Casestudier

Kun Alperne er højere: De komfortable karruseldøre i Roche Tower

Med sine 178 m er Roche Tower den højeste bygning i Schweiz. Som hovedkvarter for den farmaceutiske virksomhed Hoffmann-La Roche er tårnet også et toppunkt i design og funktionalitet. GEZE har bidraget til komfort og sikkerhed til den iøjnefaldende bygning med moderne teknologi.

Karruseldøre giver komfortabel adgang til cafeteriet

Kurvede skydedøre i restaurantindgangen. Foto: GEZE GmbH

Åbne og lyse rum dominerer i Roche Tower.

Roche Tower: Endnu et højdepunkt fra den renommerede arkitekt fra Basel, Herzog & de Meuron. Som et spejlbillede af den farmaceutiske gruppes sekskantede logo stikker det glasdækkede tårn op i et stejlt design fordelt over 41 etager. Cafeteriet er placeret på tredje og fjerde etage i Roche Tower. De iøjnefaldende træk og bogstavelig talt omdrejningspunkt i indgangsområdet, hvor tre skræddersyede og fuldautomatiske karruseldørssystemer fra GEZEs TSA 325 NT serier er installerede.

Med sikkerhedsgodkendelse på 2,82 m og en højde på 3,28-3,48 m sørger de 3 dørblade i karruseldøren for let adgang. Med andre ord den ideelle løsning til steder med permanent intens offentlig trafik. De fint indrammede dørblade med glaselementer på siden passer perfekt til det puristiske interiørdesign og fremhæver den indbydende atmosfære. Endvidere sørger karruseldørene for sikker og regelmæssig luftcirkulation, forebygger træk og isolerer støj.

Den højeste standard inden for komfort og bygningssikkerhed

Imponerende silhuet: Roche Tower i Basel. Billedkredit: F. Hoffmann-La Roche AG

Roche Tower i Basel set udefra. © F. Hoffmann-La Roche AG / GEZE GmbH

Karruseldøre fra GEZE imponerer ikke alene med deres moderne look og høje funktionalitet. De opfylder også kravene til de højeste sikkerhedsstandarder: De kurvede glasskydedøre lever op til kravene i standarderne DIN 18650 og EN 16005. En særlig trykknap sænker dørbladenes hastighed og giver personer med begrænset mobilitet mulighed for nemt at passere døråbningen.

Skydedørsbeslag gør det muligt at åbne flugtveje

For at leve op til de strenge krav til sikkerheden i Roche Towers er alle tre karruseldøre i restaurantområdet opført som flugt- og nødudgange med break-out-beslag i dørene. Det gør det muligt at åbne udgangsdørene manuelt samt dreje eller vippe beslagene i tilfælde af en nødsituation. Det giver den størst mulige passage på kortest mulige, tid og det giver bygningens brugere den nødvendige mulighed for at flygte hurtigt og sikkert fra restaurant og cafeteria i tilfælde af farer.

Maksimal designfrihed: GEZEs skræddersyede løsninger

Glaskarruseldøre: Gennemsigtighed og et godt klima i cafeteriet. Foto: GEZE GmbH

Glaskarruseldøre: Gennemsigtighed og et godt klima i cafeteriet.

Enestående krav til arkitektur kræver skræddersyede bygningselementer. Karruseldørene er designet specielt til Roche Tower. Der er udviklet og produceret på GEZEs egen fabrik for projektspecifikke løsninger og er et fremragende eksempel på, hvor nøjagtigt GEZE er i stand til at opfylde specielle ønsker. GEZE har også opfyldt alle krav til de ønskede lysløsninger integreret i dørene. Det er netop sådanne skræddersyede løsninger, det minimale design og de funktionelle forskellige i GEZEs dørsystemer, der sætter dem i stand til at gå endnu videre end til de høje krav omkomfort, funktionalitet og bygningssikkerhed.

GEZE produkter i Roche Tower, Basel

  • Skræddersyet, fuldautomatiske karruseldørssystemer i serien TSA 325 NT
  • Karruseldøre som flugt- og nødudgangsdøre med break-out-beslag i dørene