Casestudier

GEZE dørsystemer støtter innovative klinikkoncepter på Ethianum

Ethianum Heidelberg kombinerer forebyggende plastikkirurgi og medicinsk forskning med en interdisciplinær tilgang. Med sine moderne dørsystemer har GEZE hjulpet med at levere den højeste standard inden for funktionalitet, tilgængelighed, forebyggende brandsikring og design til klinikken

Indgangsdøre og nødudgang i ét: GEZE

Ethianums indgangsområde. Lineære skydedøre i flugt- og redningsvejene med GEZE Slimdrive SL NT

Innovative dørsystemer fra GEZE i Heidelberg Ethianum

Den diskrete nye klinikbygning blev åbnet i 2010 efter næsten tre års byggeri. Den har 27 patientsoveværelser og suiter. Centrum i den åbne runde foyer skaber en transparent indgangshal domineret af fint indrammede skydedøre fremstillet af termisk isoleringsglas.

Det kraftige Slimdrive design drevsystem på kun 7 mm bevæger den store glasplade let og diskret, selv når der er meget trafik på stedet. Takket være den specielle FR drevvariation i Slimdrive SL NT serien, der åbner sikkert selv i tilfælde af strømsvigt, fungerer dørsystemet også som flugt- og flugtdør i tilfælde af en nødsituation og hjælper også med kontrolleret røg og varmeafsugning.

Tilgængelig brugervenlighed med GEZE Boxer dørlukkere

Dørene til patientstuerne er udstyret med integrerede dørlukkere fra GEZE Boxer sortimentet, der er fuldt ud integrerede i dørpladen. De elegante svingdørs lukkere, der kun er synlige når døren er åben gør det muligt at lukke dørene forsigtigt og sikkert. Deres moderne funktionalitet og diskrete design passer flot ind i den eksklusive atmosfære på Ethianum og tilbyder optimal brugervenlighed for patienter og personale.

GEZE Boxer EFS varianten er forbundet til et adgangskontrol system på indgangsdøren til området for præventiv medicin. Åbning af døren en enkelt gang med et tryk på fjederen aktiverer ”frit sving”-funktionen i dørsystemet og muliggør adgang uden modstand under åbning og lukning. I tilfælde af brand lukker døren selv sikkert som en brandsektionsdør.

Sikkerhed og funktionalitet hvis nødvendigt

Indgang til ambulant operationsstue: 2-fløjet automatisk glassvingdør i brand og røgbeskyttelsesdesign

Indgang til ambulant operationsstue

Brugervenlighed og tilgængelighed er særligt vigtigt, når der transporteres sende til operationsområdet for ambulante patienter. Det 2-fløjede glassvingdørs system i brand- og røgsikringsdesign med TSA svingdørs drev åbner automatisk via en bevægelig detektor, når du nærmer dig. I tidskritiske situationer betyder det, at døren allerede er åben før personalet når døren.

Dørsystemet kan også aktiveres med en albuekontakt som alternativ til bevægelsesdetektorerne. Individuelle hold-åbent tider eller længere hold-åbent tider kan indstilles for begge dørfløje. Integrerede sensorer sørger for at døren forbliver åben, hvis nogen befinder sig i svingområdet. Den integrerede lukkesekvens kontrol i TSA-seriens brandsikrings variant sørger for, at begge dørfløje lukker igen uden fejl. For eksempel efter folk, der flygter, er gået igennem dem. På den måde kan døren endnu en gang opfylde dens funktion som en brandsektions dør.

Multifunktionelle dørsystemer med adgangskontrol

Mange områder i klinikken stiller tilsyneladende modsigende krav: dørene skal være brugervenlige og give barrierefri adgang for personale, patienter og besøgende men også fungerer som sikker flugtdøre og/eller branddøre i tilfælde af en nødsituation. Adgangskontrol er også krævet til dørsystemer i bestemte områder i klinikken for, at der kun gives adgang til autoriserede personer. GEZE har besvaret denne udfordring med en kombineret løsning, der består af Slimdrive EMD-F svindørs drevsystem, en centralt nødudgangs styreenhed og et multidisciplinært netværksstyret adgangskontrol system.

Fleksibel let adgang i indgangen til parkeringskælderen

Den eksterne dør, der forbinder parkeringskælderen med klinikken er der en elegant automatisk svingdør med Slimdrive EMD-F drev i ”70 mm look”, der muliggør manuel åbning med minimal kraft takket være en servo-funktion. Hvis det er nødvendigt åbner døren også automatisk via bevægelsesdetektoren eller en trykknap. Døren fungerer som nødudgangs dør fra klinik parkeringskælderen takket være det integrerede GEZE SecuLogic nødudgangs kontrolsystem med den intelligente TZ 320 dørstyreenhed. Selv hvis det er låst åbner dørsystemet nødudgangen for alle via nødåbningskontakten mens der samtidig udløses en alarm.

En netværksstyret adgangskontrol knap holder flugt- og redningsveje åbne

Den eksterne dør til parkeringskælderen bliver til ”systemdør” i denne praktiske ”tre-vejs-løsning” fra GEZE ved at tilslutte et netværksstyret adgangskontrol system. I tilfælde af en nødsituation kan overvågede dørsystemer inden i nødudgangen også kontrolleres midlertidigt via parkeringskælder døradgangs styreenheden. Så snart der gives adgang via adgangsstyreenheden kan autoriserede personer med Id-kort køre igennem det overvågede klinikområde og nå frem til et sikkert område.

Skræddersyet servicepakke til komplekse behov

”Patienter skal have ro og komfort. Effektive processer og funktionalitet i topklasse har prioritet for klinikpersonale og klinikoperatører. Facility management kræver særligt pålidelige systemer. Vores komplekse krav inkluderer sikkerhedsaspekter og overholdelse af standarder og retningslinjer”, siger Ralf Brenneisen, chefen for facility management hos Ethianum. ”Det er godt at vide, at vi får støtte fra GEZE som professionel servicepartner for skræddersyet service, både nu og i fremtiden,” siger Ralf Brenneisen.

GEZE rådgiver os som specialist i planlægnings og designfasen til bygning af Ethianum og fandt den perfekte produktløsning for hver situation - ikke kun hvad angår funktion men også æstetik.

Ralf Brenneisen, chef for facility management hos Ethianum

Perfekt netværksstyring - intelligent kontrolleret adgangskontrol

Både klinikpersonale og patienter bruger personalepas hos Ethianum, der giver dem individuel adgang og brugerrettigheder samt gemmer alle personlige data. Denne fokus på effektivitet er også reflekteret i GEZE´s fleksible adgangskontrolsystem. Den webbaserede GCMU 524 online adgangskontrol enhed kan kombineres til én systemløsninger med næsten 100 læsere. Nye eller tidligere ikke-netværksstyrede kliniske dørsystemer kan forbindes til det netværksstyrede adgangskontrol system uden problemer når som helst.

GEZE produkter på Ethianum

  • RF drev versioner fra Slimdrive SL NT serien
  • Integrerede dørlukkere fra GEZE Boxer serien
  • GEZE Boxer EFS variant
  • Slimdrive EMD-F svingdørs drevsystem
  • GEZE SecuLogic nødudgangs kontrolsystem
  • TZ 320 dør styreenhed
  • GCMU 524 online adgangs styreenhed