Casestudier

Sydhavssøen bag glas: Karruseldøre fører ind til Badeparadies Schwarzwald

33 graders varmt vand, palmer og lagoonpool, der flyder sammen med den udendørs pool: Badeparadies Schwarzwald i Titisee-Neustadt giver en sand oplevelse af sydhavsø. GEZE har igen vist sin tekniske knowhow med udviklingen af de innovative karruseldøre til Badeparadies.

Moderne glasæstetik med caraibisk indtryk

Sydhavsø i Schwarzwald? Jo, det findes faktisk: Oasen i det nyligt åbnede 'Badeparadies Schwarzwald' i Titisee-Neustadt. ”Blue Lagoon” omgivet af palmetræer med swimmingpools, der synes at forene sig overgangsløstmed den udendørs pool, inviterer de besøgende til at svømme og slappe af. En let glasstruktur med en 2500 m² stor glaskuppel med en højde på 18 m er spændt ud over oasen som et arkitektonisk mesterværk. På varme dage åbner panoramataget automatisk, og gæsterne kan glæde sig over en feriestemning fuld af lys.

GEZE er en del af det højmoderne oplevelsesrige termiske bad

Badeparadies Schwarzwald blev planlagt og udført af Josef Wundi i samarbejde med 10 andre partnere i Schwarzwald. Wund kunne trække på sine erfaringer med opførelse af termiske bade i Edring og Bad Wörishofen, da Badeparadies blev designet. I alt 30 mio. euro blev investeret i badeglæde, brugervenlighed og bygningssikkerhed samt design på højeste plan. GEZE bidrog også til at opfylde disse høje krav ved blandt andet at levere karruseldøre til indgangsområdet og en æstetisk flot karruseldør i vandet, der forbinder de indendørs og udendørs pooler.

Innovativ æstetik: Vandkarruseldøre til den udendørs pool

Manuel GEZE karruseldør i Badeparadies Schwarzwald.

Fra samme kilde: Tromlevæg, dørblade og tag til karruseldøren er gennemført i glas. Foto: Oliver Look for GEZE GmbH © Oliver Look / GEZE GmbH

Et højdepunkt hvad angår udseende og funktion er helt sikkert glaskarruseldøren i vand, der betjenes manuelt, og som GEZE har skabt i overgangen mellem indendørs og udendørs pooler. I overensstemmelse med de høje æstetiske krav er tromlevæge, dørblade og karruseldørens tag gennemført i glas med rammer, så de svømmende også ville blive ledt udenfor med en ”panoramisk følelse”. En specielt udviklet konstruktion ophæver vandets modstand, så dørene kan betjenes med bare et skub. Kombinationen af innovativ teknologi og æstetisk design viser, hvorfor GEZE har opnået status som global markedsleder inden for dørteknologi i 'Lexikon der deutschen Weltmarktführer' (Encyclopaedia of German World Market Leaders).

Karruseldørene bidrager til bærdygtighedskonceptet

GEZE glaskarruseldøre i indgangen til vandparken.

De flot indrammede facadedøre fra GEZE klare den intensive publikumstrafik i indgangsområdet. Foto: Oliver Look for GEZE GmbH

Bæredygtighed og energieffektivitet spiller en vigtig rolle i planlægning af vandparker. Derfor valgte man at integrere hele fem rummelige karruseldørssystemer fra GEZE i glaskuplen i badet og facaden ved hovedindgangen. Karruseldørene kan klare et højt besøgsantal og er lukkede og åbne på samme tid. De gør det muligt at holde udendørs og indendørs klima adskilt og holde træk, larm og snavs bort og optimere indeklimaet.

Glasfacade med høje sikkerhedskrav

GEZE karruseldøre i vand, indgangen til den udendørs pool.

Man kan uden problemer svømme gennem den manuelle karruseldør. Foto: Oliver Look for GEZE GmbH

Karruseldøre er ikke alene en ideel løsning med hensyn til klimaanlæg – deres slanke moderne design sikrer også glasfacadernes kontinuitet i indgangsområderne. Den automatiske positioneringsenhed bringer karruseldørene tilbage i udgangspositionen efter hver bevægelse, så de er klar til den næste gæst – derved sikrer de høj brugervenlighed, også ved intens trafik. Bygningens sikkerhedskoncept blev også taget i betragtning ved implementeringen af ​​dørsystemerne. Ved berøring af lukkekanterne udløses nødbremsen. Derved forebygges, at hænder og objekter kommer i klemme mellem tromlevæg og sidehængte dørblade. Den automatiske begrænsning af dørens svinghastighed giver sikkerhed og beskytter for eksempel legende børn.

Karruseldøre i flugt- og redningsveje

Badeparadies Schwarzwalds glasfacade set udefra

Karruseldørene og den centrale dobbeltfunktionsdør glider diskret ind i glasfacaden. Foto: Oliver Look for GEZE GmbH

Karruseldørene i glaskuplen er del af flugt- og redningsvejen og derfor til enhver tid af stor betydning i dette vandland med op til 2.200 besøgende. Sikkerhedsteknologi fra GEZE gør det hurtigt og intuitivt at komme ud af badelandet gennem åbne i tilfælde af en nødsituation. Af samme grund er karruseldørene i glaskuplen er udstyret med ”breakout”-dørblade. De kan brydes med håndkraft og åbne flugtveje og nødudgange.

GEZE Boxer dørlukker – klimavenlig og sikker

Mellem de drejelige døre i vandet og ”på land” fører en svingdør i fuldt glas med GEZE Boxer-dørlukke til de udvendige faciliteter. Den integrerede dørlukker er elegant ”skjult” i glasdørens skinne, og resultatet er et konsekvent dørdesign i glasfacaden. Det sikrer også, at glasdøren altid holdes lukket, så varmetab undgås. Den specielle glasløsning med integreret dørlukker er også helt rigtig til bygningens sikkerhedskoncept. Farer for skader, kvæstelser og misbrug undgås, fordi den nedre glaskant beskytter døren mod skader.

GEZEs produkter installeret i Badeparadies Schwarzwald

  • Manuel karruseldør i vand
  • Karruseldørssystemer
  • Karruseldøre med ”breakout”-dørblade
  • Pendulglasdør med GEZE Boxer dørlukker