Casestudier

Historie og innovation: GEZE skydevægssystem i Café Luitpold

Den 130 år gamle institution i München har genoprettet forbindelse til traditionen for kaffehuse med en gennemgribende renovering. GEZE støttede kombinationen af moderne design og historisk atmosfære i Café Luitpold med innovative dørløsninger og skydevægssystemer.

Historisk kaffehus med en moderne atmosfære

Automatisk dør i indgangen til Café Luitpold. Foto: Robert Sprang for GEZE GmbH

En automatisk buet skydedør med Slimdrive SC-FR drev fører ind til hovedcafeen.

For omkring 130 år siden har Café Luitpold i Münchens eksklusive Brienner Strasse været synonymt med fin kaffe og livet som kosmopolit. Cafeen blev åbnet i 1888 i samme stil som kaffehusene i Wien. Den fik navn efter den daværende prins, Luitpold, der var kendt for sin kærlighed til kunsten og til kultur. Café Luitpold var et mødested for kunstnere og fritænkere, socialister og lokale højtstående personer. Især i Münchens guldalder omkring år 1900. Det siges at Paul Klee og Wassily Kandinsky grundlagde deres kunstnergruppe ”Blaue Reiter” her. I dag efter moderniseringen tiltrækker Café Luitpold et farverigt miks af forretningsfolk, stamgæster, lokale trendsættere og studerende.

Inddelingen af rummet er meget iøjnefaldende i cafeen.

Inddelingen af rummet i tre områder definerer stil og atmosfære for Café Luitpold.

  • Hovedcafé området med sit bemærkelsesværdigt enkle design kombinerer bageriet og baren med moderne U-formede møbler. Herfra er der adgang til cafeen in forhallen og palmehaven.
  • Cafeen i forhallen er placeret ved cafeens historiske indgang og karakteriseret ved at par søjler og et flot profilloft.
  • Palmehaven er forlængelsen af cafeen i forhallen og markeret med en række søjler med stuk ved indgangen og cafeen i forhallen. Der er også en indgang til hovedcafeen.

Stille og elegant: Slimdrive SL automatiske døre

Skydevægssystem i forhallens café i Café Luitpold. Foto: Robert Sprang for GEZE GmbH

Åben udsigt ud over palmehaven gennem en automatisk buet skydedør

Hovedcafeen kan nås via en tilgængelig automatisk buet skydedør, der peger ind i rummet. Svingdøren foran den åbner med selv den mindste berøring takket være servo teknologi og passer perfekt til den historiske facade. En rummelig veranda fører fra hovedcafeen til indgangen af caféen i forhallen, der er placeret i Café Luitpolds tidligere hovedindgang. Parvise søjler og profilerede loftsprofiler understreger rummets storslåethed.

Mellem de stukpåførte søjler, den automatiske skydedørs fløje i den uendelige glasåbning, der bevæger sig i absolut stilhed og giver adgang til den historiske forhal. De samme diskrete automatiske døre er at finde i passagen til palmehaven, der også kan nås fra hovedcafeen via en automatisk buet skydedør. Mysteriet bag de elegante, ekstremt stille automatiske døre er GEZE Slimdrive SL drev med et mål på motoren på bare 70 mm i højden, der fungerer både diskret og effektivt, når cafeen er i drift.

Se og bliv set i en kompleks rumstruktur

Når du går igennem cafeen er det de mange indgange, udgange og åbninger og det store antal dørløsninger og designelementer der er iøjnefaldende. Den største udfordring i dette rummelige og arkitektoniske arrangement var at adskille den travle hovedcafé, den mere rolige forhalscafé og palmehaven i tre forskellige områder og samtidig at forbinde dem til et stilfuldt hele - for de besøgende i cafeens skyld - for at imødekomme kravene om at ”se og blive se”.

skydedørssystemer skaber stilfuld transparens

Skydevægssystem i forhallens café i Café Luitpold. Foto: Robert Sprang for GEZE GmbH

En transparent skydevægssystem forbinder hovedcafeen til cafeen i forhallen.

GEZE reagerede på de meget rummelige designtræk i Café Luitpold med manuelle skydevægssystemer (MSW), der blev implementeret igennem cafeen som integreret glassystemer (IGG). Skydevægssystemet af glas er let at lukke og parkeres for at spare plads, hvis nødvendigt.

Profilerne og skyde samlesystemet GEZE IGG er usynligt integreret mellem ruderne, hvilket gør det muligt at integrere den kontinuerlige glasoverflade diskret i søjlenichen i forhallen og deler og forbinder forhallens café og giver den ønskede lysisolering.

Sikre flugt- og redningsveje med GEZE dørteknologi

Trods elegancen er det vigtigt at huske, at design ikke er alting. I den komplekse trevejs struktur, hvor op til 200 gæster og alt personale opholder sig løbende har sikkerhed højeste prioritet. GEZE dørsystemers lyse, elegante design definerer også dørenes fremtoning i flugt- og redningsvejene. Alle kompakte sikkerhedskomponenter er integreret diskret i dørdrevet og garanterer, at de forskellige områder af cafeen kan evakueres hurtigt og sikkert i tilfælde af farer.

GEZE produkter i Café Luitpold

  • Slimdrive SC FR drev
  • GEZE Slimdrive SL drev
  • Manuel skydevægs system (MSW)
  • Integreret glassystem (IGG)