Casestudier

En fascinerende verden af kraner med BAC-baseret bygningsteknologi

Det nye salgs- og træningscenter hos kranproducenten ABUS er både moderne og uforglemmelig - med en facade holdt komplet i glas og intelligent bygningsstyrings teknologi. GEZE har implementeret skræddersyet BACnet-baserede løsninger i ABUS KranHaus.

BACnet-baseret bygningsstyringsteknologi til KranHaus

BACnet-baserede løsninger leveret af GEZE til ABUS KranHaus imødekommer de mest stringente funktioner og sikkerhedskrav eftersom den overholde hele ”smart building”-konceptet.

I KranHalle skabte GEZE brugervenlig og sikker adgang til det rummelige showroom område igennem automatiske skydedørssystemer i et flugtvejsdesign. Skydedørene passer diskret til det transparente design på facaden og i forhallen, hvilket også fungerer som slusedørssystem. I det traditionelle slanke GEZE 7 cm look bevæger de effektive Slimdrive SL NT drev de næste tre meter højde skydedørs fløje og skaber en åbningsvidde på næsten fire meter.

Netværksstyret røg- og varmeudsugningsanlæg udledningsluft åbning til forebyggende brandsikring

IO 420 BACnet interface modul fra GEZE.

Centralt kontrolleret bygningsteknologi - IO 420 BACnet interface modul fra GEZE. © GEZE GmbH

Det store tag på bygningskomplekset er fuldt udstyret med netværksstyret RWA udgangsluftåbninger og skaber en hurtig og økonomisk 2-vejs CAN-baseret BUS-løsning med GEZE BUS-system. Vinduesteknologi sortimentet leverer det optimale RWA spindeldrev i overensstemmelse med størrelse, placering og ventilationsbehov for det enkelte loftsvindue. Udledningslufts åbningerne fungerer både som kontrolleret røg og varmeafsugning i tilfælde af brand og til daglig ventilation. MBZ 300 RWA styreenhed i forskellige klasser tager sig af håndtering, koordinering og monitorering af alle RWA drev i loftsvinduet. Netværksstyring af røg- og varmeafsugningsåbningen har desuden den fordel, at det er muligt ved hjælp af BUS-koblingen at styre brandalarmen og den individuelle kontrol af Røg- og varmeudsugningsanlæg via centralenheden i brandalarmen.

Central styring af bygningsstyre tekniksystemer

De automatiske skydedørssystemer og alle røg- og varmeudsugningsanlæg på tagområdet kan overvåges og driftes centralt til enhver tid. De er integreret i BACnet-baseret bygningsstyresystem via interface modul IO 420. Status for loftlys (åben/luk) og det operative modus for skydedøren (f.eks. automatisk/nat) er let at se og ændre. Det betyder, at et uønsket åbent loftlys kan udløse en alarm i systemet eller lukkes fra centralt sted. IO 420 modulet sikrer desuden sikkerhed ved at rapportere skydedørens eller loftsvinduets status til bygningsstyringsteknologien efter en ”ordre” er udført.

”Live” kranteknologi - med intelligent sikkerhedsteknologi fra GEZE

Kundetilpassede bygningskomponenter fra KranHaus kundeløsningsafdeling viser, hvor alsidigt GEZE kan møde specifikke krav: højdepunktet i den fireetagers ”KranHalle” er den dobbeltkran. Besøgende kan tage elevatoren ti meter op og opleve krankørsel ”live”. GEZE har skabet en dobbelthandlings dør som indgang til den dobbelte kran, der er inkorporeret i glasdesignet i sikkerhedsrækværket og åbner i begge retninger. Udgangspunktet hertil var Pendulo glasadskillelses vægsystem med usynligt integreret dørlukker i designprofilen. En elektromotor IQ lock EL lås sikrer maksimal sikkerhed. I overensstemmelse med principperne for moderne maskinsikkerhed eller platformsdøre låses den dobbelt virkende dør kun, hvis der sker et fuldt stop på et nøjagtigt holdepunkt. Et signal via den dobbeltkran udløser PLC låsen så besøgende kan fortsætte sikkert. Før den dobbelte kran sætter i gang lukker glasdøren lige så præcist og låser af sig selv via IQ lock EL.

GEZE produkter i ABUS KranHaus

  • Slimdrive SL NT drev
  • MBZ 300 RWA central styreenhed
  • IO 420 interface modul
  • System af pendul glasadskillelses vægge
  • IQ lock EL lås