Casestudier

ARCOTEL Camino: Moderne dørsystemer bag historiske facader

Med det nye firestjernede ARCOTEL Camino hotel har Stuttgart ikke alene fået en del af sin historie tilbage. Bygningen åbner også op for ekstraordinære perspektiver på hotelarkitektur i spændende urbane scenarier. GEZE bidrog til hotellets designkoncept med velgennemtænkte dørsystemer og røg- og varmeevakueringsløsninger.

ARCOTEL Camino: fakta og tal

 • Hotelbyggeriet er resultatet af en investering på 25 mio. euro
 • 11,500 m² til personale og besøgende
 • Hotellet byder på følgende faciliteter på de fire etager:
 • 168 værelser og suites
 • seks konferencerum
 • et wellnessområde
 • en restaurant og et barområde

Fra fabriksbygning til firestjernet hotel

Udvendig trappe, der fører op til hotelindgangen med glasskydedøre. Foto: MM Fotowerbung for GEZE GmbH

En stor trappe fører op til den nye bygnings glasskydedøre. © MM Fotowerbung / GEZE GmbH

ARCOTEL Camino er et hotelkompleks, der kombinerer en historisk fredet klassisk bygning med moderne designelementer. Hotellet er tegnet af Wiens industridesigner, kunstner og arkitekt Harald Schreiber i samarbejde med professor Christoph Mäckler og hans arkitekter i Frankfurt. Med dets fredede bygningsfacade fra 1890 er hotellet en bro mellem historisk arkitektur og et moderne element, der idag præger gadebilledet i Heilbronn.

I det 19. århundrede gav denne "postby" husly til de ansatte hos Württembergs postvæsen og jernbanen, ligesom stedet indeholdt en række andre faciliteter. Facaden på den tidligere badeanstalt og vaskeri – det eneste af bygningen, der ikke blev ødelagt under Anden Verdenskrig – blev integreret i det nye hotels generelle kompleks. På denne måde har hotellet bevaret et stykke byhistorie til fremtiden. De historiske mure danner to hotellets to fløje, og imellem fløjene blev en moderne, ny bygning opført.

Dørsystemer fra GEZE - i tråd med hoteldesignet

Udvendig trappeopgang, der fører op til hotelindgangen med glasskydedøre. Foto: GEZE GmbH

Moderne design i historiske facader: Elegante dørsystemer fra GEZE.

Det symbolske i at tilføje navnet ”Camino” - en reference til den legendariske pilgrimsrute Camino de Santiago- bliver først tydelig for gæsterne, når de kommer ind i den lyse og moderne lobby. Flere steder på hotellet findes spændende information om Camino de Santiago og Stuttgarts historie.

ARCOTEL Camino er designet som et sted, hvor gæsterne kan hvile sig og slappe af, og som et mødested. Lys og gennemsigtighed spiller en vigtig rolle i konceptet - og stålindrammede døre med dørlukkerei serien TS 5000 med design i den unikkeGEZE-stil er diskret integreret i den harmoniske bygning.

TS 5000: Sikkerhed og selvlukkende døre

GEZE TS 5000-dørlukkerene sikrer komfort og sikkerhed for dørsystemer, der er nødvendige for at holde dørene lukket på en kontrolleret måde eller permanent, eller i tilfælde af brand. Strømtilslutningen, røgkontakten og elektrisk åbne døre er fuldt integreret som ekstra dørkomponent i en kompakt og elegant styreskinne over dørlukkeren. Serien GEZE TS 5000 tilbyder en fantastisk samling af dørlukkeløsninger til en lang række dørsystemer, og opfylder sikkerhedsmæssige krav til både offentlige og private bygninger.

Intelligent: Automatisk dørsystem i flugtvejsdesign

Skydedørene sørger for let adgang. Foto: MM Fotowerbung for GEZE GmbH

Enkel og sikker adgang med Slimdrive SL.

Hovedindgangen til bagsiden af bygningskomplekset blev udstyret med en stor automatisk lineær skydedør med dørdrevet GEZE Slimdrive SL-FR. Med en højde på blot 7 cm lader det robuste drevsystem sig elegant integrere i de høje overmonterede ruder og bevæger nemt og hurtigt de tunge dørfløje.

Slimdrive SL-FR variationen er særligt velegnet til brug i flugt- og redningsveje, da alle sikkerhedsrelevante komponenter i dørsystemet – såsom drev og styreenhed – duplikres. I en nødsituation vil døren stadig åbne automatisk op til 30 gange, også i tilfælde af strømudfald. GEZE Slimdrive SL-FR DIN 18650 er naturligvis typetestet og certificeret.

Brandsikring med røg- og varmeevakuering, der opfylder høje krav til komfort

En imponerende svævende glasgangbro fører hotelgæsterne til deres værelser. Alle døre er udstyret med GEZE TS 5000-dørlukkere. De installerede dørlukningssystemer af type TS 5000 R og TS 5000 R-ISM med styret lukkesekvens beskytter etagerne med hotelværelserne ved hjælp af enkelt eller dobbeltbladede brand- og røgdøre. Begge systemer er udstyret med en elektromekanisk dørholder og integreret røgkontakt med styreenhed. I tilfælde af brand aktiveres røgkontakten, og døren lukker automatisk. Døren kan indstilles til at stå åben med en bestemt vinkel, der kan justeres trinløst. Derfor er maksimal døråbning sikret i tilfælde af nødsituationer.

Vinduerne langs flugttrapperne er udstyret med røg- og varmeevakuerinssystemer fra GEZEs opfattende sortiment af løsninger. De sikrer hurtig røg- og varmeevakuering i tilfælde af brand og sikrer effektiv ventilation i hverdagen.

Kundetilpassede dør og sikkerhedsløsninger fra GEZE

GEZEs dørløsninger sikrer nem adgang, sikkerhed og funktionalitet, der er perfekt tilpasset specifikke lokale forhold og i overensstemmelse med gældende bestemmelser og standarder – blot endnu et træk, der gør ARCOTEL Camino til et fremragende eksempel på kombinationen af historisk og moderne arkitektur med alle de designmuligheder og teknologiske løsninger, det indebærer.

GEZEs produkter på Arcotel Camino, Stuttgart

 • Dørlukkere i serien TS 5000
 • GEZE Slimdrive SL- FR
 • Røg- og varmeevakueringssystem
 • TS 5000 R og TS 5000 R-ISM påmonterede lukkesystemer