Casestudier

GEZE automatiske døre i super storcenter, Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia i Solna, Sverige, tilbyder de besøgende en enestående kombination af eksklusiv shopping, kulinariske højdepunkter og underholdning på tre etager. GEZE Sverige har leveret omkring 150 automatiske døre til Mall of Scandinavia i sit største projekt til dato.

150 GEZE dørsystemer tilbyder elegant enkel adgang

Automatiske døre til parkeringskælderen, set indefra.

Automatiske døre til parkeringskælderen, set indefra. © GEZE GmbH

Sverige har et nyt super shoppingcenter: Mall of Scandinavia bringer 224 shops og 20 restauranter sammen samt Skandinaviens største biograf på et område, der måler 100.000 m2. Ud over forventningen til høje forventninger til det skandinaviske design spillede også bæredygtigheds kriterier en afgørende rolle under planlægning og implementering af dette ambitiøse projekt. Det førte til Sverige først miljøcertificering for et shoppingcenter i overensstemmelse med BREEAM-standarden. Mall of Scandinavia var det største projekt GEZE Sverige har lavet. GEZE leverede omkring 150 moderne dørløsninger fra automatiske skydedørssystemer til manuelle svingdøre til det hypermoderne shoppingcenter.

Tilbageholdende dørfunktionalitet på parkeringsniveauet

Glasskydedøre i indgangen til parkeringskælderen til Mall of Scandinavia.

Glasskydedøre i indgangen til parkeringskælderen til Mall of Scandinavia. © GEZE GmbH

Mall of Scandinavia består af syv etager. Fire af dem - de to nederste og to øverste samt dele af shop-etager - bruges til parkering. GEZE´s største rolle i shoppingcentret i især synlig med de 18 glaskorridorer, der forbinder 3.700 parkeringspladser til detailhandlen selv. Disse korridorer inkluderer over 150 automatiske døre fra GEZE.

I harmoni med bygningens skønne arkitektur blev dørfløjene fastgjort med sortlakerede rammer og subtilt skjulte dørdrev - en kundespecifik justering, der virkelig imponerer. ”GEZE og Westins Fönsterteknik AB har sammen udviklet en æstetisk, kvalitetssikret komplet løsning. Dørsystemet opfylder både arkitektens designkrav og funktionskravene for brandsikringskontoret, der resulterer i en appellerende fremtoning for de 18 korridorer, der går ud fra parkeringspladsen. Det var helt igennem et vellykket samarbejde på alle niveauer,” siger Sebastian Westin fra Westins Fönsterteknik AB, Mall of Scandinavia Project Manager.

Stilfulde skydedørssystemer fører til biogram atriummet

Overalt i shoppingcentret: Rummelig let adgang takket være skydedørssystemer.

Overalt i shoppingcentret: Rummelig let adgang takket være skydedørssystemer.

GEZE´s krone på værket i Mall of Scandinavia er sikkert de to automatiske skydedørssystemer, der fører til Filmstaden Scandinavias biograf. Med sine 11 lærreder - inklusive en IMAX-skærm med 550-pladser og en VIP-restaurant på 2. sal, er biografen den mest prestigefyldte del af indkøbscentret. Glasdørsfløjene på de automatiske døre, som GEZE leverede i samarbejde med AG Fasadglas er påført det runde SF-logo påført hele forsiden. ”Det er en meget kompleks indgangsfacade: De automatiske døre er forbundet til hinanden og til filmprojektoren, der modtager signal til at starte, når dørene åbner. Låsene og de automatiske døre skal fungere perfekt for hvis ikke, så stopper filmprojektoren,” siger Diana Jurukov, Fasadglas Project Manager.

Eftersom funktion og design begge havde topprioritet for vores kunde var GEZE det naturlige valg for mig og arkitekten. Når det kommer til erfaringen er GEZE meget ansvarlig, konstruktiv og løsningsorienteret i alle sine projekter. GEZE deltog også under byggefasen og førte tilsyn med om designet var korrekt. Virksomheden sidder inde med en helt masse teknisk ekspertise.

Diana Jurukov, Fasadglas Project Manager

Kompleks logistik - styret professionelt af GEZE

Enestående: et overdådigt logoprint pynter på det automatiske skydedørssystem til VIP-restauranten.

Enestående: et overdådigt logoprint pynter på det automatiske skydedørssystem til VIP-restauranten. © GEZE GmbH

Leveringsproblemer for sådan et stort projekt ville være fatalt for enhver leverandør. Sådanne problemer fandtes ikke for GEZE Sverige. Takket være den internationale erfaring og de mange store projekter, som GEZE har implementeret over hele jorden gik alle interne projekter virkelig godt.

GEZE Sverige var i stand til at imødekomme de strenge krav fra bygningsvirksomheden PEAB og logistikkonsulenten for Mall of Scandinavia-projektet uden nogen problemer og installerede alle dørsystemer klar til drift før åbningen den 12. november 2015. ”Så vidt jeg kan vurdere leverede GEZE en helt fremragende service til Mall of Scandinavia”, bekræfter Marie Hallberg, Project Manager at PEAB.

GEZE produkter i Mall of Scandinavia

  • GEZE ECdrive skydedørssystem
  • GEZE Slimdrive skydedørssystem
  • GEZE Slimdrive SL-NT i EMD-F variationen til røg og branddøre
  • GEZE TSA 160 NT svingdørs system
  • GEZE TS 5000 dørlukker i forskelligt design