Emner

Dørdæmpere - blid lukning og åbning af døre

Slut med døre, der smækker! Dørdæmpere fanger lukkende døre før bumpet. De lukker dem herefter - blidt og sagte - og fuldstændigt. Uanset om bevægelsen er udløst manuelt, eller på grund af vinden eller et vindpust. Smarte modeller sikrer en blid standsning i åbningsretningen og holder døre åbne.

Dørkomfort med lukningsdæmpning

Hvad kan man gøre for at standse døre i at smække højlydt? Hvordan forbliver de åbne, selv når der er træk? Hvordan kan vægge og møbler beskyttes mod døre, der smækker op, og fingre mod døre, der smækker i? Der findes nogle få hjælpemidler til disse problemer: De dækker alt fra kiler til gulvmonterede og vægmonterede dørstoppere. Alle disse gør som regel det, de skal, men de er ofte grimme, irriterende og upraktiske.

Dørdæmpere udfører en bedre funktion. De er ofte integrerede i dørlukkere i drejedøre, som altid automatisk lukker døre efter de har været åbne. Men de er ofte meget støjende på trods af dæmpningen.

Dæmpermodeller såsom de typer vi ser i bagagerumsklapper, skabe og køkkenskuffer er derfor en mere elegant løsning til indendørsområdet. Når man skubber på dem, bremses de af lukningsdæmpningen lige før lukning og bevæges blidt til endeposition.

Når man overfører denne teknologi til døre, betyder det at de vil lukke langsomt, sagte og automatisk, når de kun åbnes på klem. Under andre betingelser opfører de sig som en almindelig dør. Uanset om det opfattes bevidst eller betjenes intuitivt - lukningsdæmpning giver altid en fornemmelse af komfort og høj kvalitet.

GEZE ActiveStop: d ørdæmpere til drejedøre

GEZE ActiveStop er næsten usynlig, når den er integreret i dørfløjen.

GEZE ActiveStop er næsten usynlig, når den er integreret i dørfløjen.

Med dørdæmperen GEZE ActiveStop hører smækkende værelsesdøre, klemte fingre og defekter i døre eller møbler fortiden til. De kan standse døre blidt og lukke dem sagte. Det virker begge veje: Uanset om du giver døren et lille skub eller et stærkt stød - fanger dørdæmperen det pålideligt og sikkert i lukke- og åbningsretningen.

Kontrolleret åbning og fastholdelse til døre

Ved åbning bevæger systemet døren uafhængigt og sikkert så langt som til holdevinklen, som kan indstilles individuelt mellem 80 og 140 grader, så døren kan ikke beskadige væggene eller møblerne. GEZE ActiveStop bremser døren på det rigtige tidspunkt og holder den åben i den ønskede position.

Det betyder at træk, der hjælper med naturlig ventilation for eksempel, ikke længere er et problem. Døre forbliver åbne i den ønskede position og smækker ikke i. Separate dørstopperer eller hold-åben-enheder til døre behøves ikke længere.

GEZE ActiveStop (variant monteret på rammen)

GEZE ActiveStop (variant monteret på rammen) © GEZE GmbH

Sagte lukning efter nedbremset bevægelse

Døre kører frit mellem 25 og 60 grader. Ved lukning bremses døren når den når til omkring 25 grader takket være den aktive dæmpning. Herefter lukker den sagte (soft-Close-princippet). GEZE ActiveStop hinder derfor ikke kun døren i at smække højlydt, den hindrer også skader på døren og klemte fingre.

GEZE ActiveStop er også velegnet til brug i lægepraksisser, på hotelværelser eller hospitaler (men ikke til brug med branddøre).

Lukningsdæmpningen på begge sider i den integrerede variant kan installeres i næsten enhver standard dørfløj af træ, og er næsten usynlig - hvilket opfylder de højeste designkrav.

GEZE ActiveStop fås som en variant monteret på dørfløjen, og en variant monteret på rammen. Den kan nemt eftermonteres på eksisterede indvendige døre af træ eller glas og fjernes stort set uden nogen synlige spor. Det er en stor fordel, når den for eksempel bruges i udlejningsejendomme.

GEZE ActiveStop - fordele i lukkeretningen

 • døre forbliver lukkede, der kræves ingen lås (lukkemekanisme, låsefalle, slutblik) til indendørsområdet
 • ingen ukontrolleret smækken med døren (grundet træk eller uforsigtighed)
 • ingen skader på rammen, dørfløjen, etc. hvis døren smækkes
 • minimerer risikoen for at klemme fingrene
 • ingen støjudvikling
 • blid, kontrolleret bremsning og tilbagetrækning af døren ved lukning fra 25 grader, justerbar dæmpningseffekt

GEZE ActiveStop - fordele i åbningsretningen

 • individuel åbningsdæmpning mellem 60 og 140 grader
 • variabel åbningsvinkel kan indstilles mellem 80 og 140 grader
 • beskyttelse af fløjmaterialet, vægge og andre genstande
 • komfortabel for brugere (f.eks. hvis man bærer en stor taske eller et barn)
 • intet behov for gulvmonterede eller vægmonterede dørstoppere

Flere gange prisvindende dørkomfort!

Logo German Design Award 2016

Logo German Design Award 2016

Dørdæmperen GEZE ActiveStop giver masser af plads til en flot stil og et smart design, hvilket er anerkendt med adskillige priser:

German Design Award (Den tyske designpris)

Den integrerede version af GEZE ActiveStop, med en installationsvidde på blot 28 mm, er vinder af German Design Award 2016 i kategorien ’Bygninger og elementer’. Dørdæmperen blev også tildelt sølv i FocusOpen 2015 af Design-Center Baden-Württemberg.

Logo Focus Open 2017

Logo Focus Open 2017

ICONIC AWARDS og Focus Open

Ved ICONIC AWARDS 2018 Innovative Interior, hædrede den internationale jury af repræsentanter inden for design, handel og medier dørdæmperen GEZE ActiveStop i kategorien Bygningsudstyr. Dørdæmperen "GEZE ActiveStop monteret på rammen"' modtog prisen "Best of Best".

GEZE ActiveStop modtog sølv ved prisuddelingen Focus Open 2017 for varianten monteret på rammen. Jurypanelet fra Design-Center Baden-Württemberg hædrede produktet som en innovativ løsning med en exceptionel designkvalitet.

Mere om GEZE ActiveStop

GEZE SoftStop til skydedøre

Lukningsdæmpning til skydedøre: Sænker farten blidt på en eller begge sider.

Lukningsdæmpning til skydedøre: Sænker farten blidt på en eller begge sider. © Exorbitart / GEZE GmbH

GEZE SoftStop er udviklet til manuelle skydedøre, for eksempel i private hjem eller på kontorer. Den bremser dørens bevægelse blidt før afslutningen af glidebevægelsen. Dørfløjene føres derefter automatisk til endeposition. Der er derfor ingen påvirkning på rammen eller ved endestoppet, hvilket beskytter materialer - og brugernes nerver! Det betyder at risikoen for indespærring stort set er elimineret.

GEZE SoftStop til manuelle skydedøre kan ganske enkelt eftermonteres på en eller begge sider. Teknikken forsvinder helt i skinnen, og bliver til et usynligt hjælpemiddel.

Produktkendetegn for GEZE SoftStop

 • velegnede til skydesystemerne GEZE Rollan, Perlan og Levolan
 • usynligt installeret i skinnen
 • til lette (op til 40 kg) og tunge skydedøre (op til 120 kg)
 • til dørfløje af glas, træ, metal eller plast
 • kan bruges på en eller begge sider
 • kan integreres uden behov for arbejde på fløjene

Til de mest kvalitetsbevidste designkrav

GEZE ActiveStop er næsten usynlig. Den integrerede dørdæmper ses kun, når den gør sit arbejde. De kompakte dimensioner betyder at dørdæmperen praktisk talt er usynlig, hvilket opfylder de meste kvalitetsbevidste designkrav.

Enkel, hurtig installation

 • GEZE yder support til implementeringen med servicemidler.
 • Du er garanteret en simpel installation med tjeklisten til testen af døres egnethed til GEZE ActiveStop og fræseskabelonen til GEZE ActiveStop.
 • GEZE ActiveStop kan monteres på indvendige døre af træ, uanset om de er overfalsede eller indbyggede; den optimale funktionalitet sikres med en fløjvægt på op til 45 kg.
 • Variant monteret på rammen: Til fleksibel eftermontering på glas- og trædøre, simpel og hurtig at montere
 • Integreret variant: Diskret integration i dørfløjen ved en installationsdybde på kun 28 mm

Slidstærkt håndværk for en vedligeholdelsesfri drift

GEZE ActiveStop

 • kan justeres individuelt: Den distance, som døren skal åbne, og kraften på dæmpningen til åbning og lukning kan indstilles i henhold til behov og til rumforholdene.
 • er konsekvent pålidelig: GEZE ActiveStop er fremstillet med bæredygtigt og slidstærkt håndværk ”Made in Germany”. Med deres fantastiske funktionalitet og æstetik og et højt niveau af sikkerhed, tilbyder dørdæmpere den højeste kvalitet uden at gå på kompromis.
 • Lav vedligeholdelse: GEZE ActiveStop er designet til drift med lav vedligeholdelse.