Casestudier

Minimalistisk elegance: Automatiske skydedøre i DC Tower 1

DC Tower 1 er den højeste bygning i Østrig og nu et vartegn for byen ved floden Donau. Automatiske Slimdrive skydedørssystemer fra GEZE blev valgt som dørteknologi. Deres diskrete design og lave drevhøjde er i perfekt harmoni med bygningens arkitektur.

Dørsystemer i perfekt harmoni med arkitekturen

Det nye vartegn i byen ved Donau, Wien: DC Tower 1. Foto: Michael Nagl for GEZE GmbH

DC Tower 1 i Wien © Michael Nagl / GEZE GmbH

En flot, alenstående bygning med skinnende sort facade og bølgelignende overflade tårner sig op150 m op over Wiens skyline. DC Tower 1 designet af den franske arkitekt Richard Rogers imponerer med sine elegante fremtoning, skarpsindige design og premium bygningskvalitet.

Den æstetiske standard er også udtrykt i valget af dørsystemer: i tråd med det oprindelige design har Dominique Perrault og hans designpartner Gaëlle Lauriot-Prévost og det partnerfirmaet i Wien Hoffmann-Janz Architekten valgt automatiske skydedørssystemer fra GEZE Slimdrive serien.

Slimdrive skydedøre: Æstetisk funktionalitet

En fritstående trappe over tre etager med en overflade, der ligner havets bølger forbinder receptionsområdet på det 5-stjernede designer hotel Meliá Vienna i kælderen med Flow and Ra’mien go restauranterne i stueetagen og event og konferencelokalerne på første sal. Fintindrammede automatiske skydedøre med diskret Slimdrive SL NT dørdrev understreger den eksklusive atmosfære.

Over 30 automatiske skydedøre med Slimdrive Sl NT drivenheder buges i mange områder af DC Tower 1 og bidrager til det overordnede udseende.

Hoffmann-Janz Architekten, planlægningspartner til DC Tower 1

Konsekvent dørdesign til automatiske skydedøre

Dørdesignets kontinuitet er også at se i indgangsområdet til John Harris Fitness Club i det eksklusive gæsteområde i toppen af tårnet med 57 restauranter og lounge og på tagterrassen. Slimdrive SL NT drev bevæger glasdørene med præcision og elegant lethed. De er perfekte til stærkt trafikerede områder, er både kraftige og stille, og tilbyder fleksibel let adgang ved justering af deres hold-åbent tid så den passer til frekvensen af de mennesker, der går igennem. Bevægelsesparametret for dørfløjene kan justeres individuelt.

Øget bygningssikkerhed grundet netværksstyret dørteknologi

Moderne kontrolteknologi sikrer, at Slimdrive SL NT drevsystemer er fremtidssikrede. Teknologien faciliterer et link til bygningssystemet sådan, at dørfunktionerne kan monitoreres eller modificeres, også via fjernstyring. De automatiske skydedøre på de nedre etager er udstyret med specielle Slimdrive FR drevversioner som flugt- og flugtdøre samt som lufttilførsels åbninger i tilfælde af brand.


flugt- og redningsveje - sikkerhed med design

Arkitekterne valgte også en dørteknologi fra GEZE, der forebygger brandsikring og sikrer flugtveje. 50 elegante dørkontrol enheder fra TZ 300 serien er brugt til sikring af flugt- og redningsvejsdøre i hele trappeopgangen. Skræddersyet ventilationsteknologi sikrer pålidelig røg og varmeafsugning (RWA) i tilfælde af brand. Trappeopgangsdørene er udstyret med K 600 tilbagetrækningsarm. Hvis der opstår brand skubbes dørene til side og holdes åbne for at røg og varme kan trække ud hurtigt og effektivt.

GEZE produkter i DC Tower 1

  • Slimdrive SL NT drev
  • Slimdrive FR drev
  • TZ 300 dør styreenhed
  • K 600 tilbagetrækningsarm