Automatiske dørsystemer fra GEZE på Rigshospitalet i København

Rigshospitalet er netop kommet et skridt nærmere fremtidens sundhedssystem. En ny fløj, nordfløjen, er dedikeret til højteknologisk kirurgi, krævende patientbehandling og forskning. Dette prestigefyldte sundhedsprojekt har patienter og pårørende i fokus og stiller dermed de højeste krav til arkitektur, design og funktionalitet. 

Moderne teknologi og komfort: Rigshospitalet i København

ECdrive-skydedørssystemet i indgangsområdet på Rigshospitalet i København

ECdrive tilpasser sig diskret til de automatiske sikkerhedsglasdøre i det lyse lounge-område. © GEZE GmbH

Rigshospitalet er blevet udvidet med ca. 55.000 m² og kan tage sig af de mest avancerede og specialiserede kirurgiske indgreb i Danmark, og derefter give patienter og pårørende den bedst mulige behandling og pleje. Nordfløjen, der officielt blev åbnet i januar 2020, er af strategisk betydning for sundhedsvæsenet i Danmark - nu og i fremtiden.

Ved at samle ekspertisen et sted bliver det muligt at tilbyde patienter og pårørende både behandling og pleje på internationalt niveau i omgivelser, der er designet til at håndtere en ekstrem kompleksitet. Indtil nu er 33 højteknologiske operationsstuer og 196 private patientstuer taget i brug. 

Operationsstuerne i nordfløjen er udstyret med robotter og store fladskærme, der gør diagnosticering og behandling bedre og hurtigere. Alle patienter har adgang til internettet og egne journaler. Private patientstuer med plads til de pårørende tager hensyn til behovet for privatliv, diskretion og hvile. 

Helbredende arkitektur – altid med patienten i fokus

ECdrive med berøringsløse nærhedskontakter sikrer en hygiejnisk adgang til operationsstuer og patientstuer.

ECdrive-skydedørssystemet med berøringsløse nærhedskontakter sikrer en hygiejnisk adgang til operationsstuer og patientstuer. © GEZE GmbH

Arkitektur og æstetik spiller en afgørende rolle, når det bedst mulige miljø for patienterne skal skabes. Lyde, lysindfald, farver, kunst og natur er elementer, der sammen skaber "en helbredende arkitektur", dvs. en arkitektur, der fremmer patienternes mentale velvære og reducerer stressbelastningen ved en indlæggelse med en alvorlig diagnose. 

For at sikre, at samtlige små og store komponenter medvirker til at realisere visionen for nordfløjen og samtidigt opretholde de højeste hygiejnekrav, er standarden for leverandører meget høj i konstruktionsfasen. 

Få flere oplysninger om "helbredende arkitektur" 

Med GC 307+ er det muligt at aktivere automatiske døre uden berøring i inden- og udendørsområder.

GC 307+, en berøringsløs nærhedskontakt. © GEZE GmbH

Komfortable og hygiejniske automatiske systemer til mere end 450 døre 

Den helbredende arkitektur, den høje hygiejnestandard og de meget høje krav til funktionalitet er også afspejlet i de automatiske dørsystemer, der er valgt til nordfløjen. De 33 døre til operationsstuerne er hermetisk forseglede for at holde stuerne rene og bakteriefrie. 

Bygningen er desuden udstyret med 140 automatiske skydedøre og mere end 300 automatiske til hængslede døre. Dørene åbner og lukker automatisk uden kontakt med dørhåndtag. Hvad angår hygiejnen – især i disse COVID-19-tider – er kontaktløse automatiske dørsystemer afgørende for en reduktion af infektionsrisikoen. 

Desuden sørger automatiseringsløsningerne for at dørene åbner og lukker meget støjsvagt. For patienternes skyld skal støjen fra den interne trafik i nordfløjen holdes på et minimum. 

"Vi har omfattende erfaringer fra samarbejdet med danske sygehuse, og nordfløjen er vores hidtil største enkeltprojekt på sygehusområdet. Vi startede samarbejdet med entreprenøren i 2015 og havde en installationstekniker, der arbejdede fuld tid på projektet i flere år", siger Poul Torndahl, salgsingeniør hos GEZE Danmark.

Dette er et kæmpe konstruktionsprojekt med en meget gennemtænkt arkitektur og et enestående design med store krav til funktionalitet. Derfor har det været utroligt spændende at være del af projektet. Vi glæder os til at fortsætte vores partnerskab som servicepartner for de automatiske dørsystemer i nordfløjen.

Poul Torndahl, salgsingeniør GEZE Danmark
Intelligent facade af glas med karruseldør og Slimdrive SC ved patientindgangen.

En buet gulvskydedør med dobbelt glas og Slimdrive SC er bygget ind i det flotte glaspanel foran karruseldøren ved patientindgangen. © GEZE GmbH

GEZE-leverancer til nordfløjen

  • 33 automatiske dørsystemer til hermetisk forseglede døre til operationsstuerne.
  • Over 450 berøringsløse nærhedskontakter til automatiske døre (GC 307+ berøringsløse nærhedskontakter til aktivering af automatiske døre).
  • 140 automatiske systemer til skydedøre af glas og stål (Powerdrive til døre på op til 2 x 200 kg og ECdrive til døre på op til 2 x 100 kg).
  • 300 automatiseringssystemer til hængslede døre (Slimdrive EMD-F automatisk døråbner til 1-fløjede døre og Slimdrive EMD-F-IS automatisk døråbner til 2-fløjede døre).
  • En bred vifte af dørlukkere til forskellige dørtyper.