Casestudier

”Innovation møder oplevelse” GEZE svingdøre til messen i Stuttgart

Det nye Stuttgart Messe-kompleks blev indviet i 2007 med en perfekt planlagt infrastruktur og enestående forbindelser til hele Europa, uanset transportmiddel. GEZE har bidraget til funktionalitet og brugervenlighed på det nye messeområde som leverandør af komplette moderne dørsystemer og dørlukkere.

Moderne dørsystemer i harmoni med messens design

svingdørssystem af glas i facaden i den nye messe.

Sikkre og brugervenlige: Automatiske svingdøre med usynlig integreret lukkesekvensjustering. Foto: MM Fotowerbung for GEZE GmbH © MM Fotowerbung / GEZE GmbH

I overensstemmelse med planerne fra arkitekterne Tobias Wulf og Kai Bierich i Stuttgart er der skabt et moderne og økologisk banebrydende messelandskab – med 8 haller og et kongrescenter med et samlet et areal på 100.000 m². Den imponerende parkeringsplads med grønt tag er placeret over motorvejen. Juryen i Immobilien Zeitung (ejendomsmæglernes avis) var så imponeret over projektets arkitektur, økonomi, innovation og brugervenlighed, at den tildelte det nye messeområde prisenImmobilien Award (en ejendomsmæglerpris). GEZE leverede komplekse døre og sikkerhedsteknologi, der passer perfekt til det nye messebygnings moderne design.

Svingdøre: sikker og nem adgang til flugtveje

Svingdøre med dobbelt dørblad i brandsikkerhedsversion.

Rummelig, sikker og nem adgang: Automatiske svingdøre implementeret som brand og røgdøre. Foto: MM Fotowerbung for GEZE GmbH

De centralle indgange til messekomplekset skal kunne klare intens trafik. Derfor skal de opfylde meget høje sikkerhedskrav. GEZE TSA 160 svingdøre blev derfor installeret i halfacaderne og udstyret med den kompakte MA 500 høtydende magnet til flugt-og leveringsdøre. Magneten holder dørene lukkede uden at låse dem. I tilfælde af faresituationer – selv ved strømsvigt – kan dørene åbnes hurtigt og sikkert. Dørene til trappeopgangen i hovedhallen og facadedørene til det internationale kongrescenter er også udstyret med svingdøre med TSA 160 drev. De sørger for sikker adgang for messens besøgende i en åben og gennemsigtig atmosfære.

GEZE TS 5000 dørlukkere: brugervenligt og diskret design

Nærbillede af GEZEs dørlukker på brandsikringsdør.

Diskret integreret i dørbladene – GEZE Boxer dørlukker med røgafbryder. Foto: MM Fotowerbung for GEZE GmbH © MM Fotowerbung / GEZE GmbH

I udstillingshallenes forbindelseskorridorer er svingdørene forsynet med den overliggende dørlukker GEZE TS 5000 L med T-stop styreskinne. Det integrerede dørstop forhindrer knusning mellem dørblad og stopper og øger sikkerheden. T-stop dørlukkeren opfylder også de æstetiske krav, eftersom indgange og passager kan designes uden forstyrrende dørlukkere.

Brandsikringslukning takket være integreret røgafbryder

Dørlukkere af TS 5000-familien er også brugt til dørene med to dørblade i leverings- og forbindelseskorridorerne under messehallerne: GEZE TS 5000 R-ISM dørlukker er udstyret med en integreret røgafbryderstyreenhed, som udløser røgdetektoren i tilfælde af brand, så døren lukker af sig selv. Samtidig sikrer dørene sikker og sømløs logistik i disse områder af messekomplekset.

Multifunktionelle svingdøre med diskret design

Bygningens brandsikringsdøre af træ er installeret med GEZE Boxer EFS dørlukker med integreret RSZ6 røgafbryder. Der er tale om en kombination af forebyggende brandsikring og et elegant dørdesign med dørlukker og styreskinne integreret usynligt i dørbladet. De er kun synlige, når døren er åben. Røg og brand detekteres tidligt takket være forbindelsen til den centrale GEZE røgafbryder og branddørene lukkes automatisk.

Alsidige dørsystemer til moderne messeprojekter

Den nye Stuttgart-messe er et af Europas mest udfordrende messeprojekter. Bygningskonceptet for dørsystemer, vinduer og sikkerhedsteknologi, som GEZE har implementeret på messen, sikrer maksimal brugervenlighed for de internationale besøgende og opfylder de højeste krav til sikkerhed, funktionalitet og design.

GEZE-produkter installeret i messen i Stuttgart

  • GEZE TSA 160 automatiske svingdøre
  • GEZE MA 500 højtydende dørholdermagnet
  • GEZE TS 5000 L overmonteret dørlukker med T-Stop styreskinne
  • GEZE TS 5000 R-ISM dørlukker
  • GEZE Boxer EFS dørlukker med RSZ6 integreret røgafbryder