Casestudier

GEZE understøtter forebyggende brandsikring på Robert Bosch Hospital

Atriummet på Robert Bosch Hospital i Stuttgart, der åbnede i 2014, forbinder behandlings-, uddannelses- og forskningsområder. GEZE dørlukkere og branddøre hjælper til at imødekomme hospitalets stringente tilgængelighed, brugervenlighed og forebyggende brandsikringsbehov.

Forebyggende brandsikring med god hverdagsfunktionalitet

2-fløjet glasdør i klinikkens indre

Daglig tilgængelighed, pålidelig brandsikring i tilfælde af fare © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Atriumets forlængelse er forbundet til hospitalets hovedbygning med en bred gennemgang med store brand lukkedøre. De skal sikre adgang til hverdag til klinikken, men lukker selv med en manuel dørløsning i tilfælde af brand.

Disse komplekse krav blev imødekommet med brug af de nye GEZE dørlukkere fra svingdørs serien. Takket være den frie svingfunktion, der aktiveres ved at åbne døren med et tryk på udspringet. Døren åbnes og lukkes med brug af meget lidt kraft. Det gør det let at navigere med døren for mennesker med nedsat mobilitet og kan også bruges til transport af senge og ved stort antal besøgende.

Takket være den frie svingfunktion fungerer døren i dagligdagen som om, der ikke var dørlukkere - de lukker dog stadig pålideligt og sikkert i tilfælde af brand. Lukkemekanismen i dørlukkerne kan justeres op til størrelse EN 6.

Tilpasning: Den nye serie af GEZE styreskinner

Hospitalspersonal går gennem en 2-fløjet dør

Frie svingdørs lukkesystemer fra GEZE - bringer brugervenlighed og sikkerhed ind på hospitalet © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

De nye godkendte styreskinner med integreret lukkesekvens kontrol til 2-fløjede døre betyder nu, at hold-åbent-systemer kan planlægges endnu mere enkelt og simpelt.

Tre nye styreskinner muliggør tilpasning af GEZE´s hold-åbent-systemer til stort set hvilken som helst installering.

GEZE frie svingdørs lukker som branddør

  • TS 5000 R-ISM/S styreskinne med røgkontakt styreenhed, der sporer røg samt integreret lukkesekvens styreenhed, der lukker begge dørfløje sikkert i tilfælde af brand.
  • Aktiv plade: TS 5000 fri svingdørslukker med komfortabel hold-åbent funktion og integreret branddetektor på øverste karm, udløser lukning af døre i tilfælde af brand.
  • Passiv plade: Selvlukning via dørlukkeren kan holdes åbent som valgfri plade via den integrerede elektriske hold-åbents funktion i styreskinnen.

Fri svingfunktion plus komfortabel hold-åbent funktion

Hospitalsseng kører igennem en tilgængelig brandsikringsdør

Brandsikkerhed og flugtdøre med brugervenlig tilgængelighed © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Kombinationen af den frie svingfunktion med den nye komfortable hold-åbent funktion fra GEZE giver særlige fordele for systemet med 2-fløjede døre. Under normal drift kan den aktive plade låses i slutningen af det frie svingområde eller konstant holdes åbent. Denne standardfunktion forebygger uønsket lukning, f.eks. hvis det trækker, og stopper også døre fra at sidde fast halvlukkede/halvåbne. Den komfortabel hold-åbent funktion kan eftermonteres til de eksisterende TS 5000 frie svingdørs lukkere. Forebyggende brandsikring er ikke påvirket af det, heller ikke hvis døren står i lukket modus. branddøren lukker sikkert fra en hvilken som helst åben position i tilfælde af, at alarmen går.

En kombineret branddør og nødudgang

Eftersom meget lidt energi er nødvendig til at drifte den, kan den tofløjede brandluknings dør også bruges som nødudgang med brug af begge dørfløje i begge retninger. I tilfælde af en nødsituation kan dørfløjene åbnes helt eftersom hold-åbent position kan overskrives. Den integrerede lukkesekvens kontrol sikrer, at begge dørfløje lukker igen uden fejl. For eksempel efter folk, der flygter, er gået igennem dem. På den måde kan døren endnu en gang opfylde dens funktion som en brandsektions dør.

GEZE Boxer dørlukker imødekomme de strengeste krav

Closeup på Boxer E-ISM-EFS frie svingdørs lukker

Den integrerede E-ISM EFS frie svingdørs lukker fra GEZE Boxer serien © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Det prestigefyldte område i atriummet opfylder de samme komplekse gennemførlighedskontrol, brugervenlighed og brandsikringsbehov som adgangsdørene. Løsningen her involverede frie svingdørs lukkere fra GEZE Boxer serie, der er integreret usynligt i døren. For eksempel, Boxer E-ISM EFS frie svingdørs lukkesystemer med komfortabel hold-åbent funktion, der er integreret i de 2-fløjede forbundne døre i korridorerne på den aktive plade og en skjult styreskinne med integreret lukkesekvens styreenhed blev også installeret. Boxer EFS fri svingdørs lukker på den aktive plade og Boxer standard dørlukkeren på den passive plade er helt integreret i dørpladen, der understøtter den prestigefyldte fremtoning for de moderne døre.

GEZE produkter på Robert Bosch Hospital

  • GEZE´s frie svingdørs lukkesystemer
  • Boxer E-ISM EFS frie svingdørs lukkesystemer
  • Boxer EFS frie svingdørslukker