Nye medarbejdere med fokus på bæredygtighed

Hos os handler alt om bæredygtighed og mangfoldighed. Derfor har vi via vores partner beefuture opstillet 5 bistader, så vi kan støtte de små, bevingede hjælpere. Virksomheden beefuture GmbH engagerer sig bæredygtigt i beskyttelse af bier og tilbyder virksomheder en helt speciel mulighed for at tilslutte sig til denne vigtige sag. Det erfarne team fra beefuture tager sig om den professionelle pasning og pleje af de truede insekter året rundt. GEZE er naturligvis en del af dette initiativ. Med dette projekt understreger vi ikke kun vores samhørighed med naturen, men yder også aktivt et bidrag til beskyttelse af bierne og deres biotop.

Indsats for vilde bier

GEZE Biotop

Biotoper på GEZE GmbHs driftsområde © GEZE GmbH

Bier har altid været anset som lykkebringere og er uundværlige for vores økosystem som bestøvere. Af denne årsag og i anledning af vores 160-års virksomhedsjubilæum har vi via beefuture opstillet fem bistader og byder hjerteligt velkommen til vores små hjælpere! På vores afdeling i Leonberg findes desuden en varieret biotop med to bi- og insekthoteller, en dam med siv samt stauder og en nærende træbevoksning til bierne. Her har også sjældne træer og buske fundet plads og danner et tiltrækkende økosystem, hvor vi bevidst har givet afkald på pesticider. En blomstrende eng af vilde blomster, buskadser og stauder forsyner vores flittige bestøvere med masser af næring. Med denne mangfoldighed yder vi et aktivt bidrag til beskyttelsen af truede insekter såsom de vilde bier. 

Mere om vores biprojekt

Fra bistade til glas

GEZE event med bier

Biavlerne fra beefuture formidlede værdifuld viden om GEZEs bier. © GEZE GmbH

Vores GEZE-honning er et særligt naturprodukt, der fås regionalt i handlen uden tilsætning af sukker. Vi byder på skøn, velsmagende honning via økologisk biavl, manuelt arbejde ved honninghøsten og frivillige kvalitetskontroller. Vores egen klimaneutrale GEZE-honning til hele året blev solgt i kantinen i oktober til medarbejderne. På den måde kunne vi indsamle en imponerende donationssum på 1.516,93 € til biernes beskyttere, som blev rundet op til 2.000 € a vores ledelse.

En anden sød oplevelse var vores event med honningslygning hos GEZE i slutningen af oktober, hvor mere end 75 deltagere fik et indblik i biernes fascinerende verden. Biavlerne hos vores partner beefuture tog gæsterne med på en spændende rejse gennem et år hos bierne og formidlede værdifuld viden om vores GEZE-bier og deres vigtige arbejde. Eventets højdepunkt var uden tvivl showet med slyngning af honningen, hvor deltagerne kunne opleve liv, hvordan honningen udvindes af vokskagen. GEZE-honningen overraskede med sin rene kvalitet og sin uforfalskede smag, direkte fra vores egne bistader. I modsætning til mange gængse honningsorter i handlen, er vores GEZE.honning fri for tilsætning af sukker og stammer fra ren økologisk biavl. Vores medarbejderes familier var også hjerteligt velkomne. I alt 26 børn kunne bygge et insekthotel, være aktive som unge hobby-biavlere og naturligvis smage på den frisk slyngede honning.

Salget af vores GEZE-honning kommer ikke kun medarbejderne til gode, men støtter også det velgørende formål hos uddannelses- og økologiprojektet "Bienenretter (Biernes beskyttere)". Dette engagement understøttes af uddannelsessponsorater, der formidler og styrker bevidstheden om betydningen af bierne i vores miljø til børn i daginstitutioner og skoler. Med eventet med honningslygning og lanceringen af vores GEZE-honning støtter vi ikke kun natur og bæredygtighed, men engagerer os også aktivt i biernes beskyttelse og miljøarbejde. Vores indsats for bierne er en del af vores omfattende engagement i bæredygtighed, miljø- og klimabeskyttelse. Vi overtager et universelt ansvar og støtter en intakt og sund natur på flere områder.