Casestudier

GEZEs dørsystemer

Det nye retsbygning i Gelsenkirchen sammenbringer alle legale institutioner på et areal, der dækker 19.000 m². Automatiske døre og innovative sikkerhedsløsninger fra GEZE støtter funktionalitet og sikkerhed i den moderne juridiske bygning og passer perfekt til bygningens puristiske arkitektur.

Et centralt kontaktpunkt: retsbygning i Gelsenkirchen

retsbygning i med 2-fløjet automatisk dør. Foto: Annika Feuss for GEZE GmbH

2-fløjede automatiske dørsystemer tilbyder brugervenlighed og sikkerhed. © Annika Feuss / GEZE GmbH

Stuttgart arkitekturfirmaet Harris + Kurrle planlagde det tredelte bygningskompleks med et klart fokus på funktionalitet og på at skabe synergi. Retssalen, biblioteket, matrikelregister og cafeteria er samlet omkring atriummet i den centrale del af strukturen. Det juridiske administrative kontor har til huse i de to mindre lidt afsides områder.

Automatiske døre og innovative sikkerhedsløsninger fra GEZE støtter funktionalitet og sikkerhed i det moderne juridiske bygning og passer perfekt til bygningens puristiske arkitektur.

Maksimal brugervenlighed: Automatiske døre med Powerturn drev

Tre 2-fløjede glas svingdørs systemer karakteriserer det prestigefyldte indgangsområde ved hovedindgangen. De kraftfulde Powerturn drevsystemer fra GEZE i det velafprøvede 7 cm design bevæger de store glasfløje til de automatiske døre let og hurtigt og giver adgang til bygningen. Takket være den integrerede intelligente svingfunktion kan de tunge glasfløje også let åbnes manuelt. Det mindsker energiforbruget uanset, om døren driftes manuelt eller holdes åbent i længere perioder.

Effektiv adgangskontrol takket være GEZE dørteknologi

Automatiske døre med Slimdrive EMD-F svingdørs system i indgangsområdet fungerer som sikkert slusedørs system. Foto: Annika Feuss for GEZE GmbH

Automatiske glasdøre med adgangskontrol © Annika Feuss / GEZE GmbH

Maksimal sikkerhed og beskyttelse til indstævnede, vidner, jurymedlemmer, administrativt personale og besøgende er selvfølgeligt. I alt fire Slimdrive EMD-F svingdørs systemer i sikkerheds slusedørsystemet til atriummet imødekommer sikkerhedskrav til bygningen, der er tilgængelig for offentligheden.

  • En af sikkerheds sluse dørsystemerne er eksklusivt reserveret til rettens personale via et adgangskontrol system.
  • To af de automatiske døre fungerer som adskillere til styring af andre grupper af individer.
  • Den fjerde sikkerheds slusedørs system fungerer som udgang og forebygger uautoriseret adgang til atrium: den ydre sikkerheds slusedør åbner kun, hvis den indre er lukket.


Den smarte Slimdrive EMD-F drev er særligt velegnet til begrænsede rum typisk til sikkerheds slusedørsystemer. Den automatiske åbning og lukning af svingdørs systemet muliggør hurtig adgang gennem sikkerheds slusesystemet, der gør monitorering af sikkerhedspersonale mere effektivt.

Centralt kontrollerede automatiske døre sikrer nødudgange

Pålidelig flugt- og redningsveje er nødvendige i områder med meget trafik. For at sikre dette i retsbygning i Gelsenkirchen har GEZE implementeret multifunktionelle flugt- og redningsveje i atriummet og bygningsens overdækning, der kan aktiveres med TZ 320 central styreenhed.

Den centrale styreenhed kombinerer adgangskontrol, monitorering af alle nødudgangs åbnings og lukningshandlinger og udløsning af nødudgangene i tilfælde af en nødsituation. En nødåbningskontakt på dørsystemet, der åbner døren i retning af nødudgangen når som helst og for hvem som helst tilbyder ekstra sikkerhed. Et tryk på nødåbningskontakten udløser simultant en alarm der mindsker risici for manipulation.

Dørsystemer med komplekse opgaver

For at imødekomme det kombinerede brandsikkerheds og adgangskrav er over 100 døre i hele bygningskomplekset udstyret med dørlukkere fra GEZE´s portfolio. Boxer versionen er integreret i dørpladen og blev brug i det prestigefyldte retssal, der giver døren et perfekt udseende udefra. Den frie svingfunktion gør det muligt for dørsystemet at åbne og lukke med minimal kraft som om der ikke var dørlukkere. Døren lukker pålideligt og sikkert i tilfælde af brand. Den enestående komfortable hold-åbent funktion gør det muligt at låse døre i positioner og permanent holde dem åbne hen mod slutningen af det frie svingområde uden at gå på kompromis med selvudløst lukning i tilfælde af brand.

GEZE produkter i retsbygning i Gelsenkirchen

  • GEZE Powerturn drevsystemer
  • Slimdrive EMD-F svingdørssystemer
  • Slimdrive EMD FR drev
  • TZ 320 dør styreenhed
  • Integrerede Boxer versioner