Casestudier

GEZE ActiveStop: Nye dørdæmpere beviser sig selv i praksis

Stille lukkende døre, behagelig adgang: ‘BEHANDELBAR 3.0’ fysioterapipraksis i Sindelfinger i nærheden af Stuttgart har stor fordel af den nye GEZE ActiveStop dørdæmper. Det intelligente SoftClose system sikrer kontrolleret åbning og lukning af interne svingdøre.

Usynligt integrerede dørbremser til behandlingsrum

Closeup af dørplade med Soft-Close dørlukker. Foto: Jürgen Pollak for GEZE GmbH

GEZE ActiveStop: integreret virtuel usynlig i dørpladen © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Lukkedæmper på skuffer og skydedøre gør hverdagen lettere på mange måder. GEZE tilbyder nu også denne service til interne døre med den nye SystemActiveStop dørlukker, lukker døre næsten helt stille og forbliver lukkede uden fjederlås.

”Patienter er altid overraskede, når de ser GEZE ActiveStop i brug”, forklarer Jule Kain, adm. direktør hos fysioterapeuterne. I begyndelsen af april 2016 åbnede hun en afdeling af sin praksis i Sindelfingen i Stuttgart og har specialiseret sig inden for bækkenet og sports fysioterapi blandt andet.

Efter anbefaling af sin indendørsarkitekt har Jule Kain valgt at installere den nye GEZE ActiveStop dørdæmper på dørene til de fire behandlingsrum. Dørdæmperen, der blot er 28 mm høj, er stort set usynlig, når den er integreret. Funktionaliteten og den lette adgang til den fysioterapeutiske praksis har allerede vundet megen anerkendelse på meget kort tid.

Jeg er glad for at undgå grimme gulvmonterende dørstoppere - og døren der smækker højt, når nogen går forbi er heller ikke et problem længere takket være ActiveStop dørdæmper.

Jule Kain, BEHANDELBAR 3.0 admin. direktør

Tilgængelighed til regelmæssigt brugte interne døre

Døre til værelserne hos BEHANDELBAR 3.0 fysioterapien. Foto: Jürgen Pollak for GEZE GmbH

Soft-close dørlukker - mere brugervenlighed i dagligdagen i praksis © Jürgen Pollak / GEZE GmbH

Som i enhver praksis spiller hygiejne en vigtigt rolle hos BEHANDELBAR 3.0. ”Vi arbejder nogle gange med massage olie. Tiden oplevede vi jævnligt på akavet vis at skulle åbne døren med albuen,” siger Jule Kain.

Takket være GEZE ActiveStop hører det nu fortiden til: det betyder ikke noget, om du giver døren et lille skub eller et lidt størr puf - systemet åbner sikkert og uafhængigt til den når stoppepositionen, der kan indstilles individuelt mellem 60 og 140 grader. ”Det er selvfølgelig en stor fordel, hvis du ikke har frie hænder,” siger Jule Kain.

Hele teamet i praksissen blev vandt til fordelene ved GEZE ActiveStp meget hurtigt. Jeg ville elske at have dørdæmpere i alle døre omkring mig nu.

Jule Kain, BEHANDELBAR 3.0 admin. direktør

Intelligente dørdæmpere beskytter vægge, møblering - dårlige nerver!

Adgang til behandlingsrum med åben dør: Dørbremserne holder døren sikkert åbent i forudindstillet position. Foto: Jürgen Pollak for GEZE GmbH

Dørbremserne holder døren sikkert åbent i forudindstillet position.

Det er ikke kun patienter og praksispersonale, der har fordel af GEZE´s ActiveStop - det har vægge og udstyr også. GEZE ActiveStop bremser døren på det rigtige tidspunk og holder den sikkert åbent i den ønskede position. Det forebygger også skader på vægge og møbler ved siden af døren og gør dørstoppere overflødige. Takket være aktiv dæmpning lukker døren langsomt og stille fra omkring 25 grader og forebygger larmende smæk samt skader på døren og kvæstelser. Den interne dør åbner let med den nye GEZE løsning og lukker også sikkert - og alt sammen uden snaplås. Dørene har ”fri bevægelighed” i en vinkel mellem 25 og 60 grader - et aspekt, der i følge Jule Kain altid forårsager en ”aha” oplevelse hos patienter.

GEZE ActiveStop - overblik over fordelene

  • Dørstopper: Døren holdes sikkert fast i forud indstillet position
  • SoftClose teknologi: Døren lukker langsomt og hurtigt fra omkring 25 grader
  • Ingen snaplås: Døre kan skubbes åbent eller lukkes med blot en lille berøring
  • Forbedret brugervenlighed: Slut med larmende smækkende døre
  • Innovativt design: Let og hurtig integration til dørpladen

Mere om GEZE ActiveStop