Casestudier

FA GC 170 trådløst udvidelsessæt til hold-åbent-systemer sparer tid og penge

Der er ingen tvivl om, at du sparer tid, arbejde og penge ved at oprette trådløse forbindelser mellem loftbranddetektorer og manuelle udløserknapper. I sidste ende sparer det omfattende installationsarbejde for skjulte ledninger, der som regel alligevel er vanskelige på grund af bygningens struktur, f.eks. i fredede bygninger.

Adnan Alcan ved af egen erfaring hvor nemt og ligetil GEZEs FA GC 170 trådløse udvidelsessæt til hold-åbent-systemer kan installeres. Som juniorprojektleder hos Glas Seele, et specialfirma for glas- og metalkonstruktioner i den tyske by Neusäss i nærheden af Augsburg, har han allerede monteret det trådløse modul til GEZE holde-åbent systemer i adskillige projekter og forbundet det med et stort antal trådløse komponenter, som manuelle udløserknapper, varmedifferensdetektorer og røgdetektorer.

Wireless Kit FA GC 170

Wireless Kit FA GC 170

Hr. Alcan, De har allerede stor erfaring med installationen af det trådløse sæt FA GC 170, ikke sandt?

I år har vi installeret det trådløse sæt i et indkøbscenter i Regensburg, et plejehjem i Königsbrunn og flere skoler. Vi har flere projekter undervejs. Vi vil også i fremtiden bruge og anbefale det trådløse sæt fra GEZE – især fordi der så vidt jeg ved ikke er andre producenter, der tilbyder tilsvarende trådløse sæt.

Kunne du give os et eksempel på, hvor udvidelsen til trådløse komponenter var en stor hjælp?

På et plejehjem i Königsbrunn var lofterne højere end oprindeligt planlagt, så der skulle installeres ekstra loftmonterede detektorer for at overholde brandsikringsforskrifterne. At udstyre institutionen efterfølgende med loftmonterede røgdetektorer ville have været en vanskelig og bekostelig affære, da vi i så fald skulle installere yderligere skjulte kabelkanaler. Her var vi i stand til at installere yderligere trådløse loftrøgdetektorer på en meget nem måde, fordi GEZE-trådløst modul kan forbinde op til 6 enheder.

© GEZE GmbH

Samling af FA GC 170 trådløst udvidelsessæt til hold-åbent-systemer

GEZE FA GC 170 trådløst udvidelsessæt til hold-åbent-systemer kan samles i hånden i kun få simple trin. © GEZE GmbH

Er muligheden for at forbinde 6 trådløse enheder nok for dig i praksis? Har du brug for mere?

Efter min erfaring er det altid nok. Selv under ekstreme forhold, tror jeg ikke at du nogensinde vil forbinde mere end 6 enheder – 4 loftmonterede detektorer og 2 kontakter. Hvis du nogensinde får brug for mere, står kunden over for andre, langt større problemer.

FA GC 170 trådløst sæt tillader også blandede installationer med både trådløse og kablede forbindelser. Har du erfaringer med disse installationer? Og hvis ja, hvordan var omstændighederne?

Ved et projekt skulle vi installere loftmonterede detektorer til brandsikring. Men de nødvendige kabelkanaler til lofterne var blevet helt glemt i planerne. Der var kun planlagt kabelkanaler for de manuelle udløserknapper. Her var den trådløse forbindelse af de loftmonterede detektorer med GEZE hold-åbent-systemet den perfekte løsning. Alternativet ville have betydet omfangsrige skærearbejder for at installere skjulte kabler, der ville have været meget tidskrævende og medført store ekstraomkostninger. Den trådløse udvidelse sparede os for disse ekstraomkostninger. Vores kunde var imponeret – og lettet.

© GEZE GmbH

Opsætning af de forskellige trådløse komponenter i FA GC 170 trådløst udvidelsessæt til hold-åbent-systemer

Forprogrammering gør opsætningen af de trådløse komponenter enkel og ligetil. © GEZE GmbH

Har installationen af FA GC 170 altid været nem eller har i oplevet problemer?

Vi har endnu ikke oplevet problemer. Standardfunktionen er super nem at konfigurere, hvis blot vejledningen følges. Jeg skulle lige tænke mig om, da jeg første gang installerede et blandet system med ledningsbaserede og trådløse komponenter. Men det er nemt at sætte sig ind i. Der findes kun en måde at gøre det på, så du kan ikke tage helt fejl.

Er det indviklet at forbinde og konfigurere forskellige trådløse komponenter?

Nej, der er slet ikke indviklet. Forprogrammeringen gør det super nemt at forbinde og konfigurere komponenter: Tryk på den tilhørende kontakt, vent til lyssignalet lyser op, det er det hele. Som at tegne efter tal.

En pæn løsning, super nem at installere og en redningsplanke for kunder, der ikke ønsker at installere ledninger eller simpelthen ikke har muligheden for det. Men hvem gider også at bakse med kabelkanaler?

Adnan Alcan, juniorprojektleder hos glas- og metalkonstruktionsspecialisten Glas Seele
Vinder af German Design Award: FA GC 170 trådløs udvidelse

Vinder af German Design Award: FA GC 170 trådløs udvidelse

Hvordan ville du opsummere FA GC 170 trådløs udvidelse til holde-åbent systemer?

En pæn løsning, super nem at installere og en redningsplanke for kunder, der ikke ønsker at installere ledninger eller simpelthen ikke har muligheden for det. Men hvem gider også at bakse med kabelkanaler?

En oversigt over fordelene ved FA GC 170 trådløs udvidelse

  • Trådløs forbindelse til loftmonterede detektorer og manuelle udløserknapper med alle GEZE- hold-åbent systemer
  • Brug ikke tid og kræfter på at lægge kabler og skjulte ledninger. Det gør det til den perfekte løsning til fredede bygninger og en nem løsning til opgraderingssæt
  • Testet i henhold til DIN EN 54-25, den europæiske standard for brandmeldecentraler og alarmsystemer
  • Generel typegodkendelse
  • Lave vedligeholdelseskrav

Se denne video for at finde ud af, hvor nemt det er at installere og programmere FA GC 170 trådløst udvidelsessæt