Adgangsstyring og hygiejnisk sikkerhed med GEZE ved grundskolen i Rheinhausen.

Sikkerhed og hygiejne bliver stadig vigtigere i skoler. I den nye bygning ved grundskolen i Rheinhausen, sørger GEZE automatiske dørsystemer, sikker, komfortabel og hygiejnisk kontaktfri adgang. GEZE INAC adgangskontrolsystemer sikrer at kun autoriserede personer har uhindret adgang til skolebygningen, og derved gør den til en vigtig del af skolens sikkerhedskoncept.

Vælg en GEZE INAC adgangskontrolsystemet sparer tid og penge.

MIFARE RFID kort holdes mod GEZE INAC-læseren ved indgangen af Grundskolen i Rheinhausen.

Komfortabel adgangskontrol, hvor brugerene kun skal holde deres MIFARE RFID-kort op mod GEZE INAC læseren. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Allerede før den nye skolebygning var færdigbygget havde Rheinhausen kommune et adgangskontrolsystempå plads i de eksisterende bygninger, da kommunecenteret f´omfattede rådhuset, en koncertsal og en festsal, samt et bibliotek og et flergenerationshus med et dagcenter, hjemmeplejen og en café. Dette medførte flere spørgsmål for planlæggere og bygningsadministratorer. Bør der anvendes to forskellige systemer i eksisterende bygninger og nye bygninger? Hvis ja, hvordan? Eller bør det gamle system udskiftes helt for at aktivere det samme system på tværs af alle bygninger. Ingen af mulighederne var tilfredsstillende, da de begge krævede betydelige investeringer, både med henblik på tid og finansielle ressourcer.

Dog var GEZE i stand til at foreslå en økonomisk, fremtidssikret løsning. Ved at bruge moderne hybridteknologi var det muligt at kombinere det nye GEZE INAC system med det eksisterende system. Derfor var det ikke nødvendigt at udskifte det gamle adgangskontrolsystem, hvilket ville have været tidsrøvende og dyrt. En anden fordel er, at regelmæssige software-opdateringer hjælper GEZE INAC at forblive opdateret, og gør dem til en vedvarende løsning, der i det lange løb sparer tid og penge.

Praktiske kort tillader nøglefri adgang.

GCVR 800 UP læser for GEZE INAC adgangskontrolsystemer, installeret på ydervæggen af grundskolen i Rheinhausen.

GCVR 800 UP læser for GEZE INAC adgangskontrolsystemet falder diskret ind i facadesystemet. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Det var bygningsadministratorernes første prioritet at sikre at adgangskontrolsystemet er nem og komfortabelt at bruge for alle. Målet var at et enkelt ID-kort skulle kunne bruges som autorisation til de eksisterende og de nye systemer. GEZE klarede denne udfordringer ved at stole på hybridteknologi. Det betyder at hvert kort indeholder to typer chip-teknologi. Bygningens brugere skal kun have et adgangskort til alle bygninger, da kortene kan anvendes til begge systemer. Den brugervenlige løsning gjorde det muligt at installere det nye GEZE INAC-system i den nye bygning uden at det er nødvendigt at tilføje noget til det eksisterende system hen over flere bygninger. Dette sparer tid og penge – uden at gå på kompromis med brugervenligheden.

Installationen og opsætningen af adgangskontrolsystemet er ligetil

© Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

GEZE INAC adgangskontrolsystemet skaber enestående komfort – og det ikke kun til bygningens brugere. Installatører og bygningsadministratorer har også gavn af den omhyggeligt udviklede GEZE-løsning.

Vores Smart-bygning-afdeling har forkonfigureret GEZE INAC-systemet i henhold til kundens specifikationer og også programmeret og leveret alle ID-kort. Det betød at vores kunne kunne tage adgangskontrolsystemet i brug på ingen tid ved hjælp af den dokumentation, der fulgte med. Små ændringer kunne nemt implementeres takket være det nemt tilgængelige system og blev udført på stedet af montørerne" siger Christoph Keller, Key Account Manager Safety Technology hos GEZE.

Fordelene for montørerne og bygningsadministratorer er klare: Installering og ibrugtagning af et forkonfigureret INAC-adgangskontrolsystem sparer kunden for en del tid på byggepladsen og yder samtidigt en forbedret funktionssikkerhed.

GDPR-konform datasikkerhed

Et vigtigt aspekt for bygningsadministratorer er, at GEZE INAC adgangskontrolsystemets arbejder i overensstemmelse med GDPR (EU General Data Protection Regulation). Systemet kan også nemt justeres i henhold til de enkelte virksomheders og institutioners datasikkerhedsregler. Datasikkerhed et efterhånden af afgørende betydning på alle områder. The MIFARE DESFire EV2 RFID cards der tillader at brugere identificeres kontaktfri ved bygningens adgangspunkter, tilbyder ekstra datasikkerhed takket være krypteret kommunikation.

Opdag vores brancheløsninger for uddannelsesinstitutioner.

Vi ønsker at tilbyde vores kunder løsninger, der er skæddersyede til netop deres behov. Derfor er vi meget stolte over at vores Slimdrive automatiske skydedørssystem og vores GEZE INAC adgangsstyringsløsning gør det muligt at levere brugervenlige og omkostningseffektive løsninger.

Christoph Keller, Key Account Manager Safety Technology at GEZE

GEZE-løsninger til skræddersyede sikkerhedskoncepter

Indgang til grundskolen i Rheinhausen, udstyret med GEZE Slimdrive skydedørssystemet for flugt- og retningsveje plus GEZE INAC adgangskontrol systemer, set indefra.

En sikker, hygiejnisk løsning: GEZE Slimdrive skydedørssystem til flugt- og redningsveje åbner og lukke automatisk og undgår dermed fysisk kontakt. © Oliver Kern Fotografie / GEZE GmbH

Kontrollér at døren kun åbner for de rigtige personer. Adgangskontrol forhindrer pålideligt, at uønskede gæster får adgang og tillader at autoriserede personer får adgang. GEZE har de rigtige adgangskontrolsystemer til dine individuelle behov.

Få mere at vide om bygningssikkerhed

Download produktbrochure om adgangskontrol (PDF | 458 KB)

Komfortabelt, sikkert og hygiejnisk: den nye skoleindgang med GEZE skydedørssystem

Elever, lærere og besøgende skal uden besvær kunne gå gennem indgangsdørene på skolerne – og kunne forlade bygningen hurtigt og sikkert i nødstilfældet.

Den oprindelige plan for adgangen til den nye bygning ved grundskolen i Rheinhausen var installationen af en karruseldør. Vores GEZE designrådgivere anbefaler at kunden vælger en automatisk skydedør, udstyret med GEZE Slimdrive SL NT-FR skydedørssystem for flugt- og redningsvej.

Med dørfløjen, der åbnes automatisk sidelæns kan brugere nyde den komfortable og nemme adgang til bygningen i begge retninger. Det betyder at eleverne ikke skal bakse med en friløbsdør, når de går ind og ud af skolebygningen. En anden vigtig fordel af den valgte automatiske dør er at den åbner og lukker fuldautomatisk – og derfor uden fysisk kontakt, hvilket fjerner en måde at overføre kim, bakterier og virus. Denne komfortable, sikre og hygiejniske GEZE-løsning imponerede både planlæggerne og kunden.

Opdag andre GEZE-løsninger for indgangsområder (PDF | 396 KB)

Vi kendte GEZE-adgangskontrolsystemer og deres mange anvendelsesmuligheder fra andre byggeriprojekter. Med dette i mente blev vi meget glade, da GEZE-projektlederens forslag at fortsætte med brugen af eksisterende systemer i andre bygninger og bruge hybridteknologi for at integrere den nye skolebygning i et overordnet sikkerhedssystem. Vi er imponeret af de fremtidsorienterede ekspertråd vi h og ar modtaget. Vores beslutning at installere en automatisk skydedør betalte sig med det samme - da sikkerhed og hygiejne spiller en stadig vigtigere rolle.

Dr Jürgen Louis, borgmester

GEZE INAC produkter ved grundskolen i Rheinhausen

  • GEZE INAC adgangskontrolsystem omfatter DC800-DR dørstyringer, GCVR 800 UP læsere, MIFARE RFID kort og strømforsyningsenheden, plus GEZE INAC-softwareprogrammet (app) for GEZE Cockpit
  • Slimdrive SL NT-FR automatiske lineære skydedørssystem for flugt- og redningsveje
  • TS 5000 R udenpåliggende dørlukker til brand- og røgdøre, med elektriske fasthold og integrerede røgkontrolenhed.