Engagement

GEZE støtter Olgäle-fonden for syge børn

GEZE GmbH har støttet Olga-hospitalet i Stuttgart i mange år. I folkemunde er hospitalet kendt som ‘Olgäle’. Donationerne hjælper den specialiserede børneklinik med indkøb af det udstyr, de behøver, så de kan give deres unge patienter den behandling de har brug for i børnevenlige omgivelser.

Fundraising-kampagner for Olga-hospitalet (børneklinikken)

Brigitte Vöster-Alber har støttet Olgäle-fonden i mange år nu.

Brigitte Vöster-Alber har støttet Olgäle-fonden i mange år nu.

Olga-hospitalets børneklinik er en de mest moderne børneafdelinger i Europa og behandler derfor også børn udenfor Stuttgart-området. Den økonomiske støtte GEZE har givet i nu mange år hjælper Olga-hospitalet til at gøre deres arbejde inden for et område, hvor børnehospitalers adgang til støttemidler er begrænsede.

Det er socialt engagement, der ligger grund for donationerne for både indbyggerne i Stuttgart og for GEZE GmbH's administrerende selskabsdeltager, Brigitte Vöster-Alber. Brigitte Vöster-Alber har været dedikeret til Olgäle-fonden og dens arbejde i mange år.

Olga-hospitalets børneklinik er en af de mest moderne børneafdelinger i Europa.

Olga-hospitals børneklinik

”Vi mener selvfølgelig at lokalsamfundet skal nyde godt af vores virksomheds succes og, at vi skal hjælpe med at finde løsninger på lokale problemer. Som mor til fire børn ved jeg også, at det er af afgørende betydning, at der sker fremskridt på moderne børneklinikker. Derfor er jeg omend endnu mere glad for at kunne støtte det eneste børnehospital i Stuttgart, så de kan tage sig af børnene og behandle børn, der er alvorligt syge”, siger Brigitte Vöster-Alber.

De seneste år har GEZE's økonomiske støtte bidraget til genopbygning af børnenes hospital samt til forskningsprojekter og til forbedring af den psykosociale omsorg af børnene og deres forældre.

Moderne ultralydsudstyr finansieret af GEZE

En GEZE-donation på 100.000 EUR har finansieret en moderne ultralydsmaskine til kardiologiafdelingen på Olga-hospitalet. Den første af den type i hele Tyskland.

Det inkluderer en lille transøfageal ekkokardiogram-maskine, så ultralydsundersøgelser også kan gennemføres under operationer. Det betyder også, at Olgäle har den mest effektive diagnoseressource til ultralydsundersøgelser. 

Vigtigheden af at have det allernyeste udstyr er reflekteret inden for alle medicinske områder og burde også inkludere børneafdelinger.

Brigitte Vöster-Alber, administrerende selskabsdeltager
Brigitte Vöster-Alber overrækker checken i 2009

Brigitte Vöster-Alber overrækker checken i 2009

Den primære fordel ved ultralydsdiagnoser som primær metode til diagnosticering og monitorering af børns hjertefejl er, at det ikke kræver en operation og/eller instrumenter inde i kroppen. Samtidig kan undersøgelserne udføres så tit det er nødvendigt. Denne form for specialiseret ultralydsdiagnostik betyder, at børn generelt ikke skal gennemgå smertefulde eller potentielt farlige undersøgelser.

Dertil kommer, at kombinationen af ultralydsundersøgelser med brug af de nyeste maskiner med hjertekateteriseringsprocedurer muliggør en behandling uden behov for komplicerede hjerteoperationer.

Mere om Olgäle-fonden