En julegave til klimaet: GEZE planter yderligere 10.000 træer

Nye træer til virksomhedens skov: For tredje gang fejrer GEZE jul med en stor aktion for klimaet. Specialisten for innovative og moderne dør- og vinduesteknisk planter sammen med Social Business Treedom yderligere 10.000 træer. Dermed stiger GEZE's samlede bidrag til bemærkelsesværdige 6.417 tons gemt CO2.

Et træ, to effekter

Virksomhedens skov plejes af lokale småbønder i Afrika, Asien og Mellemamerika.

En landmand planter et træ i Guatemala.

GEZE har valgt Treedom som partner, fordi det land/skovbrugsøkonomiske initiativ tilbyder meget mere end en ren CO2-besparelse: Et løvtræ binder ca. 12,5 kilogram CO2 om året. En velfungerende land-/skovbrugskonomisk dyrket skov kan dog yde meget mere: Alt efter arten leverer træerne frugter, der yder et værdifuldt bidrag til sikring af den lokale befolknings ernæring og indkomst, rødderne kan forbedre jordkvaliteten og beskytte mod erosion. Det er Treedoms mål at etablere disse typer bæredygtig skov i hele verden i samarbejde med den lokale befolkning.

GEZE-træerne plantes og forvaltes af lokale småbønder.

En landmand planter et træ i Guatemala.

Støtte til lokale samfund

Lande som Tanzania, Kenia, Cameroun, Nepal og Guatemala kan allerede nu klimaændringens følger. Livssituationen for mennesker, der allerede i forvejen har det vanskeligt, forringes yderligere. Med virksomhedens skov, der vokser år efter år, yder GEZE desuden et bidrag til stabilisering og forbedring af disse menneskers økonomiske forhold. GEZE-træerne plantes og administreres af de lokale småbønder. Virksomheden har bevidst valgt en blanding af træsorter, der dækker forskellige økologiske og økonomiske behov. Papaya og Mango sikrer ernæringsgrundlaget o kan sælges på markedet. Træer som Grevillea er et godt næringsgrundlag for insekter og binder særlig meget CO2 pr. træ. Derudover forbedrer de kvaliteten af i forvejen skadede jordarealer, og de gror selv under meget vanskelige forhold.GEZE virksomhedsskoven drives aktuelt langfristet af ca. 600 småbønder.

Klik her for GEZE adventskalender

Oplev vores allerede plantede træer og træarterne på det interaktive kort: