Emner

Intelligent rumopdeling med stil

Nye eller andre designs til opholdsområder, mere effektiv brug af kontorplads eller fleksibel brug af glasfronter? Det er ikke noget problem med moderne rumopdelingssystemer. Rum kan opdeles individuelt og genforbindes ved hjælp af faste vægge eller skydevægsystemer og skydedøre af plast, metal og træ. GEZE har designorienterede dørbeslagløsninger til alle disse elementer af funktionel arkitektur.

Glasskydedøre: visuel forstørrelse af rum

Skydedøre lavet af glas giver et naturligt lys i rum.

Skydedøre lavet af glas giver et naturligt lys i rum.

Godt forsøgt, men for det meste upraktisk: Tilpas rum til forskellig brug ved hjælp af reoler, skærme eller foldede rumdelere, eller skab privatliv eller støjbeskyttelse med opdelingsgardiner eller -vægge. Effekten er som regel ret indeklemt og mørk. Den foretrukne løsning hos interiør designer so arkitekter: Hurtigt at forbinde eller adskille rum med komfortable skydedøre eller skydevægge. Her muliggør brugen af glas en udsigt og transparens med et godt flow.

Ikke alene får lyset ethvert rum til at virke bredere og større, naturligt dagslys bidrager også i høj grad til det fysiske og mentale velvære hos brugere og beboere. Moderne glasteknik gør det også muligt at udskifte hele vægflader med glas. Resultater er elegante nye kontorer, mødelokaler, venteværelser eller beboelsesrum - uden et dyrt byggeri. Funktionelle dørbeslag skaber mobilitet og fleksibilitet, hvor de individuelle elementer flyttes i profiler eller skinner.

Skillevægge fra GEZE: adskil og forbind med design

Manuelle skydevægge (MSV) åbner, opdeler og adskiller rum og tilpasser dem fleksibelt til deres respektive anvendelse. Det modulære design på MSV gør det muligt at bruge forskellige systemelementer med varierende funktionaliteter. Faste fløjelementer kan bruges som dobbeltvirkende, skyde- og enkeltvirkende døre eller som faste fløje. Fløjelementer, der kan flyttes vandret bruges på den anden side som skydedøre.

Det betyder at lukkede skydedøre hurtigt kan omdannes til en fuldt funktionel skydedør ved hjælp ag en låsemekanisme, der er nem at betjene. Det er den perfekte løsning hvis glasfronten med et manuelt skydevægsystem, for eksempel i butikker eller cafeer, ikke skal åbnes helt, når vejret er koldt. GEZE tilbyder attraktive designoptioner med diverse afdækningsprofiler, som kører hældet mod glasset eller har et moderne, vinklet design.

Gå til GEZE´s produktbrochure for manuelle skydevægsystemer (MSV) (PDF | 3.27 MB)

Gå til kundeportalen – MSV konfigurationsværktøj

Manuelle skydevægsystemer fra GEZE i Ronald McDonalds hus

Manuelt skydevægsystem fra GEZE (foto: Lothar Wels for GEZE GmbH)

Manuelt skydevægsystem fra GEZE (foto: Lothar Wels for GEZE GmbH) © Lothar Wels / GEZE GmbH

Unge patienter kan få deres familie til at blive hos sig før og efter deres behandling på universitetshospitalet, takket være det seneste Ronald McDonalds hus i Tübingen. Husets åbne arkitektur skaber ikke blot en indbydende og lys atmosfære. Det kontinuerlige forløb af arealerne i stueetagen muliggør også en fleksibel anvendelse, for eksempel ved events.

Det åbnes op, opdeles og adskilles med manuelle skydevægsystemer (MSV) fra GEZE. Den modulære struktur gør det muligt at anvende systemelementer med forskellige funktioner. MSV er således den ideelle løsning til transparent etageplanlægning.

GEZE´s Pendulo-system består af forskellige 1- og 2-fløjede døre med dobbeltfunktion med og uden ovenlys og faste panelelementer, som kan kombineres med hinanden i henhold til individuelle behov.

GEZE´s Pendulo system

GEZE Pendulo vægsystem i helglas

Som en transparent opdeling på kontorer, i butiksudstyr eller derhjemme: Mange forskellige elegante løsninger bliver til virkelighed med Pendulo-systemet. Det ganske særlige ved det: GEZE-systemet skjuler den intelligente teknik - en integreret dørlukker - i den nedre designprofil. Det betyder at døren kan åbnes i begge retninger. Den giver en afbalanceret lukkebevægelse og den svinger blidt tilbage til dens hvileposition. Planlægningen af GEZE´s vægsystem i helglas er også ligetil: Med det online-baserede Pendulo konfigurationsværktøj kan komplette løsninger fra en hånd designes nemt og hurtigt - i henhold til individuelle ønsker.

Gå til kundeportalen – Pendulo konfigurationsværktøj

Anvendelsesområder for GEZE Pendulo

  • Opdelinger mellem kontorer og korridorer
  • Mødelokaler til diverse anvendelser
  • Venteområder i lægepraksisser
  • Butiksfronter i butikscentre
  • Løsninger til vindfang i områder, der anvendes privat og erhvervsmæssigt

Skydedørteknik fra GEZE: Elegant teknik - høj driftslevetid

GEZE tilbyder diverse løsninger af dørbeslag til funktionelle og visuelt tiltrækkende skydedørsystemer, rumopdelervægge eller bevægelige elementer. DE består af en skinne og rullevognen som føres i denne, og som bevæger de tilsluttede skydedørfløje af glas, træ eller metal. De særlige fordele omfatter et glat forløb og et elegant design. Et omfattende udvalg af tilbehør byder på diverse løsninger.

GEZE´s rulle- og designerbeslag til manuelle skydedøre

  Skydedøre Skydeskod
  Rollan
40 NT
Rollan
80 NT
Levolan
60
Levolan
120
Perlan
140
Perlan
AUT-NT
Perlan
140 KS
Perlan
AUT 2
Fløjvægt
(maks.)
40 kg. 80 kg 60 kg 120 kg 140 kg 80 kg 140 kg 120 kg
Kørekomfort ** **** ****** ****** ***** ****** ***** ******
Fløjmateriale  
Træ

Plast

Metal

Glas - -

Rustbeskyttelse

Klasse 1

Klasse 1 Klasse 3 Klasse 3 Klasse 2 - Klasse 4 -

● = særligt velegnet til
○ = også velegnet til
- = nej

Rulleskydebeslagene Rollan og Perlan er primært designet til indvendige døre, mens Perlan også er velegnet som en udendørs løsning.

Designpotentiale under planlægningen

GEZE tilbyder et bredt udvalg af løsninger til funktionelle, robuste og æstetiske rumopdelinger med skydedøre, skydevægsystemer og vægsystemer i helglas med masser af plads til design i planlægningen.

Planlæggere kan konfigurere det manuelle skydevægsystem (MSV) såvel som vægsystemet Pendulo i helglas og Levolan 60/120 online ved hjælp af konfigurationsværktøjer.

GEZE tilbyder også træning i systemerne i form af webinarer, enten i en af GEZE´s afdelinger eller hos kunden. Kunden modtager komplet, projektrelateret tekniks dokumentation til hvert udarbejdet forslag. Specialløsninger tilbydes til planlæggere efter anmodning.

Hurtig og nem installation

Løsninger fra GEZE har også mange fordele for montører: MSV og Pendulo kræver ingen glasbehandling til dørskinner og fast modulprofiler. Begge systemer kan installeres nemt og hurtigt på byggepladsen.

Med MSV, muliggør et hæftende, lamineret glasbeslag brugen af lamineret sikkerhedsglas uden yderligere behandling af profilen eller glasset.

Hurtig og ukompliceret installation fra fronten og med blot et installationsværktøj, takket være Levolan Smart-fix-montagesystemet.

Bekvem betjening og manuelle skydevægsystemer

De fremragende køreegenskaber og den støjsvage drift takket være den skinneførte kurveteknik kræver kun en smule kraft til at bevæge glaselementerne manuelt. Den komplette åbning af f.eks. Butiksfacader af MSV SmartGuide rullevogne gør systemet ekstremt fleksibelt.

Skydedørbeslagsystemet Perlan er særligt robust, især i meget frekventerede beboelses- og kontorormåder:

  • kører permanent glat grundet to interne, præcisions-kuglelejer i hver rullevogn, skinnens design og vognrullerne med store dimensioner
  • Rustbeskyttelse til let fugtige interiørs og dermed en lang driftslevetid grundet interne, forseglede kuglelejer. Den anodiserede metallegeringsskinne reducerer slitage og garanterer også en øget rustbeskyttelse.
  • Den blide tilbagetrækning til endepositionen takket være GEZE´s Perlan 140 SoftStop, beskytter døren og dørbeslagene og øger driftslevetiden.