GEZE på BAU 2017: smart og sikker ventilering i KNX-miljøet

Energieffektiv ventilering, et sundt indendørs klima og monitorering af vinduesstatus er primære krav til alle typer af store byggerier, lige fra offentlige bygninger og kommercielle kontorer og skoler. Netværkssystemer fra GEZE tilbyder den optimale løsning.

Det nye IQ boks KNX-grænseflademodul

En klimaaktiv facade skabes som resultat af et intelligent samspil mellem vinduesdrev og sensorer, der registrerer ekstern miljøpåvirkning og indeklima. Automatiske vinduer er en ideel løsning til automatiseret naturlig natafkøling. Automatiske vinduer kan monitoreres og driftes intelligent via IQ box KNX-grænseflademodul, integreret i KNX-kommunikationsstandard. Modulet har modtaget Silver PROTECTOR prisen.

Direkte kommunikation

De intelligente drives i IQ vinduesdrev serien kan integreres i KNX-bygningssystemer som direkte busdeltagere til kontrolleret naturlig ventilation. Vinduesstatus (fx åben/lukket) vises i en central visualisering og kontrolleres og monitoreres herfra. De automatiserede vinduer giver mulighed for direkte kommunikation med andre komponenter i KNX-bygningssystemer såsom KNX-knapper og KNX-sensorer. Det betyder, at alle vinduer i en bygning kan lukkes centralt med et tryk på knappen. Hvis en KNX-vejrstation eller en KNX-luftkvalitetssensor rapporterer regn, vind, en overdrevet koncentration af CO2 eller temperaturforskel vil vinduesdrevet modtage et signal og lukke eller åbne via IQ box KNX.

Energieffektivt og sikkert

Med præcis aktivering af vinduesdrev leverer modulerne energibesparende potentiale og tilbyder ekstra sikkerhed: I modsætning til almindelige kontakter bruger det vinduesdrevets ”intelligens” og efter udførelse af en styrekommando rapporteres status for vinduet til KNX- bygningssystemet eller bygningsadministrationssystemet. Ekstra vinduesinformation gives også af IQ box KNX, fx den præcise åbningsbredde, fejl eller antal åbnings- og lukningscyklusser.