisensoren GC 363 på et blik

 • radarbevægelsessensor med infrarød-gardin plus tredje tilstedeværelsesregistrering
 • skjuler den tværgående trafik takket være køreretningregistrering
 • Stort detektionsområde, som oså virker pålideligt ved vanskelige gulvforhold
 • velegnet til ind- og udvendige døre.
 • nem montering
 • kan indstilles via fjernbetjening
Receptions- og modtagelsesområdet med Ecdrive T2:

Receptions- og modtagelsesområdet med Ecdrive T2: © Samuel Duplaix / GEZE GmbH

Design møder funktion: Æstetisk komfort med skydedøre fra GEZE

Allerede i en bygnings modtagelsesområde forenes historiske og aktuelle påvirkninger. To automatiske skydedøre fører til receptionen. Dørene, der er motoriseret med GEZE ECdrive T2 er tilbageholdende og effektiv og integreres perfekt i hotellets indendørsarkitekturen. Fløjene er direkte monteret i forvæggen og forsvinder således næsten lydløst og fuldautomatiseret inde i væggen når de skydes til side, og gør på denne måde plads på en meget æstetisk måde. Det allerede slange design af ECdrive T2 integreres lelegnt i designkonceptet. Skydedørssystemet egner sig perfekt også til dære med høj adgangsfrekvens, som det ofte er tilfældet i hoteller og gastronomien. I forbindelse med profilsystemet GCprofile Therm forbedres energieffektiviteten yderligere.

Mere om vores brancheløsninger for hoteller og gastronomien

Hygiejnisk og praktisk på samme tid, skydedøren til køkkenet betjenes med en pedalkontakt.

Hygiejnisk og praktisk på samme tid, skydedøren til køkkenet betjenes med en pedalkontakt. © Samuel Duplaix / GEZE GmbH

Pragmatisk & smukt: Fodpedal for køkkendøren

Køkkenområdet viser, at pragmatiske krav kan forenes med respekten for historiske bygninger. Især på området fødevarehygiejne gælder der strikse retningslinjer i hoteller og i gastronomien. Den dørløsning, der er realiseret i Hotel Richer de Belleval til adgang til køkkenområdet understøtter realisering af hygiejneforanstaltninger. skydedøren til køkkenet, der lige som indgangsområdet er udstyret med GEZE ECdrive T2, aktiveres med en fodkontakt: et hygiejnisk kommando uden håndkontakt og meget praktisk, når der bæres porcelæn, bakker og madvarer. Personalet kan hurtigt og uden problemer skifte mellem restaurant og køkkenområdet. Hygiejnen i overgangen mellem køkken og service er stadig sikret. Også for restaurantens ejer har skydedørsautomatikken ECdrive T2 fordele. Den selvrensende rullevogn overbeviser med lave krav til service. Valget af kvalitetsmaterialer garanterer en rolig og støjsvag kørsel af døren.
 

Mere om hygiejnen

Skydedørsautomatikken ECdrive T2 på et blik

 • slanke 100 mm afdækningshøjde for flere designoptioner
 • GEZE Cockpit netværksintegration mulig
 • Forboret køreskinne ig langhuller tillader en effektiv montering
 • Gulvstyr til afledning af regnvand kan købes
 • Lægning af kabler med integrerede kabelføringer
 • kan integreres i bygningsautomatisering
 • selvstændig fejldetektering og protokollering
 • integreret genopladeligt batteri til nødåbning ved strømsvigt
 • reduceret tid til service takket været selvrensende rullevogn
Flugt- og redningsveje er udstyret med elektromekaniske GEZE-Boxer-dørlukkere

Flugt- og redningsveje er udstyret med elektromekaniske GEZE-Boxer-dørlukkere © Samuel Duplaix / GEZE GmbH

Komfort og brandsikring med GEZE Boxer

I gangende holder elektromekaniske GEZE Boxer dørlukkere indgangene åbne opg sørger for brede og komfortable gennemgange – også med kufferter og stor bagage. Ved brande lukker systemet indgangene automatisk for at forhindre udbredelse af ild og røg. Som integreret dørlukker er den helt integreret i fløjen og er usynlig udefra – perfekt for æstetisk krævende bygninger som Hotel Richer de Belleval.

Mere om brandsikring

Den integrerede dørlukkere Boxer på et blik

 • Dørlukkeren, der er integreret I fløj og ramme, opfylder de mest avancerede designkrav
 • Kraftfuldt kørende døre bremser takket være integreret åbningsdæmpning
 • hydraulisk låsefunktion
 • Lukkehastigheden kan indstilles individuelt
 • Brand- og røgdøre (egnethedsdokumkentation med dør nødvendig)
 • uden omstilling af venstre- og højrelukkende døre