Casestudier

En mangfoldighed af funktioner og et luksuriøst design

Schloss Elmau Retreat - Luksus suites og wellness er ikke kun berømt for sin historiske atmosfære. G7 topmødet, der blev holdt på det firestjernede Superior Hotel in Krün, Garmisch-Partenkirchen i 2015 bidrog også til det internationale rygte om det fuldt ud renoverede slotshotel. GEZE udstyrede det udsøgte sted med moderne dørsystemer, der imødekommer de højeste krav til funktion, design og komfort.

Schloss Elmau Retreat udvider det historiske Schloss Elmau

Efter at en brand ødelagde store dele af det fredede Schloss Elmau i 2005 besluttede slotsejeren, Dietmar Müller-Elmau, at genopbygge sit slotshotel med en række luksuriøse træk og funktioner. For at tilbyde gæsterne tilstrækkelig plads til overnatning trods de nye rum, såsom en koncertsal, blev et nyt hotel planlagt til opførsel på den store grund parallelt til genopbygningen af slottet.

Schloss Elmau Retreat med sine 47 suites er nu del af hovedslottet og en verden i sig selv. Designet lavet af arkitekterne Hilmer & Sattler fra München repræsenterer luksus som en raffineret form for enkelhed. Den storslåede, moderne, art deco arkitektur blev skabt med inspiration hentet i Asien og Toscana og lavet med brug af materialer fra hele verden.

Et hotel som kunstværk - førsteklasses dørsystemer

2-fløjet glad buet skydedør stilfuldt integreret i prestigefuld indgang til luksushotel. GEZE Slimdrive SCR drev bevæger dørdrevet næste uden, at du kan høre det og byder hotelgæster velkommen på behagelig og effektiv vis.

Et dørsystem som er elegant integreret i facaden.

Christoph Sattler, arkitekt, Hilmer & Sattler und Albrecht, München

”Vi valgte et stort automatisk buet skydedørssystem fra GEZE bygget ud mod udgangen som et forbindelsesled mellem den sofistikerede facade arkitektur og atmosfæren i Schloss Elmau Retreats indgangsområde. Dette dørsystem med fire afrundede glasfløje, fint indrammende aluminumsprofiler og en loftsrose i en silkemat, diskret grå farve understreger facadens elegance.” Christoph Sattler, arkitekt, Hilmer & Sattler und Albrecht, München

Rummelige passager med optimal brug af dagslys

Claudia Dressel, arkitekt, DBLB Architekten + Ingenieure, München

”Denne skræddersyede konstruktion med Slimdrive SCR seriens 360 graders drevteknologi er integreret i loftsrosen og kombinerer glas æstetik med alle kravene til moderne automatiske døre. En tilgængelig 2,3 m bred passage var lavet trods den begrænsede facade. Passagen har en højde på 2,65 m og seks buede glaselementer på siden sørger for optimal brug af dagslys, der bidrager til den lyse og indbydende atmosfære,” Claudia Dressel, arkitekt, DBLB Architekten + Ingenieure, München

Glas skydedøre: Perfekt harmoni med hotelarkitekturen

Et andet automatisk dørsystem fra GEZE understreger det elegante design i forhallen i hotellets lobby. To tyndt indrammede lineære Slimdrive SL NT glas skydedørssystemer giver adgang til terrassen med udsyn ud over de fantastiske Wetterstein bjerge.

Som installeringen af drevene, der blot er 70 mm høje, på de glasbelagte træelementer viser kan klassisk design fra GEZE integreret til en hvilken som helst form for arkitektur og ethvert miljø. Som med alle områder af hotellet er forskellige materialer og farver bevidst blevet kombineret: de bronzefarvede, sprøjtemalede aluminiums profiler og drev kabinettet til de automatiske døre er i perfekt harmoni med træelementerne.

Brugervenlighed og sikkerhed - takket være innovative automatiske døre

Automatiske dørsystemer med Slimdrive drevteknologi opfylder alle krav til udfordrende drift af hotellet:

  • Åbning og lukning med elegant præcision
  • Automatisk tilpasning af hold-åbent tid for at tilpasse frekvensen af bevægelse
  • Individuelle indstillinger for alle bevægelses parametre for begge dørfløje
  • Type godkendt og certificeret iht. DIN 18650 og EN 16005
  • Moderne kontrolteknologi

flugt- og redningsveje med GEZE dørsystemer

Glas skydedørene giver optimal og enkel adgang i den daglige drift af hotellet takket være Slimdrive drev. I tilfælde af fare fungerer de som flugt- og redningsveje og i tilfælde af brand åbner de og tilfører luft. Takket være den specielle FR drevvariant sikrer nødåbningskontakterne, at de åbner sikkert også i tilfælde af strømsvigt. Det buede skydedørssystem i hotelindgangen er også udstyret med en flugtvejslås, der muliggør lukning udefra.

GEZE produkter til Hotel Schloss Elmau Retreat

  • GEZE Slimdrive SCR drev
  • Lineær glas skydedør fra Slimdrive SL NT serierne