2019-2023: Innovative løsninger for en bæredygtig fremtid

I den sidste artikel i GEZEs skandinaviske 25-års jubilæumshistorie ser vi på årene 2019-2023 og ind i fremtiden. Fra en lokal rekvisition af en mindre virksomhed er organisationen nu vokset til mere end 60 medarbejdere fordelt på 8 lande. Innovative nye produkter fra det tyske hovedkvarter, lokal kundeservice og en ekstrem høj ekspertise blandt lokalt personale giver GEZE Scandinavia den unikke situation, at man altid kan støtte markedet med produkter af højeste kvalitet samt specialiserede produkter til den mest avancerede efterspørgsel inden for byggebranchen.

En balanceret udvikling af det skandinaviske datterselskab

GEZE-løsninger vinderflere og flere markedsandele i den finske hovedstad Helsinki.

I den finske hovedstad Helsinki vinder GEZE-løsninger i stigende grad markedsandele.

løbet af de seneste fem år har GEZE Scandinavia oplevet en afbalanceret udvikling i alle lande. Udviklingen af markederne i de tre baltiske lande med lokale GEZE-medarbejdere og tæt samarbejde med partnere, har været en gennemprøvet strategi. I Finland har GEZE også oplevet en stor stigning i markedspositionering og salg. I Finland, som i de andre nordiske lande, har GEZE-dørløsningerne bevist sit værd sundhedssektoren med involvering i flere større hospitalsbyggerier.

Hygiejniske løsninger til sundhedssektoren

Søren Wander Jensen, Country Manager GEZE Danmark

Søren Wander Jensen, Country Manager GEZE Danmark

I Danmark, Norge og Sverige har en øget markedsefterspørgsel efter hygiejniske åbne- og lukkeløsninger ført til et øget salg og endnu mere fokus på automatiske dørløsninger end tidligere. De berøringsfrie aktiveringer er blevet daglige krav, især i sundhedssektoren. "Vi ser et nødvendigt fokus på de hygiejniske åbningsløsninger, som for GEZE fører til en øget succes, da vi bygger videre på vores allerede etablerede ekspertise med produkter af høj kvalitet og industriel viden," fortæller Søren Wander Jensen, Country Manage,  GEZE Danmark

RigsHospitalet Kopenhagen

I København, Danmark, var GEZE meget involveret i byggeriet af den nye nordfløj til Rigshospitalet i centrum af hovedstaden.

Nordfløjen blev officielt åbnet i januar 2020. Udvidelsen af hospitalet er på cirka 55.000 m2 og er bygget til at varetage de mest avancerede og specialiserede kirurgiske operationer i Danmark. Arkitekturen og æstetikken spiller en stor rolle for at skabe de bedst mulige rammer for patienterne. ”Hos GEZE har vi stor erfaring med hospitalsprojekter, både når det kommer til nybyggeri, renoveringsprojekter og daglig service,” fortæller Johnny Winther, Service Manager hos GEZE Danmark.

Johnny Winther, Service Manager GEZE Danmark

Johnny Winther, Service Manager GEZE Danmark

Johnny var involveret i North Wing-projektet og dagligt på stedet i mere end et år.“ Vi har installeret 33 hermetisk lukkede automatiske dørsystemer og 140 automatiske dørsystemer til glas- og stålskydedøre: Det var meget vigtigt for hospitalet at have berøringsfrie aktiveringer på alle døre, og disse blev installeret både på nye og eksisterende automatiske døre. Mere end 450 aktiveringer fra GEZE er installeret på hospitalet i dag,” siger Johnny

Hallvard Banken, regionschef GEZE Norge

Hallvard Banken, Country Manager GEZE Norge

Også i Oslo, Norge, blev GEZE-dørløsningerne foretrukket, da den nye byberedskabscentral blev bygget. Centret blev åbnet i år, og hver dag oplever patienterne og sundhedspersonalet den bekvemmelighed og hygiejniske døråbninger fra i alt 60 dørdrev, som GEZE installerede i bygningen. “Med den høje ekspertise fra det lokale GEZE-team har vi skabt skræddersyede løsninger og været på stedet hver dag for at sikre installationen i tide. Vi har også været så heldige at finde lokale partnere til særlige løsninger, der er nødvendige i sundhedsbygninger som denne. Vi er virkelig glade for at kunne bidrage til sundhedsbygningerne i Oslo," fortæller Hallvard Banken, Country Manager GEZE Norge.

Automatiske løsninger til kontrolleret bygningsstyring

I løbet af det skandinaviske datterselskabs historie har meget salg og markedsudvikling været fokuseret på dørautomatik. Kravene til tilgængelighed kombineret med hensyn til brugerkomfort og design taler alt sammen for de automatiske løsninger. Men de seneste år har løftet kravet om, at automatiske døre skal integreres i bygningsautomatiseringen, da spørgsmål om bæredygtighed skaber fokus på Smart Building. 

Automatisk ventilation til bæredygtige bygninger

Herrstadskolan in Järfalla, Sverige

Herrsta-skolen var den første skole, der modtog Swedish Green Building Councils guld-certificering.

Herrsta-skolen i Järfälla, Sverige, var forud for sin tid, da den blev bygget i 2016. Skolen var den første til at modtage den svenske Green Building Concils Guld-certificering, som stiller meget høje krav til energibesparelser, luftkvalitet, akustik og kontrollen med kemiske stoffer i indemiljøet. GEZE’s engagerede samarbejde med entreprenøren Skanska bidrog til, at disse krav blev opfyldt med blandt andet automatisk styret naturlig ventilation om natten.

Art.5_Reine Ringblom, Project Sales.png

Reine Ringblom, Projektsalg GEZE Sverige

”Naturlig ventilation er blot en af mange funktioner, der efterspørges i moderne bygninger. Hos GEZE ved vi, at fremtiden vil bringe et øget fokus på Smart Building, og automatisk styring af døre og vinduer vil hjælpe med at forbedre bygningsmiljøet samt bæredygtigheden,” fortæller Reine Ringblom, Project Sales GEZE Sverige.

Automatiske døre tilsluttes brandsystemet

Tofløjede døre med automatisk åbning

De store dobbelte svingdøre med automatisk åbning og lukning giver både komfort og sikkerhed, da de er forbundet med bygningens brandanlæg.

Hos Naturkraft i Ringkøbing er det afgørende, at alle gæster føler sig både velkomne og trygge, når de besøger oplevelsesparken. Oplevelsesparken sætter naturens fascinerende kræfter i fokus med legende aktiviteter både indendørs og udendørs. Gæsterne oplever, hvordan natur, bæredygtighed og klima hænger sammen. Dette fokus er fortsat i byggeriet og valget af dørløsninger. GEZE har leveret og installeret en komplet løsning til de store indgangsdøre, med optimal sikkerhed for de mange besøgende, der dagligt bevæger sig ind og ud af bygningen. En meget kraftfuld løsning er at kombinere brand- og redningsruter med komfortabel adgang. For at imødekomme Naturkrafts behov for ventilation er begge dobbeltdøre godkendt til erstatningsluft samt daglig ventilation. Der er naturligvis installeret fuld sikkerhed på de store indgangsdøre, da de arbejder fuldautomatisk. ”Vi ser en stor efterspørgsel på at forbinde dørene til bygningssikkerhed, brandanlæg og lignende. Derfor er vi glade for at have ekspertisen i vores team,” siger Søren Wander Jensen.

Bygningsautomatisering til fremtidige generationer

Når vi tager et kig ind i fremtiden for GEZE Skandinavien og byggebranchen, ved vi med sikkerhed, at automatiske løsninger vil blive ved med at stige i efterspørgslen, da de er mere og mere forbundet med automatisk bygningsstyring såvel som smarte løsninger. Den grønne bæredygtighed lægger vejen for industriens fremtid, og vores globale miljø med fokus på energiforbrug er både nu tilstede og grød i fremtiden.

Hos GEZE er vi meget spændte på fremtiden for vores ny lancerede Building Automatic Connectivity Control: myGEZE Control. Med myGEZE Control introducerer vi den næste generation af netværk og bygger bro over kløften inden for bygningsautomatisering med en smart løsning til netværk af dør-, vindues- og sikkerhedssystemer. myGEZE Control-tilslutningsplatformen blev introduceret på dette års BAU-messe i München. "Der var stor interesse for løsningerne, da vi mødtes med skandinaviske kunder på messen," fortæller Reine Ringblom, der var til stede på messen sammen med mange andre skandinaviske og internationale kolleger.

Platforme med modulær software og åbne grænseflader varsler helt nye tilgange til bygningsautomatisering for planlæggere og operatører overalt. Styringen giver mere effektivitet, sikkerhed og bekvemmelighed, da den omfatter dynamiske dørsikkerheds- og brandsikringskoncepter, intelligent røg- og varmeudsugning. En spændende ny løsning, nyttig i alle typer byggeri rundt om i verden.

Se præsentation af BAU:

25 Years Scandinavia kort

I dag dækker GEZE Skandinavien 8 lande

Da vi spændt ser frem til at se, hvad fremtiden vil bringe for myGEZE Control og alle andre innovative GEZE-løsninger, takker vi dig for at følge GEZE Scandinavians 25-års jubilæumshistorie. Vi håber også at have dig som en del af vores verden i de næste 25 år.