Casestudier

skydedørssystemer i uddannelses center: Innovation inden for uddannelse og design

Den moderne fireetagers udvidelse af Kottenmatte Sursee erhvervsuddannelsescenter er designet til at afhjælpe Lucerns voksende behov for plads på uddannelsescentrene. Indgangsområdet til erhvervsuddannelsescentret fremstår med sine moderne skydedørssystemer fra GEZE, der kombinerer komfort og sikre nødudgangsfunktioner.

GEZEs skydedørssystemer: sikkerhed, komfort og design

Kottenmatte Sursee erhvervsuddannelsescenter forener Emmen, Sursee og Willisau erhvervsuddannelsescentre i Schweiz. Sursee-afdelingen har igennem mere end 30 år tilbudt erhvervsuddannelser inden for økonomi, IT og teknologi, og nu senest også social- og sundhedsuddannelser. Med en moderne udvidelse på fire etager har Kottenmatte-uddannelsescentret nu reageret på udfordringen med pladsproblemerne i Lucernes erhvervsskoler med over 4.400 studerende og muliggjort effektiv erhvervsskoleplanlægning. Som en del af byggeriet blev den eksisterende hovedbygning renoveret og udvidet til at omfatte et fire etagers anneks.

Hovedindgangen til bygningen gør sig bemærket ved et stort glasskydedørssystem fra GEZE, der tilbyder behagelig, barrierefri, nem adgang, og som er integreret perfekt i den nye bygnings enkle og moderne arkitektur. Ikke alene sparer skydedørssystemet plads, det elegante glasdesign sikrer også optimal udnyttelse af dagslyset og får indgangsområdet til at fremstå endnu lysere og mere gennemsigtigt.

Stille og robuste: automatiske skydedøre med Slimdrive

Glasskydedøre med soldesign i hovedindgangen.

Automatiske skydedøre med soldesign skaber skiftende billedindtryk. © GEZE GmbH

Skydedørssystemet er udstyret med GEZE Slimdrive SL skydedørsdrev i flugtvejsdesign, ligesom alle andre automatiske skydedøre på flugtvejene i hele uddannelsescentret. Det modulære og meget kompakte dørdrev med en højde på kun 7 cm er specialudviklet til rammeløse glassystemer og perfekt integreret i det moderne bygningsdesign. Glaselementernes minimalistiske design forbliver uberørt af den integrerede glasteknologi. Skydedørsdrevet er støjfrit og meget præcist, og er derfor ideelt til den intense trafik i uddannelsescenteret på hverdag.

Førsteklasses funktionalitet med fantastisk design

Skydedørssystemet i hovedindgangen til uddannelsescentret imponerer ikke kun med funktionaliteten, men også i design: Der er tale om en unik fremtoning designet af kunstneren Daniella Tuzzi hedder ”The Sun, she...”. Udsmykningen giver indgangsområdet et enestående særpræg og ekstra elegance. Den udsmykkede del er en soltegning på de automatiske skydedøre, der skaber skiftende billedindtryk af overfladen af ​​glasruderne med hver dørbevægelse. Kunstnerens inspiration til designet var digtet ”Wanderlied” af Justinus Kerner, hvis indhold blandt andet tematiserer drømme og venskaber fra barndommen.

GEZEs produkter på Kottenmatte Sursee erhvervsuddannelsescenter

  • Automatiske skydedøre med Slimdrive
  • Integreret glasteknologi
  • GEZE Slimdrive SL skydedørsdrev med IGG