Casestudier

GEZE til verdensmesterskaberne i fodbold: Forebyggende brandsikring på stadioner

Store del af trafikken og hotelinfrastrukturen blev genopført op til verdensmesterskaberne i fodbold i Sydafrika - inklusive Cape Town Stadion og Nelson Mandela Bay Stadion. GEZE implementerede skræddersyede RWA systemer og løsninger til forebyggende brandsikring på begge stadier.

Moderne stadier med maksimal brandsikring og RWA krav

Komplet renovering til verdensmesterskaberne: Fem nye sportsstadier blev alene færdiggjort op til verdensmesterskaberne i fodbold i 2010 i Sydafrika. De nye bygninger, der inkluderede ”Cape Town Stadium” i Cape Town og ”Nelson Mandela Bay Stadium” i Port Elizabeth” - krævede det højeste mål af funktionalitet, sikkerhed og design. Designet af et top team af tyske arkitekter Gerkan, Marg and Partners (gmp) til 68.000 fodboldfans. Den ydre skal på Cape Town Stadium reflekterer dagslyset, der skinner ind i et væld af farver. gmp designede også stadiet i Port Elizabeth med 42.000 pladser med en tagkonstruktion, der ”bukker” sig ind mod midten som kronblade. Arkitekterne og bygmestrene gik efter brugen af moderne døre- og vinduesteknologi fra GEZE til begge projekter.

Forebyggende brandsikring takket være naturlig brandafsugning

Cape Town Stadium, banen set indefra.

Forebyggende brandsikring var et afgørende aspekt under planlægningen af Cape Town Stadium.

Brand er det værste, der kan ske for et stadium af denne størrelse, røggasser gør nødudgangs skiltning usynlig på få sekunder. Effektiv røg- og varmeafsugning (RWA) er helt afgørende for at sikre flugt- og redningsveje. På Cape Town Stadium, der stadig kaldes ”Green Point Stadium” under verdensmesterskaberne i 2010, afsuger et velgennemtænkt røg- og varmeudsugningssystem (RWA) fra GEZE røg så snart den opstår. Den varme røg stiger op igennem det termiske monument mens frisk luft strømmer ind igennem hertil indrettede åbninger (vinduer og døre) i den nedre del af stadionet. GEZE har leveret afsugningsvinduer med fuldt udviklet elektriske RWA systemdrev. Ud over deres røg og varmeudsugningsfunktioner hjælper systemet også med den daglige ventilation af stadiet. Nødstrømsforsyningsenheden er ”hjernen” i RWA-systemet: Den tager sig af forsyningen, koordineringen og monitoreringen af alle tilsluttede åbningssystemer og alarm komponenter.

GEZE dørlukkere: sikkerhed og velbehag i alle områder

I indgangsområdet er der lavet en lang række visuelle og teknologiske løsninger og begge stadioner er udstyret med produkter fra GEZE´s dørlukker portfolie. For GEZE´s påbyggede dørlukker med integreret lukkesekvenser til brand og røgdøre hjælper med at lukke dørpladen på den rigtige måde sådan at to svingdørs fløje lukker tæt og fungerer som sikker brandlukning. En elektromagnetisk hold-åbent funktion til begge dørfløje med variable åbningsvinkler garanterer, at store antal tilskuere kan går forbi stadiondøren uden problemer. Dammen med en røgknap bidrager detektionsmekanismen til at forebygge brandsikring. I tilfælde af brand annulleres hold-åbent funktionen og døren lukker automatisk. Gulvfjedrene fra GEZE er meget tilbageholdne. De er stort set integreret usynligt i gulvet og det gør dem perfekte til det stærkt frekventerede stadion. Naturligvis er dørlukkerne også anvendelige til brug med branddøre.

Elegant brugervenlig dør til eksklusive hoteller

Moderne vinduesteknologi i eksklusivt design: Oyster Box Hotel i Durban.

Moderne vinduesteknologi i eksklusivt design: Oyster Box Hotel i Durban.

Det er ikke kun planlæggere og operatører af fodboldstadioner, der vælger GEZE´s førsteklasses døre og sikkerhedsløsninger. De mange dørlukkere fra GEZE´s produktserier bruges også på 5-stjernede luksus resorts, Oyster Box Hotel. Den store bygning i det nordlige Durban med blik ud over det indiske ocean blev genåbnet i slutningen af 2009 efter syv års renovering.

Fans af verdensmesterskabet kunne nyde enhver tænkelig komfort her før de tog ud til kampene på det nærliggende Moses Mabhida stadion - mod en akustisk kulisse af vuvuzelas.

Diskret elegance: GEZEs dørlukkere sikrer nem adgang

Den traditionelle koloniarkitektur på Oyster Box Hotel udgør en appellerende kontrast til det moderne interiør. Det perfekte miljø for den integrerede GEZE Boxer dørlukker, der er komplet integreret i dørpladen og tilbyder usammenlignelig diskret døræstetik. Den 15. på Orange Hotel - opkaldt efter dens placering i Cape Town centrum - nåede også at blive renoveret inden verdensmesterskabet. Det er ikke alene den elegante, konsistente æstetik ved GEZE´s dørlukkere, der kommer i spil i byens fuldendte boutique hotel. Automatisk designer glas skydedøre hjælper også med at formgive den indbydende, transparente atmosfære på 15. på Orange hotel. Smart GEZE Slimdrive SL driftsenhed på blot 70 mm bevæger de fintindrammede dørfløje stille og elegant.

GEZEs dørteknologi til den nye verdensmesterskabslufthavn

Et verdensmesterskab er umuligt uden en perfekt fungerende lufthavnsinfrastruktur: Omkring en måned før begyndelsen af verdensmesterskabet blev den nye King Shaka International Airport syd for Durban taget i brug. Ligesom stadionerne og luksushotellerne i værtslandet for verdensmesterskaberne brugte den nye lufthavn moderne og innovativ dørlukke teknologi fra GEZE til at transportere fodboldfans og teams sikkert, hurtigt og behageligt mellem byer og kontinenter.

GEZE produkter i New Green Point Stadium (Cape Town), Oyster Box Hotel (Durban) og i King Shaka International Airport (Durban)

  • Røg- og varmeevakueringssystem
  • Elektrisk RWA drev
  • Påbyggede dørlukkere med integreret lukkesekvens kontrol til brand og røgdøree
  • Elektromagnetisk hold-åbent funktion
  • Integreret GEZE Boxer dørlukker
  • Gulvfedre
  • GEZE Slimdrive SL skydedørssystem